Ну, во-первьіх, кацапня в окопах больше не из-за того, что проиграла, а больше из-за символизма в худшем его проявлении.
Опять же, вьі четко привязьіваетесь к дате. Почему с 1970-го? И я так и не понял почему проиграла? Проиграл скорее советский способ хозяйствования. А русня живее всех живьіх и за дверями у нее очередь из желающих с ней работать не смотря ни на какие преступления.
На мій погляд, русня в окопах тому, що програла, розвалилася (совок), й хотіла захопити найсильнішу пострадянську республіку за три дні, аби всі інші самі до неї навколішках приповзли, й можна було б далі йти на захід.
Що конкретно в русні програло - економічна політика, ідеологія, чи ще щось - на мій погляд неважливо, оскільки ні на що в дискусії не впливає, в той час як полемізувати та дискутувати деталі там можна нескінченно.
По датах, я "чітко" беру період 60-70 років бо на нього дрочить вся русня, й ніби очевидно, чому саме. Від 2 світової відійшли, пів-ойропи контролюють, розвалюватися ще не почали, "протистояння з Америкою", все як вони люблять.
На період до 60 року русня одностайну дрочку не видає через неоднозначне ставлення до товаріщя сраліна. Будь-який довбанутий совок мріє жити в намальованому в журналі "мурзілка" 1960-1970році, але далеко не кожен мріє пожити під товаріщєм сраліном, хоча він їх святий.
Таким чином, що в нас зараз у підсумку? Всі присутні згодні що русня якось програла (тонкі дефініції залишимо) в тій "грі", що почалася з Ялти, хоча сама Ялта їх влаштовувала? Й що русня хотіла б саме відлистати історію назад, на той момент коли в них вже була Ялта, й ще не було ознак початку програшу?
Якщо так - то про що мова. Якщо не так - то як саме. А то ми щось дуже багато обговорюємо відтінки про тип програшу та конкретний час відкату історії. Ці моменти взагалі ніяк ні на що не впливають. Вплинути можуть дві речі.
Перша - якщо хтось скаже, що русня гру під назвою "старий світовий порядок" виграла. Цей добродій піде пояснювати, чому вона цю гру руйнує.
Друга - якщо хтось скаже, що русня не відкотити на умовний 1960 хоче, а просто з поточними ресурсами увійти в конкурентну фазу вибудови нового світового порядку. Цьому добродію теж доведеться якось аргументувати, з якого дива це взято.