Автор Тема: Останнє опитування "Рейтинг" шокує. Українці погодились з Тупіним "миадіннарот"  (Прочитано 3605 раз)

0 Користувачів і 11 Гостей дивляться цю тему.

Offline Южанин

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
нужен поголовный ангийский

Ну да и будут доносы строчить на английском как во время совка строчили украинской мовою.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
На іншій гілці написав ( "гілка для срачу" ). Але краще підійде тут:

Цитувати
Цитата: majesty від Січня 06, 2021, 09:26:37 21:26
такие глубокие познания ? чем нажизнь то зарабатываешь полтавский? :laugh:і
- маджесті відповідає Алі

Алі не є полтавським
Загалом проблема полтавців зовсім не в тім, що ви їм припиусуєте. Полтавщина лежить між 3 мегаполісами- Харковом, Києвом, Дніпром. Тож навіть без Москви вистачало витікання мізків. При цьому є газ, залізна руда, нафта- середні зарплати досить великі. Деяка історія- центр Гетьманщини, де українська культура почала розвиватись навіть раніше, ніж в інших місцях України. Останнє призвело до завищеної колективної (локальної, регіональної) самооцінки, за якої можна бути місцевим жлобом і при цьому пишатись духовною, національною культурою, до якої він вже давно не має жодного стосунку. Всі ці фактори породили цей певний тип тупого жлоба, який почав розвиватись у бік мавпи. Саме тому Зе, що грав роль альфа-самця шимпанЗе, і набув тут такої популярності

Offline arrow

• Ветеран форума
мы не сособны конкурировать с кацапами  в области молодежного хайпа  в разрезе обьема и денег на рынке
но против голливуда и бриатнии   кацапы и сами ничтожны

+1

Англійську просувати як "мову престижу" для споживацьки орієнтованої біомаси. Вони розуміють лише ієрархічно-племенні концепції статусу та популярності, більше нічого.
« Останнє редагування: Серпня 01, 2021, 11:59:15 11:59 від arrow »

Offline arrow

• Ветеран форума
На іншій гілці написав ( "гілка для срачу" ). Але краще підійде тут:
- маджесті відповідає Алі

Алі не є полтавським
Загалом проблема полтавців зовсім не в тім, що ви їм припиусуєте. Полтавщина лежить між 3 мегаполісами- Харковом, Києвом, Дніпром. Тож навіть без Москви вистачало витікання мізків. При цьому є газ, залізна руда, нафта- середні зарплати досить великі. Деяка історія- центр Гетьманщини, де українська культура почала розвиватись навіть раніше, ніж в інших місцях України. Останнє призвело до завищеної колективної (локальної, регіональної) самооцінки, за якої можна бути місцевим жлобом і при цьому пишатись духовною, національною культурою, до якої він вже давно не має жодного стосунку. Всі ці фактори породили цей певний тип тупого жлоба, який почав розвиватись у бік мавпи. Саме тому Зе, що грав роль альфа-самця шимпанЗе, і набув тут такої популярності

Оце дуже глибоке спостереження  :smiley24:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Ну да и будут доносы строчить на английском как во время совка строчили украинской мовою.

Я таке вже чув. Багато разів, як правило від тих, чий батько або дід працювали в органах. І розказували казки своїм дітям та онукам, які бандери були стукачами. Типу що їм видніше, вони й працювали саме із стукачами

Приклад- маячня ОлдБоя на ФУПі. Ніхто не вимагав від нього, як він істерить, "відмовитись від власного батька". Але для нього це, очевидно, означає продовжувати антиукраїнський гебешний наратив свого батька

Другий приклад, що наводив Поярков- Бузина. Поярков стверджує, що знав Бузину особисто, що Бузина сам зі сім'ї гебістів і саме тому не міг зупинитись у своєму "дискурсі". Поки не одержав те, що мав одержати

І з приводу "стуку" англійською. Будь-яка західна демократія побудована на співпраці з поліцією. Сама назва якої походить від грецьких слів "поліс"- держава,- та  "політія" Аристотеля як ідеальна держава
Я вже не кажу про німецькомовні країни, як то Німеччина.
І всі задоволені. Крім кацапів, звісно. Включно з Герценом. Не кажучи вже про постсовків

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Опять "за рибу гроші". Не русифікувалась, а засовковилась на что и указывают те 73% вне зависимости от региона проживания.

