Автор Тема: Які книжки цікаві в дитинстві й дорослому віці?  (Прочитано 2141 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Це така тема зараз на ХВУПі.
Я хотів би висловити своє бачення.

Я декілька разів намагався читати книжки дитинства.
Скажу відверто, у мене жодного разу нічого не вийшло.
Жюль Верн це якесь дитяче лопотіння, те саме Луі Бусенар, Мийн Рід, Фенімор Купер, ...
Трохи краще Джек Лондон, але все одно я відчуваю що воно написано саме для дітей.
Куна "Легенди і міфи стародавньої Греції" просто не можливо читати після Стівена Фрая, просто якесь униле гівно.
Стругацькі теж не злітають (хоча зараз я фантастику взагалі не читаю).

Не так давно (пару років тому) перечитав Швейка. Українською. Із задоволенням. Саме через Українську.

Радянські письменники, ще гірше, Обручев, Єфремов, Парнов, ...

Висновок дуже простий - кожній книжці свій час, і не можна зайти в одну річку  двічі.

« Останнє редагування: Січня 21, 2021, 09:51:33 09:51 від ЮАР »
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Окремо хотів би сказати про Льва Товстого.

Якось я в дитинстві спромігся прочитати і "Війну", і навіть Воскресенье і навіть Крейцерову сонату.

Це якийсь лютий пиздець, нудотно-блювотне!!!
Це взагалі не можливо читати. Я не розумію, як вони в ті часи створили з нього ікону всесвітньо значення.
 :fp2
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline RG

• Ветеран форума

Якось я в дитинстві спромігся прочитати і "Війну", і навіть Воскресенье і навіть Крейцерову сонату.

Це взагалі не можливо читати. Я не розумію, як вони в ті часи створили з нього ікону всесвітньо значення.

Тоді серіалів не було  :smilie5:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Тоді серіалів не було  :smilie5:

З точки зору отримання знань і навичок, зараз в рази, ні в тисячі разів краще. Вмикай Ютуб, і тобі все розкажуть і покажуть.

А нам технічні знання давали романи Жюля Верна і ще Дитяча енциклопедія.
Ні ну звісно були науково-популярні книжки на кшталт "Маленькие рассказьі о большом космосе" або "Фізика і музика", але таку розкіш як Ютуб таким не заміниш.

Offline esk

• Hero Member

Здається тоді їм за кількість сторінок платили.
Russia delenda est.

Offline Geo

• Ветеран форума
Камасутра.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Камасутра.

Мабуть гарна книжка, але тоді не було.
Із такої літератури у мене були карти з малюнками, коробок сірників, з малюнками з обох сторін із Польщі, галографічний, і 1 (один) журнал невідомого походження з фільмами у фотках.
Приблизно так:
Він на машині
Вона переходить дорогу
Він її штовхає
Вона падає і у неї болить ніжка
Він везе її до дому, кладе у ліжко і бинтує гомілку
Потім він виходить із кімнати, а вона все з себе знімає
Він повертається, трохи дивується
А потім...
А потім не цікаво, ви таке самі вже по тищі разів робили.

Offline irpin

• Ветеран форума
твен. пригоди гекельберрі фінна. про сойєра - фігня.
швейк - так, це чудово. зі старої фантастики - ханлайн, щоби відпочити: the rolling stones, космічну адвентюру, або двері в літо.
п.с. війну і мир перечитував колись разів три. зараз би не зміг.

Offline ЮАР

• Ветеран форума

п.с. війну і мир перечитував колись разів три.

Так ти Тітан!!!

Offline irpin

• Ветеран форума
Так ти Тітан!!!
мене більше цікавив наполеон і якого чорта йому тут знадобилося.
а ще, як виглядали карти, по яких він військо вів і планував битви під бородіно та малоярослвцем.   :gigi:

Online div

• Ветеран форума
Так ти Тітан!!!

Угу. Я осилил тока полтора тома. Хотел прочитать потому как все вокруг говорили что гениальное произведение. Не смог.  :weep:

Offline irpin

• Ветеран форума
Угу. Я осилил тока полтора тома. Хотел прочитать потому как все вокруг говорили что гениальное произведение. Не смог.  :weep:
еге, значить, до другого закону дочитав  :)

Online div

• Ветеран форума
еге, значить, до другого закону дочитав  :)

Не, я прочитал первый, второй пропустил и продолжил с третьего. Чудовищное произведение. Более ебынутый только Чернышевский с его Чоделать. Там я вообще смой осилить только четвертый сон Веры Павловны. При пропытке прочтения чего либо еще в сей книге уходил в астрал на второй странице.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Практично вся рос література - то є нудотне депресивне гівно...... Думаю в совку спеціально цим годували в школах...... Щоб легше було маніпулювати та керувати......

