OED лінком не порадую бо там платний сервіс..... Але вебстер дає ще більш короткі та чіткі визначення, які підтверджують те що я писав.....
https://www.merriam-webster.com/dictionary/patriotism
: love for or devotion to one's country
https://www.merriam-webster.com/dictionary/nationalism
: loyalty and devotion to a nation
Так шо припиніть крутитись як вуж на пательні, та визнайте свою поразку
Я краще за вашим посиланням схожу. Нагадаю, саме ви написали:
Націоналізм це відстоювання інтересів певної нації безвідносно уряду......
Патріотизм це відстоювання інтересів нації, яку представляє певний уряд......
Definition of nationalism
1: loyalty and devotion to a nation
especially : a sense of national consciousness (see CONSCIOUSNESS sense 1c) exalting one nation above all others and placing primary emphasis on promotion of its culture and interests as opposed to those of other nations or supranational groups
Гугл - транслейт:
Визначення націоналізму
1: лояльність та відданість нації
особливо: почуття національної свідомості (див. сенс СВІДОМОСТІ 1с) піднесення однієї нації над усіма іншими та основний акцент на пропаганді її культури та інтересів на відміну від інтересів інших націй або наднаціональних груп
Читаємо далі:
What is the difference between nationalism and patriotism?
Nationalism and patriotism are similar insofar as both words emphasize strong feelings for one’s country. However, the two words are not synonymous. Nationalism, while it refers to loyalty and devotion to a nation, tends to imply the placing of that nation above others, a tendency that is not necessarily implicit in patriotism.
Гугл-транслейт:
У чому різниця між націоналізмом та патріотизмом?
Націоналізм і патріотизм подібні, оскільки обидва слова підкреслюють сильні почуття до своєї країни. Однак ці два слова не є синонімами. Незважаючи на те, що націоналізм стосується лояльності та відданості нації, він, як правило, передбачає поставлення цієї нації вище за інших, що не обов'язково передбачає патріотизм.
Де там слово уряд? Нема. То чого крутитеся як в'юн на пательні? Я ж довів, використовуючи ваші ж посилання, що ви брешете.
Звідти ж:
Definition of patriotism
: love for or devotion to one's country
Гугл - транслейт:
Визначення патріотизму
: любов до своєї країни або відданість їй