Щоб засолити заморожену ікру горбуші, спершу розморозьте її в холодильнику за 8-12 годин.
Потім приготуйте розсіл (1 літр води, 50-70 г морської солі, 1/2 цукру) і витримайте ікру в теплому розсолі 10-20 хвилин залежно від бажаної солоності.
1. Розморожування
Спосіб: Помістіть заморожену ікру в холодильник на найхолоднішу полицю.
Час: Розморожування займе 8–12 годин, що дозволить зберегти свіжість та структуру продукту.
2. Приготування розсолу
Інгредієнти:
1 літр води
50-70 г морської солі
1/2 цукру (тобто приблизно 25-35 г, якщо використовуєте 50-70 г солі)
Процес: Змішайте інгредієнти та підігрійте воду, щоб сіль і цукор розчинилися.
3. Засолювання
Процес: Опустіть розморожену ікру в теплий розсіл.
Час: Витримайте 10–20 хвилин. Час залежить від того, наскільки солоною ви хочете отримати ікру.
Результат: Після цього ікра готова до вживання. За бажанням, можна процідити ікру, щоб позбутися зайвої рідини.
Як проціжувати солону ікру
Полотенце на стіл, на нього - марлю і тонким шаром розмістити ікру
Через хвилин 15-20 робота зроблена
За ці 15-20 хвилин вибираєте із ікри всякі зайві кусочки плівок і роздавлені ікринки, щоб ікра мала товарний вигляд
А ще:
Полийте засолену ікру трохи оливковою олією і гарненько розмішайте, щоб вона не злипалась при довгому збереженні