Не залежно від регіону, совок узкаязичний, не через, що на Заході України з'явились "совки"
А тому що кількість дурнів завжди набагато більша, ніж розумних. І тому, що на полі дурнів на той час ніхто не грав, крім Зе. Порох звернувся до тієї частини громади, яка зможе зрозуміти : "Армія, мова, віра"- інтелігенції, патріотів, що проливали кров за те, частини бюрократії та тієї частини підприємців і мешканців Заходу та Центру, які ще відчувають себе українцями. Просто дурні на це не здатні, для них це абстракція, їх кредо: "головне- щоб людЯм було добре"

Ти ось що скажи. Як нормальна людина, навіть зараз, може постити тут, на патріотичному форумі, херню мовою ворога, що українська мова- не головне? А що головне? Щоб "людЯм було добре"? Це хто тут люди- ти, як мінімум корисний ідіот з-під Ольгина чи черговий робітник їхнього цеху, що пише під ніком Южанин? Якщо ти не агент, то чому такий ідіот? Ти що- Пушкін чи Лермонтов, щоб писати російською? Ти просто ще один ідіот, яких занадто багато в Україні

Offline Южанин

• Ветеран форума
Заметь , что слово "бандеры"" я не применял , а ты продемонстрировал свою ущербность и хуторянство .  Любая мова это только средство которое ничего не определяет и ни на что не указывает . А вот это средство можно применять в цивилизованном русле , или по совковому. И ставить средство во главу чего либо это глупость. В 1932-33 году украинская мова ни как не помешала красным фашистам по указивке красных фашистов из Москвы заниматься уничтожением украинцев. Я читал отчеты красных об их преступлениях написанные украинской мовой.

Offline majesty

• Ветеран форума
с другой стороны запрет вконтакте  и яндех оказася успешным
продукты ккуйня так себе и только ловили на русский язык
гугл и инстаграм абсолютно завладел молодежью

Offline optimist

• Ветеран форума

Offline arrow

• Ветеран форума
Заметь , что слово "бандеры"" я не применял , а ты продемонстрировал свою ущербность и хуторянство .  Любая мова это только средство которое ничего не определяет и ни на что не указывает . А вот это средство можно применять в цивилизованном русле , или по совковому. И ставить средство во главу чего либо это глупость. В 1932-33 году украинская мова ни как не помешала красным фашистам по указивке красных фашистов из Москвы заниматься уничтожением украинцев. Я читал отчеты красных об их преступлениях написанные украинской мовой.

Кацапа понєсло  :fp2

Offline Южанин

• Ветеран форума
Кацапа понєсло  :fp2

Тебя кацапскую блядину уже принесло. Кацап пытается  своё красное фашистское хлебало замаскировать мовой.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
мы не сособны конкурировать с кацапами  в области молодежного хайпа  в разрезе обьема и денег на рынке
но против голливуда и бриатнии   кацапы и сами ничтожны

Та тоньше тут усе. До кожного слова можна причепитись- або заперечити, або уточнити
1. Україна не може конкурувати з РФ не лише в названій області- наразі ми навіть у розвитку промисловості на душу населення їм поступаємся, а без промисловості вести повномасштабну війну самостійно не можливо- отже, ми залежимо від англосаксів і в сенсі тилового забезпечення також, а не лише в сенсі пропаганди, ідеології, "молодіжного гайпу". І , як показала історія з вакциною- проти амерів і бритів і кацапи є ніхто. Навіть не змогли розгорнути виробництво вакцини в потрібних обсягах, а також переконати власне населення про необхідність вакцинації

2. Формально в Україні вже викладається англійська, й майже завжди викладалась. Німецька та французька були в нагабагато меншій кількості шкіл ще в радянські часи, англійська домінувала. В РФ, наприклад, навіть у Московській області в більшості шкіл була німецька. Коли мій батько демобілізувався й сім'я поверталась в Україну через маминих родичів у Московській області ( ми жили там на протязі пари місяців)- батьки не могли знайти мені школи з англійською мовю ближче, ніж у районному центрі- Істрі. Скрізь була німецька
А користь - жодної. Бо якість викладання та контингент учнів- ніякий.
Коли я звільнявся з вишу в 2017 році, то була ще ситуація, коли викладачка англійської могла провести все заняття російською- ні англійською, ні українською- саме російською. Десь тоді ж в транспорті розбалакався з узбецькою студенткою. Вона розуміла українську, відповідала російською з жахливим узбецьким акцентом. Я перейшов на англійську- вона заговорила англійською досить вільно, але з акцентом... російським! Російською з російським акцентом вона говорити не могла, а англійською з російським- як само собою! Ситуація схоже на нашу- російську їм викладали до кінця не русифіковані узбечки, а англіську- росіянки та більшою мірою русифіковані узбечки

