іменно. Саме це я і мав на увазі. Хай кожен сам для себе вирішує чи це перший варіант чи другий.
Так справа у тому, що за відсутності доказів факту реєстрації там і не перший варіант, і не другий, а третій - збір кешу без сплати податків. Звісно, ніхто не забороняє людям донувати їм, якщо вони їм довіряють і якщо вони цього хочуть, але закон має дуже чіткі вимоги.
І коли я на це вказала, натіві з допомогою Аміда засадила мене в бан на півроку з огидним формулюванням "дискредитація волонтерського руху", хоча я задонувала ЗСУ більше 20 тисяч доларів станом на зараз.
А чи натіві зареєстрована, її питалися рік назад на цьому ресурсі. З того часу в мене нема інформації, що щось змінилось.

Це не той дискредитує волонтерський рух, хто вимагає чесності і прозорості, а той, хто працює незаконно.
Це як людину, що спіймала викладача-хабарника за руку, обвинувачувати у дискредитації освіти. Чи пацієнта, що подав позов на хірурга, що залишив в його тілі ножниці, звинувачувати в дискредитації медицини.
І ще висовується аргумент, що о, яка звітність під час війни, ми тут під бомбами. Як я написала в себе
на ресурсі:
"Уявляю, як приїздить американський аудитор у Міністерство Оборони і каже: надайте мені артефакти і докази, куди пішли наші кошти, щоб ми знали, що наша допомога пішла справді ЗСУ.
І тут вилазить такий скот і починає істерично верещати: та ми з цим живемо вже більше трьох років, а взагалі, з 2014 року, які наХХХй докази і артефакти, ми тут, ХХХ, під бомбами, а ти смієш з нас звіту питати! А з чим живеш, сука кінчена? Із недотр**хом, падаль вонюча?".