Вигнаний із фракції «Слуги народу» нардеп Антон Поляков опублікував аудіозапис із компроматом на нібито колишніх колег-нардепів.
Відповідний запис депутат поширив у Телеграмі.
«Ну що друзі, ось мені і прислали фрагмент розмови «наших» доблесних «Слуг Богдана» з керівником місцевої поліції Кривого Рогу. Буду порушувати ці питання перед президентом і правоохоронними органами. Гадаю, потрібно розібратися в тому, хто взагалі їх уповноважив проводити такі «переговори». Робимо ставки, як швидко їх виключать з фракції, якщо, звичайно, виключать», – написав він.
Розмова – із нібито керівником поліції Кривого Рогу. Останньому пояснюють, що, як і з ким він повинен «вирішувати». Йдеться про кримінальні справи щодо бізнесу й металобрухту.
На аудіозаписі чоловік представився нардепом Юрієм Корявченковим (актор «Юзік» з «Кварталу 95» – ред.).
Чоловік, голосом схожий на нардепа Корявченкова, заявив: «Я хочу представити всіх, я Юрій Корявченков, я представник Зеленського в Кривому Розі, і ми проводили вибори, перший і другий тур, парламентські. Це Юра Кисіль, він списочник, а я по 33 округу – це два райони, Центрально-міський і Металургійний. Володимир Захарченко, мажоритарник по 31 округу – це Північний район. Слава Медяник – це Дніпропетровськ, 27 округ. Він у Дніпропетровську, просто приїхав познайомитися і підтримати, напевно, і Володимира, і вас. Він у комітеті правоохоронних органів, Вова теж».
Так, учасники розмови обговорюють, як встановлювати владу в регіоні. Зокрема, один з учасників розмови, голос якого схожий на Корявченкова, каже, що місто вже 10 років перебуває «під впливом однієї сили» – міського голови Юрія Вілкула та його соратників. А останні п’ять років «вклинився тут» Костянтин Усов, ексдепутат від БПП, нібито наближений до Юрія Луценка, через що йому «спускалося все з рук».
Учасник розмови запитує, як бути з ним, після чого хтось із присутніх радить: «Нехай тобі хтось пред'явить пред'яву. Нехай тобі пред'яву прокуратура скине, ДБР… Роби це по моїй команді. А ми підтримаємо…».
Загалом у записі йдеться про те, що «слуги народу« особисто контролюватимуть, які справи і як їх повинна вести поліція. При цьому депутати неодноразово повторюють, що «їхній дах тримає» особисто президент України, і тому наказують керівникам поліції тримати прямий зв'язок тільки з ними. Також у ході обговорення один з учасників наголошує, що «ви в місті президента» і «в нас за спиною президент».
«Ніхто нічого не скаже. Закрили цю шваль – і все. Не потрібно нічого боятися…», – говорять співрозмовники.
Поляков заявив, що очікує реакцію на аудіозапис голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії та першого заступника фракції Олександра Корнієнка.
«На п'ятничній фракції «Слуги народу» Арахамія з Корнієнком дали слово, що в разі появи цього запису депутатів, які ведуть ці «переговори», виключать з фракції. Я розумію, що ні в кого вже немає довіри до цих товаришів, але подивимося, як вони дотримають свого слова», – написав Поляков. Повний текст читайте тут:
https://m.glavcom.ua/news/vse-shvacheno-zakriti-cyu-shval-polyakov-oprilyudniv-audiozapis-yak-slugi-narodu-davali-vkazivki-policiji-640829.html