Я просто хочу відмітити, що попри мою згоду з тим, що швидкий приїзд копів на виклик є важливим, він не призводить до ліквідації злочинності. У світі є багато міст, де середній час очікування поліції після виклику становить 3, 4, 5 хвилин. Попри це, зі злочинністю там все ок.
Хотілось би почути про ці міста і про злочинність там
Наприклад, у Чікаго десь чотири хвилини. Лос-Анжелес має вісім, Нью Йорк має десять. Я зазвичай дивлюся на Сполучені Штати та Британію, бо звідти найлегше отримати статистичні дані, й відповідно по ним є значно більше наукових статей, з яких можна приблизно зрозуміти, на які саме ефекти можна приблизно сподіватися за умови втілення їх в Україні.
Наприклад, оця праця дає непоганий огляд методології конкретного втілення багатьох ідей, які ми тут дискутуємо у загальному вигляді:
https://academic.oup.com/restud/article/85/2/855/4104675Знаю з особистого досвіду- безкарність і пофігізм поліції в країнах типу Італії просто вражає
Між іншим, гарне місто, яке демонструє важливість швидкої реакції поліції - то Детройт. Там час очікування десь година
ну й відповідно злочинність захмарна.