3. Проблема в ідіотах. Дуже важко будувати демократичну країну в тимх суспільствах, де більшість складають ідіоти

4. Мій "племінник" ( пасинок мого брата), по переїзді в Німеччину два роки просидів в одному класі, поки не заговорив нормально німецькою. Залишати там на другий рік через таку причину і німців є нормальним. Потім він успішно закінчив гимназію, університет у фінансовому центрі Німеччині- Франкфурті, працює в сфері фінансів, зараобляє багато. А якби його не тримали другий рік за таке- був би ніким

5. Мови, як українська, так і англійська- дисципліни практичні. Не можна ставити людині позитивну оцінку з української чи англійської, переводячи його в наступний клас, ЯКЩО ВІН НЕ ГОВОРИТЬ ЦІЄЮ МОВОЮ!  А у нас все звели до вивчення граматики та написання тестів. "Мову треба знати"- кредо, що є нашим головним ворогом. Її не знати треба ( найкраще "знали" севастопольці, кримчани, дончани, луганчани, що мали призові місця на шкільних олімпіадах- де вони тепер?)- нею треба вміти розмовляти. А це без постійної практики використання неможливо. Більше того, навіть батьки таких дітей, щоб їх дитина одержала кращу оцінку, будуть розмовляти українською, щоб тренувати дитину

6. Немає жодної різниці в цьому сенсі між англійською та українською. НИМИ ТРЕБА РОЗМОВЛЯТИ!
Не є припустимою практика висміювання за неправильне користування українською, як вся країна та 95-квартал сміялись над зовсім несимпатичним для мене вражиною Азаровим. Але сміятись над таким, коли людина виконує закон України- є шкідливим для самої України. Жоден англосакс не буде сміятись над Вами, якщо Ви щось неправильно скажите. В їхній культурі такого немає, тому весь світ розмовляє англійською. Для України й українців буде набагато краще, щоб українці розмовляли поганою українською, ніж гарною російською

Offline arrow

• Ветеран форума
Тебя кацапскую блядину уже принесло. Кацап пытается  своё красное фашистское хлебало замаскировать мовой.

Чужанін прокинувся, славімо його  :gigi:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
в останньому пості через великий обсяг тексту й помилок було багато. Якщо в когось є таке бажання- можу відредагувати. Просто попросіть

Offline irpin

• Ветеран форума
в останньому пості через великий обсяг тексту й помилок було багато. Якщо в когось є таке бажання- можу відредагувати. Просто попросіть
не треба.
я не дуже освічений, а пан хоче ще більш за те принизити? негарно.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
не треба.
я не дуже освічений, а пан хоче ще більш за те принизити? негарно.
:bj :bj

Здається мені, пан має неабиякий хист гуморити

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Загалом, з цього покоління недотраханих лагідною українізацією вже не буде жодної користі. Треба розраховувати на наступну генерацію. І не має значення, через що вона пройде- через люту українізацію чи люту анґлофонізацію ( чи "й те, й інше,- але можна без хліба"-с,  Винні Пуг),- головне, щоб вона була лютою, принаймні в сенсі остаточного вирішення питання домінування російської мови в Україні

Offline Южанин

• Ветеран форума
Вы считаете , что украинская мова каким-то образом убережет Украину от красной фашитизации? Или вы видите принципиальное отличие в творимом беззаконии если оно будет творится украинской , московитской, немецкой или английской мовой?  Беззаконие и фашизм остается таким на любой мове. Вы же предлагаете фашистские методы при внедрении как вам кажется какой-то панацеи, которая панацеей не является априори, а вот фашизм это то что и несет в Украину "узкий мир". И совершенно не важно в какой фантик будет завернут этот фашизм.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
1. Виконання шкільної програми не є фашизмом. Фашизмом є домінування російської в Україні на побутовому рівні. "Фашистом" є пересічний " російськомовний" ( насправді, мови Пушкіна вони не знають, розмовляють не російською, а жлобською), що пригнічує україномовних своїми "поняттями", під яких має прилаштовуватись україномовний. Де-факто, відмовляючись від використання української в сфері спілкування в громадських місцях і на роботі
2. Це вже є беззаконня. Про які гіпотетичні беззаконня може говорити людина, що ВЖЕ ТВОРИТЬ БЕЗЗАКОННЯ?
3. Сенс існування Української Держави є у збереженні українського народу саме як українського, з його культурою, мовою, історією, самоідентифікацією. В противнім разі ця територія стає частиною держави російської в кінцевому підсумку

