0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Я не американець, але багато читав.Наприклад Довлатова Так от перший рік майже у всіх жопа і стрес.Потім ще декілька років жопа, стрес і постійний пошук роботи.Потім де хто знаходить себе, а більшість йдуть таксувати.При тому, що в СССР вони усі були успішні люди.Зараз є і інші приклади. Друг мого молодшого сина через 5 років після закінчення ВУЗу в Запоріжжі, купив квартиру в Нью Йорку.
Ну так он квалифицированный специалист, это не удивительно
Унаслідок чого відчували дискомфорт?
У каждого человека и профессии есть своя спецификаПоэтому успешный писатель, успешный программист, успешный бизнессмен и успешный бурильщик это разные "успешные люди"
В тім і річ.Як що ти знаєш куди і навіщо їдеш, одна справа, як що просто тікаєш від економічних негараздів, справа зовсім інша.
а если ты был писателем и прочее кому ты там накуй нужен
Ти правий на 95%.Але що до Довлатова, розкажу одну річ:Є в Америці такий престижний літературний журнал "НьюЙоркер". Самий престижний.Так от, за всю історію в ньому публікували лише двох росіян - Набокова і Довлатова.
Вопрос не в твоей личной мотивированности, а в зависимости профессии от среды.
набоков куярил на английском и французскомкороче из старой мульиязычной элты
Саме це я і сказав.Гарний зварювальник може їхати, гарний водій нах нікому не потрібен, хіба що неграм піцу розвозити , а гарний продавець взагалі бомжувати буде.
У кредит?
ще БродськийPoet Laureate of the United States це не просто так не кажучи про нобелівкуписали що він дуже велику увагу приділяв "вживанню" в середовище там, за рахунок всіх старих зв'язків в тому числі
Бродський гусскій по національності
довлатов тоже
Так за 5 років програміст і в Україні квартиру купить. Причому не в кредит.
Є де яка різниця, між Нью Йорком і Запоріжжям. І в ціні теж, при чому в рази.
Ну тікають же не за квартирами.....
Глянув Вікі... ще й армяш по матері
Я тут зіткнулась нещодавно з повним інфантилізмом людей у цьому питанні. Люди, що їдуть зараз за кордон в своїй більшості - повна вата. Думають, що гроші сипляться з неба й там рай небесний. З цього приводу є гарний анекдот - не плутати еміграцію з туризмом. Й дуже дивуються, коли їм говорять, що там теж потрібно працювати і досить важко. Якщо, звичайно у батьків немає пару десятків мільйонів доларів.
В результаті, маючи своє житло, програміст в Україні житиме набагато краще, аніж програміст в Нью Йорку, що сплачує кредит за квартиру. Бо різниця (й навіть більше) в пару тисяч доларів в зарплаті з"їдається більш високими цінами й кредитом на протязі 30 років. За цей час програміст в Україні встигне змінити пару машин й прикупити дачку десь в селі.