Автор Тема: Порошенко хоче відставки Наливайченка. Яка причина?  (Прочитано 16048 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline аматорка

• Ветеран форума
Gennady Korban
6 год · Змінено ·
...
P.S. Грицак в принципе неплохой профи, но в последнее время слишком много общается с Медведчуком.[/b]
:gigi: А Корбан при цьому присутній.
Не знаю, хвиля велика, але
Цитувати
Согласно информации, президент сказал, что предложил Наливайченко пост главы Службы внешней разведки. В то же время, по словам Порошенко, в субботу Наливайченко подтвердил, что уходит с поста в СБУ.
багато залежить від самого Наливайченка. Проколи особисто у нього, як спікера, є.
Та і взагалі, СБУ повинна говорити справами. Не знаю, якісь перестановки в команді можуть бути. Треба подивитись на реакцію Наливайченка ...

Offline sofia

• Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
Denys Bigus поширив свій допис.
9 год · Змінено ·

Собственно, вот моя запись, относящаяся к Даниленко, БРСМ, ГПУ и т.д. Прошло 9 месяцев.
Denys Bigus

Рубрика ДОШЛО. В ней, ребята, я совершенно случайно объясню логику генпрокурора, самопалево генпрокурора, разницу между заказухой и не заказухой. А еще о совпадениях и моей тупости. У меня на прессухе ГПУ случился в чистом виде инсайт. Да и вам должно понравиться. Но букв много.

Итак, как вы помните, мы сняли сюжет о замгенпрокурора Даниленко и его 140 гектарах отжатых у государства озер. Ярема обвинил нас в заказушности. Мол, как только ГПУ готовят представления о подозрении в отношении "некоторых деятелей рынка нефти и газака", как тут же начинается заказное валилово.

Ответ для всех, кто его прочитал, выглядел бредово. И для меня в том числе. Ну какая связь между завхозом ГПУ (Даниленко зам по кадровым вопросам и обеспечению) и "деятелями нефти и газа". Ответ - НИКАКОЙ. Если под деятелями нефти и газа подразумевать Бойко, Курченко, Кацуб. Ну всех тех, о ком в первую очередь думает журналист...

Но всё совсем не то, чем кажется. Вернемся назад во времени. На две недели.

Как я и говорил, мы Даниленко не искали. Просто стандартным чохом процедили всех замов генпрокурора. Этому подвергаются все ведомства. Ну, и на Даниленко поперло. Потом были угрозы эти дурацкие. Во вторник сюжет вышел в интернет и в телеэфир.

В среду была тишина. И в четверг тоже. В четверг вечером генпрокурор Ярема дал свой странный ответ о "заказняк, мешающий следствию". Но кроме этого в четверг вечером произошло еще два события.

Во-первых, я посетил Консультативный совет при Генпрокуратуре. Где помимо историй о угрозах и т.п. мне рассказали, что разворачивается конфликт между сетью АЗС БРСМ-нафта (те самые, которые все называют БРОМ ггг) и ГПУ. Что генпрокуратура закрыла пару десятков АЗС из-за недолива за 8 копеек. И теперь торбит из по-полной. Во-вторых, тем же вечером со мной связался сотрудник БРСМа, который подтвердил, что таки да.

Это нормальная ситуация, когда после выхода сюжета в эфир появляется целый поток дополнительной информации. Так бывает всегда после резонансного материала. Народ начинает приносить еще. Конфликт между БРСМ и ГПУ в четверг вечером тоже не был новостью. Гугл показывает, что о закрытии заправок новости написали в среду. 24-го.

Но есть ключевой момент. В новости о заправках нигде не упоминается Даниленко. А в информации источников, которую мне дали в четверг он ооочень упоминается. По словам всех, с кем я говорил (не люблю отсылки к таинственным источникам, но тут будет именно так) господин Даниленко выступал "решалой" между ГПУ и БРСМ.