4. Складова частина чогось необхідного не є панацеєю. Але без неї не буде й жодної панацеї. Ніхто не починає будівництво будинку з даху, лише тому, щоб "людЯм було добре " під час дощу. І ніхто, виривши котлован для фундаменту, не відмовляється від плану будівництва ВСЬОГО ДОМУ, щоб перебудувати котлован у землянку й жити в ньому, бо влітку "людЯм" і так добре. Чому Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, які вирішили питання розвитку рідних мов і ідентифікації, не повертають до німецької мови, угорської мови ( для словаків), російської? БО ВОНИ ВИРІШИЛИ ЦЕ ПИТАННЯ ОСТАТОЧНО. Саме тому вони можуть займатись і іншими питаннями, саме тому в них УЖЕ великий рівень життя в порівнянні з Україною, хоч і менший в порівнянні з Німеччиною, де ці питання були вирішені ще раніше

5.  Будь-який ліберал, крім російського, звісно, скаже Вам, що будь-яка свобода почианається із свободи національної. Поки народ не стане вільним в цілому, в сенсі звільнення від колонізаторів, від його наративу, від нав'язаних йому імперських дискурсів- не можна казати про інші свободи,- політичну ( демократія), економічну ( ринкова економіка), індивідуальну ( вільний доступ до освіти, соціальні ліфти, індивідуальний добробут, медицина, свобода слова). Чому? Бо вони будуть фікціями, які використовує державна машина пригноблювачів у своїх наративі й дискурсах
Що на цій гілці й доводять постійно

Offline Южанин

• Ветеран форума
Фашизмом є домінування російської в Україні на побутовому рівні.

Фашистом является любой левак который орет "все как один" и прочую муйню  которую очень любили горланить красные фашисты , как ты сейчас .
"АдиннароТ" это тоже из левацкой фашистской оперы "все как один".

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Фашистом является любой левак который орет "все как один" и прочую муйню  которую очень любили горланить красные фашисты , как ты сейчас .
"АдиннароТ" это тоже из левацкой фашистской оперы "все как один".

Ні, ольгинцю
Ліваком і фашистом, а також тупим бидлом, не здатним розуміти людську мову, тут є ти
А я- лібертаріанець центристського штибу ( лібераріанці є принциповими противниками будь-якого авторитаризму, як лівого, так і правого... Справжні, зрозуміло, не такі, як Зе!, який є авторитарним типом і демагогом)
Але тобі, тупій мавпі ( хай простять мені майбутні мавпи, що доеволюціонують до стану людей, за таке принизливе для них у майбутньому порівнянню із совковим, узкамірних жлобом, як ти... і нехай не палять моє зображення через те й вішають за ноги опудало з моїм прізвищем), для якої людська освіта- це вже фашизм, цього не зрозуміти. Ти ще про вівісекцію згадай, тварино

Offline Южанин

• Ветеран форума
Ні, ольгинцю
Ліваком і фашистом, а також тупим бидлом, не здатним розуміти людську мову, тут є ти

Так ты коммуняцкая гнида  так и не раскрыла принципиальное отличие твоего коммуняцкого говна исполняемого украинской мовой от такого же коммуняцкого говна исполняемого москальской или немецкой мовой.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Заметь , что слово "бандеры"" я не применял , а ты продемонстрировал свою ущербность и хуторянство .
О, бидло тупорило включило кацапський дискурс про "ущербность и хуторянство"
Та хто ти такий, бидло урюпинське, щоб казати мені про хуторянство? Ти що- належить до істеблішменту Вашингтона чи Вестмінстера? Ти всього лише тупий, неосвічений, хамуватий узкаязикий жліб, називати якого мавпою- мати в майбутньому справи з якимсь БЛМ від мавп наступних, більш просунитих поколінь. Бо навіть для них ти будеш огидним, а порівняння з тобою- найбільшою образою, яку тільки можна буде для них вигадати

Любая мова это только средство которое ничего не определяет и ни на что не указывает .

