0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
э... ты о чём? вернись в тему, или не пиши совсем.
чувак, ти , здається, не маєш здатності до образного мисленнячисто хоплофіл, блін
Не знаю як Алі, а ти явно хочеш срачу....
так, дійсно- Алі чемно запитав про думки з приводу володіння зброєю, а не вказав не недолугість опонентів
чувак, тема называется "владение оружием". зачем флудить про аппендицит?
"чемно" одним питанням перевів дискусію на персональне...... "Який твій план Б"..... Ми тут мене обговорюєм?
ти сказав- "Завжди потрібно мати план Б під рукою"я зрозумів, що ти також є одним із "завжди", і доречно було б поговорити з кимось конкретним , а не абстрактним , про особливості плану Б
План б виходить з принципа 3х FFreeze, Flight, Fight.....Два останніх пунки легше робити зі зброєю чим без......
тобто, кількість правопорушень за умови вільного володіння зброєю мала б бути мінімальною ?тоді скажи, будь-ласка, свою думку з приводу цієї статистики:https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%BA%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8E_%D0%B2%27%D1%8F%D0%B7%D0%BD%D1%96%D0%B2
Тюремне лоббі.....
ти мене не переконавврахуй ще те, що в США реально діє смертна кара- це мало б бути ще одним важливим аргументом проти правопорушень
Смертна кара дуже обмежена зараз...... В багатьох штатах мораторій....... Навіть федерали донедавна не здійснювали страт.........Зате позбавлення волі мабуть найдовші в світі...... Ще й додаються одне до одного за кожен злочин.......
але вона є. і це, безперечно, мало б також зменшувати рівень злочинностіяк і вільне володіння зброєюа по факту США на першому місці в світі
і ще репліка про "тюремне лоббі" :Останніми роками каліфорнійська пенітенціарна система серйозно змінюється. Зміни можна описати українським слоганом: “Від карального до реабілітаційного підходу”. Іншими словами, система стає більш м’якою та схильною до роботи з в’язнями для повернення в суспільство, тоді як раніше вона переважно фокусувалася на карі, безпеці та режимі.За останні 10 років кількість в’язнів зменшилася на близько 40 тисяч осіб, і зараз вона досягнула історичного мінімуму – 126 тис. Це не все тюремне населення, адже є ще jails (на кшталт наших СІЗО), де утримують понад 70 тисяч в’язнів. Утім, вони не підпорядковуються тюремному відомству і керуються шерифами.
Смертна кара - це крапля в морі...... Засуджених до смертної кари на пальцях можна перерахувати....... Ніде смертна кара не зменьшує і не може зменьшувати рівень злочинності...... як і вільне володіння зброєю....... Ця репліка лише доводить моє твердження про "тюремне лоббі"..... Каліфорнія поки що тільки на початку шляху зміни пенітенціарної системи наперекір цьому лоббі........ І лише Каліфорнія..... ну може ще пару штатів.......
і Каліфорнія вже 10 років , судячи з тексту , рухається в напрямку зменшення кількості ув'язнених. Тобто картина могла б бути ще значно гіршою.
але якщо вільне володіння зброєю не зменшує рівень правопорушень, а навпаки- супроводжується найвищою в світі питомою кількістю засуджених- то для чого тоді просувати ідею вільного , як в США володіння ?
10 років тому можливо вперше щось невелике прийняли, потім потроху ще шось....... Це насправді дуже тривалий та складний процес, який може тривати кілька десятиріч......... Навіть ось на цих виборах шо недавно відбулись кілька питань на референдумі стосувались цієї реформи.....
Щоб люди мали можливість захистити себе.....
От і чудово- в США з'являється стратегічне бачення , яке базується не на двобітному - є зброя/немає зброї, а на "тривалих і складних процесах", які тут, безперечно, і є рішенням
В штатах завжди іде змагання різних ідей, течій....... Он респи вважають що реформа пенитенціарної системи знищить Каліфорнію..........
Ну он такі як Алі вважають що на святу справу тіпа запирання всих порушників закону у в'язницю та тримання їх там решту життя грошей не шкода....... А от такі забаганки як - доступна для всих медицина - то є соціалізм та марнотратство, яке штати не можуть собі дозволити.......
я б ще крім медицини додав освітудумаю, коштів, які витрачають домогосподарства США на зброю було б достатньо для забезпечення кращого доступу "ризикованих" дітей до освіти
а в штатах владельцы оружи проходят курс первой медицинской помощи при огнестрельных ранениях?ну и справка с дурки нужна?
В різних штатах по різному. В каліфорнії треба здати тест на безпечне поводження зі зброєю та пройти бекграунд чек....... В деяких штатах нічого не треба.....