Автор Тема: Одеса . І ми помнім...  (Прочитано 7040 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Одеса . І ми помнім...
« : Квітня 10, 2014, 04:46:19 16:46 »
По-перше, героїзмом там ніколи не пахло. Під час другої світової війни місто здавали двічі – спочатку червоні, а потім німці.

Знаменита оборона Одеси виглядала так – по лінії Дальник-Нерубайське-Усатове сиділи румуни в степу і мляво стріляли в бік міста. З боку Одеси сиділи бойци і стріляли в степ. Потім бойци відправилися в Крим, де їм не пощастило.  Під час окупації єдині, хто постраждав – євреї. Всім іншим було досить непогано. Як казав мені один дідуган, єдиний час, коли можна було вільно дихати – 1942-44 роки в Одесі, бо не було комуністів. Були якісь подпольщікі Маладцов-Бадаєв він НКВД і піонєр Яша Гордієнко. Загинули по дурості і без толку. В катакомбах партизанили вовсю – водка, баби, і п“яні розборки. В Холодній Балці хєрої парізани випадково застрелили якогось німецького ахвіцера інтенданта – німці розстріляли десяток заручників. Визволення Одеси було нескладне – німці пішли, красниє зайшли. Без особливого галасу і стріляними.

Сучасність. 
На 1989 рік в Одесі і області проживало 80 000 сємєй отставніков МВД СССР, КГБ СССР, МО СССР. Множимо мінімум на 4 – маємо 240 000 тис. совка (особливо  їхніє жони – “жоржеткі“ – так ми їх називали – ето било штото особєнноє в ненависті до хахлов, каториє понаєхалі). Так от, скинемо тис 50 на Ізмаїл і Білгород-Дністровський (чудові курортні зони), і маємо лише в Одесі близько  200 000 агресивних колорадських жуків, розселених в Приморському районі і на Чєрьйомушках – ви думаєте, для кого там будувалося житло в 1960-70х? Для рабочіх завода Январского Восстанія? Ага, щас...

Українці в Одесі все ж є. Живуть переважно на Чубаївці, Слободці, Пересипу, в Крижанівці, на Лєнпосьолкє, частково на Молдаванці, на Поскоті (посьолок Котовского). Але загалом – справи там швах. Бриндак – ублюдок классічєскій. Молдаванчук із комплєксом адєссіта.

Так що майте на увазі, перш ніж захоплюватися Адєссай – вона мало чим відрізняється від Тирасполя...  :gigi: :gigi: :gigi:
« Останнє редагування: Квітня 10, 2014, 05:56:44 17:56 від Дрейк »
If you are going through hell, keep going.

Offline Читач

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Одеса – город гєморрой. І ми помнім...
« Reply #1 : Квітня 10, 2014, 04:50:49 16:50 »
куди не плюнь кругом одна наволоч
а де ж люди живуть?
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Stavlish

• Ветеран форума
« Reply #2 : Квітня 10, 2014, 04:55:04 16:55 »
...Під час окупації єдині, хто постраждав – євреї. Всім іншим було досить непогано. Як казав мені один дідуган, єдиний час, коли можна було вільно дихати – 1942-44 роки...
Про це красномовно свідчить експозиція Одеського краєзнавчого музею. Там про роки окупації досить вузенький стенд, на якому газети тих часів, концертна афіша про виступи артистів (у т.ч. П. Лещенка), декілька німецько-румунських "бронзулєток" та інший дряб'язок. Праворуч - велике фото від пола до стелі про страждання євреїв.

Offline Taras.ua

• Ветеран форума
« Reply #3 : Квітня 10, 2014, 04:55:06 16:55 »
а де ж люди живуть?

в кнадах і ізраїлях давно  :gigi:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #4 : Квітня 10, 2014, 04:57:59 16:57 »
а де ж люди живуть?

Я б не сказав, що суцільна наволоч. В Одесі є люди - вони намагаються наволочі протистояти. Всі ці 23 роки ці люди потребували підтримки хоча б моральної і юридичної з Києва - так вже є, що наші люди все ще сподіваються, що Україна - це також і держава українців. Такі самі були сподівання і в Харкові, Донецьку, Луганську, Запоріжжі.
Але особливість тваринок у владних кабінетах Києва є та, що ці люді їм завжди були похєр, бо головне для тваринок - корито.
Тепер прийшов час платити рахунки і ми бажимо, яка срака в країні.   :smilie2:

Offline Milena

• Hero Member
« Reply #5 : Квітня 10, 2014, 04:59:52 16:59 »
 :Sho_za:
Давайте, давайте, патриоты, забрасывйте какашками всех вокруг! Как раз ко времени...