Ідіоте, якщо це нічого не означає, то чому ти пишеш саме російською, а не українською чи англійською? Тому що ідіот, не здатний сформулювати свої думки навіть російською мовою?

А вот это средство можно применять в цивилизованном русле , или по совковому.

Це не для всіх. А лише для розумних. Що стосується тупих, типу тебе, то ти в цивілізованому руслі не можеш застосувати жодної мови. Бо у вас в Ольгино, РФ, після санкцій проблема- не може найняти за нормальні гроші нормальних людей. Лише такі ідіоти, як ти, погоджуються
І що ти розумієш у совку, якщо ти сам і є совком? Ти обзиваєш совками тих, хто має інакше від тебе опінію. Що може бути більш по-совковому? Я вже не кажу про рівень твого інтелекту та вихованості. Навчати людину, що життя витратила, навчаючи інших людей, щоб вони не були такими ідіотами, як ти,- та ще в такому хамському тоні- що може бути більш по-совкову, де кожний пролетар вважав себе вище за будь-якого інтелігента? Як ти насмілився лише подумати про свою вищість за мене в інтелектуальному плані, роздаючи свої дурні ярлики про совок і фашизм... Ти же всього лише жлоб- істота, що деградує в бік мавпи... Звідки така самовпевненість?
И ставить средство во главу чего либо это глупость. В 1932-33 году украинская мова ни как не помешала красным фашистам по указивке красных фашистов из Москвы заниматься уничтожением украинцев. Я читал отчеты красных об их преступлениях написанные украинской мовой.
Ти, напевно, мав доступ. Як до того, що було, так і до того, що не було. Про "розстріляне відродження" чув? Про українізацію Кубані, яку саботували місцеві комуняки- голови сільрад і райрад? Про повне знищення козацької інтелігенції, що підтримала українізацію Кубані
Попроси свого старшого, хай випише тобі нову перепустку в спецхрани. Скрипник (нарком освіту України, що проводив українізацію 20-х років) був розстріляний, здається, ще 1927 році, задовго до Голодомору

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Уки, забань цього ольгинського пропагандона. Ну не можна бути настільки тупим, щоб не розуміти доводів про необхідні й достатні умови... Якщо йому за те не приплачують, щоб він тупив навмисно, даби засрати наратив опонентів

Offline irpin

• Ветеран форума
хопа!   :gigi:

.. вирішили питання..
.."розв'язали питання"..  чи ми не про стилістику?   :gigi:

а ви не помітили, що існує дві проблеми насправді?
змоскалення носіїв і несприйняття мови (будь-якої) іншими?

на мою думку, питання існує там, де є тубільне населення з синдромом залежності.
воно підсвідомо влаштовує життя (ситуативне) для виправдання пристосуванства. в такій парадигмі, мова тубільців не має жодної ціни.
тому агресивна експансія з боку москви завжди мала успіх. ні?

апропоз:
серед полтавців був такий собі математик - остроградський. світова знаменитість, до речі.
викладав у петербурзі все життя російською, наукові роботи писав французькою (іншою не вмів), а коли дошкуляло начальство - то жалівся рідною українською.
різні цілі - різна мовна потреба.

от і цікаво,  а чи вважав він це все проблемою для себе? гм, замислився..

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
хопа!   :gigi:
.."розв'язали питання"..  чи ми не про стилістику?   :gigi:

а ви не помітили, що існує дві проблеми насправді?
змоскалення носіїв і несприйняття мови (будь-якої) іншими?

на мою думку, питання існує там, де є тубільне населення з синдромом залежності.
воно підсвідомо влаштовує життя (ситуативне) для виправдання пристосуванства. в такій парадигмі, мова тубільців не має жодної ціни.
тому агресивна експансія з боку москви завжди мала успіх. ні?

апропоз:
серед полтавців був такий собі математик - остроградський. світова знаменитість, до речі.
викладав у петербурзі все життя російською, наукові роботи писав французькою (іншою не вмів), а коли дошкуляло начальство - то жалівся рідною українською.
різні цілі - різна мовна потреба.

от і цікаво,  а чи вважав він це все проблемою для себе? гм, замислився..

