Як на мене - в більшості випадків русоботів не цікавить сама дискусія як така, тобто ввічливий обмін аргументами для пошуку спільної позиції. Єдине відоме мені виключення - Жорж Вєлосіпєдов, і то - часами. Принаймі відчувалось, що він таки інтелігентна людина, просто на гімняній роботі. Абсолютна ж більшість з тих кремлівських "комісарів інтернету" тупо працюють по відпрацьованим технологіям, іх не цікавите ні ви особисто, ні ваша думка - ні тим більше "пошук спільної позиції". Найчастіше їхня мета - засрати гілку, тобто змінити тему обговорення на іншу, розпочати срач, перехід на особистості і т.д. Їхня мета - щоб ви покинули гілку (а може і форум), а не розвивали ваші ідеї.
Тому я проти того, щоб взагалі реагувати на їхні дописи - якщо ті носять відверто провокативний характер. Добре б було мати на форумі механізм "особистого ігнору" ("вєнєчкін скрипт") + дуже класно б було, шоб під аватаркою кожного показувався його "рейтинг" і можливо належність до якоїсь з "політичних груп" ("юльок", "противсіх" і т.п.), щоб відразу було ясно, з ким маєш справу. Я так розумію, що та "карма" - то якраз щось на зразок рейтингу, але ще не второпав, як вона нараховується і чому конкретно відповідає...