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #6 : Квітня 10, 2014, 05:02:04 17:02 »
а де ж люди живуть?

Я б не сказав, що суцільна наволоч. В Одесі є люди - вони намагаються наволочі протистояти. Всі ці 23 роки ці люди потребували підтримки хоча б моральної і юридичної з Києва - так вже є, що наші люди все ще сподіваються, що Україна - це також і держава українців. Такі самі були сподівання і в Харкові, Донецьку, Луганську, Запоріжжі.
Але особливість тваринок у владних кабінетах Києва є та, що ці люді їм завжди були похєр, бо головне для тваринок - корито.
Тепер прийшов час платити рахунки і ми бажимо, яка срака в країні.   :smilie2:

Цитувати
На 1989 рік в Одесі і області проживало 80 000 сємєй отставніков МВД СССП, КГБ СССР, МО СССР. Множимо мінімум на 4 – маємо 240 000 тис. совка
Українці в Одесі все ж є. Живуть переважно на Чубаївці, Слободці, Пересипу, в Крижанівці, на Лєнпосьолкє, частково на Молдаванці, на Поскоті (посьолок Котовского). Але загалом – справи там швах. Бриндак – ублюдок классічєскій. Молдаванчук із комплєксом адєссіта.
перш ніж захоплюватися Адєссай – вона мало чим відрізняється від Тирасполя..

не натрапив на жодну гарну характеристику  :smilie2:
Так от, як кров свою лили батьки за Москву і Варшаву, і вам, синам, передали свої кайдани, свою славу!

Offline Françoise

• Hero Member
  • No coffee - no life
« Reply #7 : Квітня 10, 2014, 05:06:28 17:06 »
Давайте, давайте, патриоты, забрасывйте какашками всех вокруг! Как раз ко времени...

+1
Одеса гучно Просила пу Не Хвилюватися, закрила "Шарікова", чудово зустріла нахімовців, що лишилися в українському віійську, воаштувала розкішну ходу з українськими праворами

Для чого все це обливання брудом ? кацапам на радість ?
Ничто так не бодрит по утрам, как не замеченный вовремя дверной косяк

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #8 : Квітня 10, 2014, 05:08:14 17:08 »
Ну вибачайте. Але я нічого не придумав.  Всі оці вздохі - ах Адєсса - це зворотня медалька комплексу провінційності міста. Так, в Одесі чудова архітектура в центрі із неперевершеним Оперним. Але все те - 19 ст. У нас нема каіпталізму за якого Одеса могла б стати нашим Гонконгом. Та й пізно вже.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #9 : Квітня 10, 2014, 05:10:47 17:10 »

+1
Одеса гучно Просила пу Не Хвилюватися, закрила "Шарікова", чудово зустріла нахімовців, що лишилися в українському віійську, воаштувала розкішну ходу з українськими праворами

Це не поливання брудом, а констатація факту і життєвого досвіду в місті, де українець відчуває себе емігрантом якщо не наступає собі на горлянку і не стає как всє. :smilie2:

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #10 : Квітня 10, 2014, 05:15:04 17:15 »
Навіщо ця дурна тема? Навіть якщо і було щось з перерахованого топікстартером, треба дивитися в нинішнє та майбутнє. Вже нинішня Одеса дуже і дуже молодець! І буде ще кращою! Навіть Крим з часом став би проукраїнським - я це бачу по тим дівчаткам, що перевелися сюди вчитися. Коли почалася окупація, одна з них на людях спалила триколор, хоч прізвище закінчується на -ова. Припиняйте нити - все в наших руках, все може бути змінено, для цього треба просто прикладати зусилля замість того щоб нити.

Offline Françoise

• Hero Member
  • No coffee - no life
« Reply #11 : Квітня 10, 2014, 05:20:12 17:20 »

+1

Це не поливання брудом, а констатація факту і життєвого досвіду в місті, де українець відчуває себе емігрантом якщо не наступає собі на горлянку і не стає как всє. :smilie2:

Колись у Києві на розмовляючих українськрю дивилися як на диваків.
Мене нянька у садочку (школяркою послали типу на практику) за слово "підлога" "бандеркою" назвала, бо сама казала не "підлога", а "поли".

А я до "бандерівців" ніяким боком взагалі.

Колись у Празі не чути було чеської.

Життя плине, все міняється. Зараз Одеса наша, принаймні більшість одеситів з нами. Абсолютна більшість.