1. В будь-якій мові існують синоніми. Розв'язати чи вирішити- не має такого вже сакрального значення, дивіться пункт про те, що не треба бути надто великим педантом у намаганні говорити мовою постколоніального народу надто правильно

2. Остроградського в Харкові теж вважають своїм, не лише в Полтаві. То була козацька старшина, що мала землі на Полтавщини й могла в будь-який момент вирушити власним кінським транспортом куди завгодно, не заїжджаючи до Полтави. Хоч до СПБ, хоч до Парижу. В Полтаві він навчався в гимназії, в Харкові- в університеті. Науковий ступінь одержав у Франції, бо в Харкові його гнобили ретрогради. Викладав дійсно в СПБ
Цитувати
Народився в с. Пашенівка (нині в Козельщинському районі Полтавської області, Україна, тоді Полтавська губернія, Російська імперія) у дворянській родині. Дитинство проходило у рідному селі Пашенівці. Уже в ранньому віці у нього проявилося значне зацікавлення до математичних обчислень і він вимірював різні предмети: вози, дерева, глибину ярів та криниць.

1809 року його відвезли до Полтави в гімназію, де він навчався до 1816 року, коли надумав стати військовим. Однак, їдучи до Петербурга, де Михайло мав вступити до гвардії, вони з батьком заїхали до дядька, і той намовив Остроградського вступати до Харківського університету.

Восени 1816 став вільним слухачем Харківського університету, а з 1817 — студентом фізико-математичного факультету. Інтерес до математичних наук сформувався під впливом викладача ун-ту Івана Павловського. Навчався на «відмінно» і як найкращому випускникові 1820 року йому присудили ступінь кандидата наук. Однак реакційна частина харківської професури, користуючись казуїстикою, домоглася позбавлення юнака атестата кандидата наук. Домагаючись справедливості юнак складає необхідні іспити втретє і 30 квітня 1821 Рада присуджує йому вчений ступінь кандидата наук. Однак міністр духовних справ і народної освіти не затвердив рішення Ради і йому запропонували складати іспити вчетверте. Мотивувалося це його «вільнодумством» і невідвідуванням лекцій із богослов'я.

Колеж де Франс у Латинському кварталі Париж

Обурений Михайло відмовився не тільки ще раз складати іспити, а й від диплома університету з вимогою викреслити його ім'я зі списків колишніх студентів. Здавалося б усе втрачено, кар'єра зруйнована. Однак талановитий юнак їде навчатися до Парижа, хоч у Росії закордонні дипломи ніякого значення не мали.

У 1822–1828 рр. вдосконалював свої студії у Колеж де Франс у Парижі, де слухав лекції Ампера, Коші, Лапласа, Пуассона, Фур'є та ін. Незабаром він зробив перші серйозні спроби своїх сил у математиці й особливо в інтегральному численні, за що отримав особливу похвалу від Коші.

Працював переважно у Франції та Росії. З 1828 р. професор вищих шкіл у Петербурзі. Учень Лапласа, Ампера. Викладач Колегії Анрі IV (Париж), професор Петербурзького університету та Морського кадетського корпусу, Інституту корпусу інженерів шляхів сполучення (з 1830 р.), Головного педагогічного інституту (з 1832 р.), Головного інженерного училища (з 1840 р.), Головного артилерійського училища (з 1841 р.). член Петербурзької АН (з 1830, у віці 29 років), Паризької (з 1856 р.), Римської й Туринської Академій наук). З 1830 року екстраординарний, 1831 року — ординарний академік СПб АН.

4. Ну, якби він у Франції вимагав, щоб йому усе читали російською- то дійсно була б проблема
Але , як видно з біографії, узкаязично-православ'ям головного мозку він не страждав. Чому й пришлось перенавчатись у Франції, вивчивши французьку мову

5. Треба розуміти, що то був час великих колоніальних імперій. Навіть "Весна народів 1848 року" прийшла в Європу дещо пізнішу. А в РІ не прийшла й тоді, Росія навіть допомагала сусіднім імперіям її задавити
Тобто час був інший
Хоч деякі гуманітарії могли лобати цю тему й тоді. "Енеїда" І.Котляревського ( полтавець ) написана була українською ще перед народженням Пушкіна ( який, можливо, запозичив свій 4-стопний ямб саме звідти), тобто наприкінці 18 сторіччя

Offline irpin

• Ветеран форума
1. В будь-якій мові існують синоніми.
професоре, не будьте таким нудним. я ж проти вас сантехнік-сантехніком! це просто жарт родом з минулого допису.