Online div

• Ветеран форума
Практично вся рос література - то є нудотне депресивне гівно...... Думаю в совку спеціально цим годували в школах...... Щоб легше було маніпулювати та керувати......

Ты Дикенса читал или Гюго?  Вот уж где депрессия так депрессия. Правда читается относительно нормально

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Ты Дикенса читал или Гюго?  Вот уж где депрессия так депрессия. Правда читается относительно нормально

Зате Марк Твен дуже веселий

Online div

• Ветеран форума
Зате Марк Твен дуже веселий

Так он в другое время жил
Салтыков Щедрин тоже не грустный или Гоголь. Да еще и специфика отбора произведения была в советской школе, должны были показывать "страдания трудового народа"

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Маю зауважити з приводу Гоголя.
Гоголь дуже гарно писав.
Пару років тому я перечитував, з великим задоволенням!

Offline irpin

• Ветеран форума
вся рос література (класична) повторювала програму за часів царя миколи.
толстой, чехов, пушкін, лєрмантов, гоголь - все звідти.
потім додали пролетарських горького, шолохава, фадєєва і, вуаля - повний набор шкільної програми на шість років навчання.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Ще маю трохи захистити Лермонотова.
З урахуванням того, що в 26 років він вже помер, то наваяв він не мало, і досить не погано.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
А ще я пробував читати Дюма. Теж не пішло, теж дитяча література.

Offline irpin

• Ветеран форума
Ще маю трохи захистити Лермонотова.
З урахуванням того, що в 26 років він вже помер, то наваяв він не мало, і досить не погано.
читайте ще почитайте листи.  :smilie5: епістолярій відкриє так багато захоплюючого, шо здуріти мона!

Online div

• Ветеран форума
Маю зауважити з приводу Гоголя.
Гоголь дуже гарно писав.
Пару років тому я перечитував, з великим задоволенням!

Кстати может поэтому нам русклассика и "не заходит" потому что мы не русские. А Гоголь таки совсем не "русский" писатель не смотря на то что писал по русски

Offline irpin

• Ветеран форума
о! маю кодекс і правила проведення дуелів за царських часів.
це як вже про тих двох поетів-мерців згадали.
ну, електронний, звичайно екземпляр, але теж цікаве чтиво.

Online div

• Ветеран форума
А ще я пробував читати Дюма. Теж не пішло, теж дитяча література.

Просто оценивая ранее читанные произведения с высоты приобретенного жизненного опыта их видишь с другого ракурса.
Тот же Марк Твен  которым я зачитывался в детстве при новом прочтении показался несколько, скажем так, примитивным.
А Дюма это не детская литература, просто это приключения рассчитаные на массового читателя, а не интеллектуалов.
Я например "интеллектуальную" литературу не люблю как и историческую. Не заходити

Offline ЮАР

• Ветеран форума
Кстати может поэтому нам русклассика и "не заходит" потому что мы не русские. А Гоголь таки совсем не "русский" писатель не смотря на то что писал по русски

Більшість того що писав Гоголь стосується України, і недаремно багато що з його творів перекладала Леся Українка.

Offline svit

• Ветеран форума
Трохи краще Джек Лондон, але все одно я відчуваю що воно написано саме для дітей.

Джек Лондон - для дітей?? Це та оповідь, де чувак повіз яйця на Клондайк, думав розбагатіє за тиждень, а потім коли яйця протухли, повісився? Чи Мартін Іден, коли чувак, простий матрос, чи хто він там був, вийшов у світ, досяг всього - тьолки, гроші ітд, а потім зрозумів що все це марно, та стрибнув з лайнера в океан? Да уж, дуже дитячі оповіданнячка... :smilie2:

Offline irpin

• Ветеран форума
А Дюма это не детская литература, просто это приключения рассчитаные на массового читателя, а не интеллектуалов.
дюма як і бальзак писали не за натхненням, а заради грошви, продавши наперед газетярам і видавцям своє ім'я.
тому там все затягнуто і багатосерійно.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Так он в другое время жил
Салтыков Щедрин тоже не грустный или Гоголь. Да еще и специфика отбора произведения была в советской школе, должны были показывать "страдания трудового народа"

Думаю було набагато більше веселих літераторів...... Просто підбиралися ті "шо треба".....
"страдания трудового народа" - то просте пояснення для манюпасів....... Справжня ж причина "правильно" виховувати плебс.......

Offline irpin

• Ветеран форума
Більшість того що писав Гоголь стосується України, і недаремно багато що з його творів перекладала Леся Українка.
леся українка була марксисткою. тоді така лівацька мода була.
а гоголя, другий том мертвих душ, як не перекладай - все пусте.