Не слід відштовхувати дружню руку, з ким залишитеся?....
Ничто так не бодрит по утрам, как не замеченный вовремя дверной косяк

Offline Kren

• Hero Member
« Reply #12 : Квітня 10, 2014, 05:22:00 17:22 »
Да никто не отталкивет. Претензия разве к одесситам лично? Их непревзойденный юмор и жизнелюбие знают все. Непонятны действия местной власти с этими флагами
Щоб лани широкополі, і Дніпро, і кручі стали вам поперек горла, москалі їбучі

Offline svo1973

• Ветеран форума
« Reply #13 : Квітня 10, 2014, 05:22:34 17:22 »
Колись у Києві на розмовляючих українськрю дивилися як на диваків.
Мене нянька у садочку (школяркою послали типу на практику) за слово "підлога" "бандеркою" назвала, бо сама казала не "підлога", а "поли".

А я до "бандерівців" ніяким боком взагалі.

Колись у Празі не чути було чеської.

Життя плине, все міняється. Зараз Одеса наша, принаймні більшість одеситів з нами. Абсолютна більшість.

Не слід відштовхувати дружню руку, з ким залишитеся?....

Не звертайте уваги на довбанутих нитиків - їх небагато.

Offline Тризуб_Володимира

• Hero Member
« Reply #14 : Квітня 10, 2014, 05:23:58 17:23 »
а де ж люди живуть?

от у вас юльків все на емоціях
тут вам по полицях детально розписали
а ви у відповідь "сам дурак"

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #15 : Квітня 10, 2014, 05:26:10 17:26 »
Та не нитик я. “Я оптиміст і твердо переконаний, що все найгірше ще попереду“. :Vedy_sebe:

Offline Rumata_

• Sr. Member
« Reply #16 : Квітня 10, 2014, 05:27:02 17:27 »
По-перше, героїзмом там ніколи не пахло. Під час другої світової війни місто здавали двічі – спочатку червоні, а потім німці.

Знаменита оборона Одеси виглядала так – по лінії Дальник-Нерубайське-Усатове сиділи румуни в степу і мляво стріляли в бік міста. З боку Одеси сиділи бойци і стріляли в степ. Потім бойци відправилися в Крим, де їм не пощастило.  Під час окупації єдині, хто постраждав – євреї. Всім іншим було досить непогано. Як казав мені один дідуган, єдиний час, коли можна було вільно дихати – 1942-44 роки в Одесі, бо не було комуністів. Були якісь подпольщікі Маладцов-Бадаєв він НКВД і піонєр Яша Гордієнко. Загинули по дурості і без толку. В катакомбах партизанили вовсю – водка, баби, і п“яні розборки. В Холодній Балці хєрої парізани випадково застрелили якогось німецького ахвіцера інтенданта – німці розстріляли десяток заручників. Визволення Одеси було нескладне – німці пішли, красниє зайшли. Без особливого галасу і стріляними.

Сучасність. 
На 1989 рік в Одесі і області проживало 80 000 сємєй отставніков МВД СССП, КГБ СССР, МО СССР. Множимо мінімум на 4 – маємо 240 000 тис. совка (особливо  їхніє жони – “жоржеткі“ – так ми їх називали – ето било штото особєнноє в ненависті до хахлов, каториє понаєхалі). Так от, скинемо тис 50 на Ізмаїл і Білгород-Дністровський (чудові курортні зони), і маємо лише в Одесі близько  200 000 агресивних колорадських жуків, розселених в Приморському районі і на Чєрьйомушках – ви думаєте, для кого там будувалося житло в 1960-70х? Для рабочіх завода Январского Восстанія? Ага, щас...

Так що майте на увазі, перш ніж захоплюватися Адєссай – вона мало чим відрізняється від Тирасполя...  :gigi: :gigi: :gigi:

что это за бред ?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #17 : Квітня 10, 2014, 05:29:53 17:29 »
Це не брєд. Це ті мікрорайони, де совєтскіє фєтєрани отримали масу житла бєсплатно за службу родінє. Єсно, що не всі вони там скупчилися, але там їх у процентному відношенні було найбільше порівняно з іншими районами міста.

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #18 : Квітня 10, 2014, 05:31:08 17:31 »
а де ж люди живуть?

от у вас юльків все на емоціях
тут вам по полицях детально розписали
а ви у відповідь "сам дурак"

:gigi: зате у вас, українських сепаратистів, все прагматично - перш за все ярличок

Offline Ѓедзь

• Newbie
  • *
  • Стать: Жіноча
« Reply #19 : Квітня 10, 2014, 05:31:35 17:31 »
Пан з Одеси?
Нехай щастить!!! Путин ну ты понял :)

Offline Rumata_

• Sr. Member
« Reply #20 : Квітня 10, 2014, 05:33:45 17:33 »
Це не брєд. Це ті мікрорайони, де совєтскіє фєтєрани отримали масу житла бєсплатно за службу родінє. Єсно, що не всі вони там скупчилися, але там їх у процентному відношенні було найбільше порівняно з іншими районами міста.