за остроградського майже все вірно, думаю.
хоча, студентські роки в харкові дещо причепурені заради ідейного марксизму. ми ж всі з совка, так?
а для уяви про людину треба читати спадок його епістолярного жанру.  :)

геній математики, прихильник французької школи, кремезної статури, здобував хліб викладанням в трьох-чотирьох училищах і університетах одночасно, не цурався репетиторства, але не видав жодного накладу своїх лекцій (найбільш відоме видання - записи двох його студентів, яке перевидавалося кілька разів протягом десятиріч).

і при цьому, боявся керівників як вогню, та кожен раз, як його журили за своєдумство - присягався, що це в останній раз.

п.с.
французькою говорив з таким малоросійським акцентом, що виправляти його відмовилися всі й одразу.

п.п.с.
в парижі сидів у тюрязі, куди був запроторений за борги.   :smilie5:  звідки його витягнув Фур’є, здається.

і на останок:
принцип наймееншої дії, який остроградський вивів математично, стверджує, що з усіх можливих шляхів
системи у конфігураційному просторі реалізується той, який відповідає мінімальному значенню дії.

я це до того, що принцип спрацьовує  і для соціяльних груп.
тобто, пристосування в мовному питанні, про яке я згадував раніше - цілком вписується в цю концепцію.
нє?
« Останнє редагування: Серпня 01, 2021, 04:17:13 16:17 від irpin »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
професоре, не будьте таким нудним. я ж проти вас сантехнік-сантехніком! це просто жарт родом з минулого допису.

за остроградського майже все вірно, думаю.
хоча, студентські роки в харкові дещо причепурені заради ідейного марксизму. ми ж всі з совка, так?
а для уяви про людину треба читати спадок його епістолярного жанру.  :)

геній математики, прихильник французької школи, кремезної статури, здобував хліб викладанням в трьох-чотирьох училищах і університетах одночасно, не цурався репетиторства, але не видав жодного накладу своїх лекцій (найбільш відоме видання - записи двох його студентів, яке перевидавалося кілька разів протягом десятиріч).

і при цьому, боявся керівників як вогню, та кожен раз, як його журили за своєдумство - присягався, що це в останній раз.

п.с.
французькою говорив з таким малоросійським акцентом, що виправляти його відмовилися всі й одразу.

п.п.с.
в парижі сидів у тюрязі, куди був запроторений за борги.   :smilie5:  звідки його витягнув Фур’є, здається.

і на останок:
принцип наймееншої дії, який остроградський вивів математично, стверджує, що з усіх можливих шляхів
системи у конфігураційному просторі реалізується той, який відповідає мінімальному значенню дії.

я це до того, що принцип спрацьовує  і для соціяльних груп.
тобто, пристосування в мовному питанні, про яке я згадував раніше - цілком вписується в цю концепцію.
нє?

так же як і зміна умов з боку держави, якщо вона хоче вижити й розвиватись, чи не так?
І чи не пора змінити ці умови, щоб для юних індивидів принципу найменшої дії відповідало вміння розмовляти українською та англійською й невміння розмовляти російською? Принаймні, очевидно посунути точку суспільної рівноваги, що відповідає принципу найменшої дії для розвитку молодого індивіда, саме в цьому напрямку.
Зрозуміло, повністю так змінити траекторії мінімальної дії, за якої всі юні індивіди у найближчій перспективі не будуть вміти розмовляти російською, неможливо, бо . попередні ґенерації. Але змінити траєкторію розвитку молоді так, що серед них російськомовних буде менше, ніж у більш старих ґенерацій ( як і зробили в країнах Балтії) якраз більш ніж можливо. А у нас кільксть русифікованих серед молоді, на відміну від Балтії, більше, ніж у старших

Offline RG

• Ветеран форума

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
О, срач  :)

та розвели тут ольгятник... І ніхто не бачив, поки я знову не прийшов на СУП і не витяг цю тему
А тема русифікації юної ґенерації "незадоволених до кінця" лагідною українізацією- то є серйозна теми. Юні підараси, русифіковані інтернетом, супутниковими тарілками й раша-шоу-бізом й справді відчувають себе "аднім народом" з кацапами