Я принял это как свежую, новую информацию. Иными словами я тупил по-черному. А сегодня на пресс-конференции ГПУ я задал волновавший меня вопрос. Он звучал так:

"После выхода программы о Даниленко вы обвинили нас в заказном материале, препятствующем расследованию по деятелям рынка нефти и газа. Скажите, какая связь между завхозом Даниленко и рынком нефти и газа".

Фак-фак-фак-фак.

Ну вы поняли. Я сам себе ответил еще до того, как мне ответил Ярема. Связь между Даниленко и нефтерынком оказалась очевидной. Просто в четверг, когда Ярема давал свой "странный" ответ, ни в одном источнике не увязывались Даниленко и бензин. Я не знал об этой связи. Мои коллеги не знали. А Ярема, видимо, уже знал.
smile emoticon

Потом я получил достаточно инфы, чтоб понять, но тупиииил. Короче, связь, наконец, понятна. И главное, мне наконец ясно, в продажности кому меня обвинил Ярема. А то от предположения, что я препятствую расследованию дела Курченко или Бойко у меня мозг искрил. По версии ГПУ я продался заправкам БРСМ. Что не меньшая чушь.

П.С. Заправки БРСМ - это наполовину экс-министр Ставицкий. Ну, он сейчас вроде как оттуда вышел, но там оффшор, так что хрен поймешь. Те документы, которыми я располагаю, подтверждают пристальное внимание ГПУ к сети БРСМ по крайне натянутым поводам. Попытки рейдерства, и тем более причастности к этой попытке Даниленко там разумеется не отображены, но источники и со стороны ГПУ и со стороны БРСМ заявляют о его причастности.

Мне кажется важным отметить, что я вполне допускаю какие-то действия ГПУ в отношении сети БРСМ. Деньги Ставицкого там точно были. И не исключено, что остались. Но те действия, которые проводятся сейчас, больше похожи на "отжатие", чем расследование.

Спасибо, у меня почти все. Ну разве что я обещал что-то сказать о разнице между заказухами и не заказухами. Так вот вам ответ - иногда хрен отличишь.
Quo Vadis

Offline sofia

• Ветеран форума
Анатолій Гриценко
10 год · Змінено ·

Наливайченко вимагає від ГПУ арешту Даниленка, за "кришування" оборудок з нафтопродуктами. Того самого, скандально відомого заступника генпрокурора, відставки якого від Яреми вимагала громадськість. Місяцями вимагала, але Ярема постійно заявляв, мовляв, у нього до Даниленка немає питань. Тепер, коли взялися за Даниленка, який "кришував" оборудки, напевно варто згадати і про Ярему, який "кришував" Даниленка. Вважаю, що це було б справедливо.
Quo Vadis

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Як вони дістали своїми розборками!!! :smilie9:
І головна вигода від цих публічних розборок кому? Ясно кому - Хуйлу!  :smiley23:
If you are going through hell, keep going.

Offline sofia

• Ветеран форума
Олександр Бригинець
4 год. ·

Генпрокуратура vs СБУ: менеше б публічно обговорювали, хто кого кришує, а більше їх арештовували.
У скандального заступника Генпрокурора, що, як кажуть, кришував БРСМ, не було жодної недоторканості і не треба було чекати рішення ВР, щоб його затримати.
Quo Vadis

Offline server error

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Володимир Парасюк
2 год. ·

Не знаю, яке у кого ставлення до Наливайченка, але поки що СБУ - це єдине відомоство, яке щось робить і показує результат. Цю роботу СБУ видно і в антитерористичному напрямку, і в боротьбі з корупцією. Звісно, що роботи ще дуже багато і проблема з корупціонерами і різними сумнівними кадрами в СБУ ще не вирішена, але загальна картина має більше позитиву, ніж негативу, особливо в порівнянні з МВС і Прокуратурою.