знаком с электоральной картой города ?

Offline SlavRedko

• Sr. Member
« Reply #21 : Квітня 10, 2014, 05:35:34 17:35 »

+1

Такое впечатление что это платный рашистский провокатор.
Во всяком случае воду он льет на Путлеровскую мельницу.  :smiley23:

Offline Rumata_

• Sr. Member
« Reply #22 : Квітня 10, 2014, 05:36:31 17:36 »

раньше упоминалось , якобы , знакомство ТС с Гурвицем .

хочу выяснить все-таки где больше всего голосовали за Ющенко в 2004-м ,  за Гурвица или Свободу в 2012-м ?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #24 : Квітня 10, 2014, 05:40:54 17:40 »

хочу выяснить все-таки где больше всего голосовали за Ющенко в 2004-м ,  за Гурвица или Свободу в 2012-м ?

До речі Едік - не одесит. Він з Фонтанки. Він найбільш адекватний мер за всю історію незалежності. Для мене перевіркою міста були вибори Кактуса (до речі його особисто дуже добре знаю  :smiley25:). Тобто, місто реально деградувало до того, щоб обрати кактуса. 

Offline Читач

• Ветеран форума
« Reply #25 : Квітня 10, 2014, 05:45:38 17:45 »

До речі Едік - не одесит. Він з Фонтанки. Він найбільш адекватний мер за всю історію незалежності. Для мене перевіркою міста були вибори Кактуса (до речі його особисто дуже добре знаю  :smiley25:). Тобто, місто реально деградувало до того, щоб обрати кактуса.

Київ теж обирав Космоса двічі, але щоб назвати це словом "деградувало"... не згоден  :smilie8:

Offline Taras.ua

• Ветеран форума
« Reply #26 : Квітня 10, 2014, 05:46:28 17:46 »
я з Одеси.

Ось мої слова пару днів назад.

Цитувати
Патріотів тут одиниці. Більшість зараз - ситуативні союзники. Ще роки 2 назад основна маса цих "патріотів" з піною у рота волали про бандерівців і ущімлєнія. Той самий герой революції, Льошка Гончаренко.

Але я радий що москалі отрезвили голови багатьом, сподіваюсь це на завжди. Так що за Одесою не засохне. 2 десятка дибілів її не захваять, як харків чи донецьк.

На українську Одесу ви даремно так покладаєтесь. Особливо у владі тут українофоби і совки страшенні.
Той самий кактус заборонив своїм указом подавати йому заяви українькою. Як вам?
Підтримка всяких овочів і пр + комі тут завжди до 80%. Стільки не намалюєш.
У Варшаві я більше в Україні, ніж в Одесі. Коли це зміниться, я навіть не уявляю.
У вузах багато(якщо не більшість) предметів тупо відмовляються викладати українською. Їм пох. хочеш, іди пиши заяви, їх навіть розглядати ніхто не буде.

і ще купа такого українофобного гімна.

Але сподіваюсь - це буде історія.
Повторюсь.
Цитувати
Але я радий що москалі отрезвили голови багатьом, сподіваюсь це на завжди. Так що за Одесою не засохне. 2 десятка дибілів її не захваять, як харків чи донецьк.

Offline Дрейк

• Ветеран форума
  • Всем недовольным можно идти жаловаться на ФУП
« Reply #27 : Квітня 10, 2014, 05:47:15 17:47 »
Да никто не отталкивет. Претензия разве к одесситам лично? Их непревзойденный юмор и жизнелюбие знают все. Непонятны действия местной власти с этими флагами

В Одессе больше полугода власти просто нету. Осталась кучака недобитых рыгов которые просто не знают куда бежать. 
Я ведьма а Feral Catмой фамильяр )))

Offline Ѓедзь

• Newbie
  • *
  • Стать: Жіноча
« Reply #28 : Квітня 10, 2014, 05:47:55 17:47 »
Шановний Кактуса никто не выбирал я была наблюдателем от ФЗ, в
11 часов вечера занесли стопки бюлетеней и все
Нехай щастить!!! Путин ну ты понял :)

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #29 : Квітня 10, 2014, 05:48:12 17:48 »
Костусєв розіграв антиукраїнську і антисемітську карти. Для мене - це ознака дегарадації, якщо на це ведуться. В Києві це не працює.