Не знаю, чи це війна Наливайченко vs Прокуратура, але те, що СБУ стала на горло комусь з друзів Гаранта - це факт. Порошенко з перших днів почав будувати вертикаль узурпації влади і зараз на його шляху, очевидно, став Наливайченко. Хотів би помилитись, але думаю, що завтра у ВР буде дуже багато голосних заяв стосовно цієї ситуації.

Який висновок? Особисто я можу ствердити, що дуже тішусь від того, що в країні відбуваються такі процеси. Бо найбільша загроза для того, щоб відновилась стара система - це тиша і замовчування фактів, а поки триває протистояння - це завжди приносить результат. Можливо, не буде переможеного і переможця, але світ побачить дуже багато правди, яка нам вкрай необхідна.
:smilie7:
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline sofia

• Ветеран форума
Denys Bigus
5 год ·

О Даниленко. Я сегодняшний день пропустил. Скажите, а Наливайченко уже как-то прояснил, что именно он имеет в виду, когда говорит "Даниленко крышует коррупцию в БРСМ"?

9 месяцев тому, когда ГПУ (по инициативе, говорят, именно Даниленко) возбуждала против БРСМ уголовное дело за невыдачу сдачи в 8 копеек, это было больше похоже не на "крышевать", а на "отжимать". Ну или "выжимать". Но ведь это разные вещи.

Я допускаю, что за 9 месяцев многое поменялось. И отжать могли и крышевать. Но таки что именно Наливайченко имеет в виду?
Quo Vadis

Offline sofia

• Ветеран форума
Кирилл Сазонов
Вчора о 20:10 · Kyiv ·

Борьба между Генпрокуратурой и СБУ обещает быть интересной. Если взять одного зама Яремы и разговорить... этой волной может накрыть многих.
Quo Vadis

Offline Фюмюлюх

• Hero Member
яке я маю відношення до свободи чмо ? Зі свободою до Вії
Так, чувак, вибач, я тебе з іншим недолугим переплутав, тому що після того як усі ці зрадоносці повиповзли, то я  зрідка тут буваю. Ось пам'ятаю, що ти є нехорошою людиною, а якого сорту — сплутав. Ну нічого, ти мені вже відповів, та й інші підтвердили, що якщо я тебе і образив, то недарма.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
І головна вигода від цих публічних розборок кому? Ясно кому - Хуйлу!  :smiley23:

http://censor.net.ua/n339992
Визит главы СБУ Валентина Наливайченко в Вашингтон (США), запланированный на 16-17 июня, отменяется.
...
"Выступления в Палате представителей и Конгрессе, а также встречи с влиятельными и высокопоставленными партнерами отменены, американская сторона не понимает, что происходит, а Украина теряет серьезную возможность усилить свои позиции в противодействии агрессору", - отметил Лубкивский. Он напомнил, что в Вашингтоне в ходе визита главы СБУ были запланированы презентация доказательств вооруженной российской агрессии против Украины, обсуждение с американскими партнерами практических аспектов помощи Украине в сфере безопасности, дискуссия о преодолении коррупции в Украине

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
У мене таке відчуття, що всю цю мульку замутили кадри Мудачука з метою зірвати візит Наливая до США.  :smilie9:

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
У мене таке відчуття, що всю цю мульку замутили кадри Мудачука з метою зірвати візит Наливая до США.  :smilie9:

http://censor.net.ua/n339992
Маркиян Лубкивский написал в Фейсбуке. "Наливайченко не полетит в Вашингтон, потому получил отказ Администрации Президента Украины..."
« Останнє редагування: Червня 16, 2015, 12:10:29 00:10 від Декодер »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Тут іще якась хєрня від Мустафи

Offline sofia

• Ветеран форума
Ігор Мосійчук

Схоже в Генпрокуратурі та тих хто покриває керівництво цієї структури в АП геть з'їхав дах.
Генпрокуратура не підтримала подання МВС, щодо арешту керівників компанії "БРСМ - Нафта" якій належить палаюча нафтобаза під Васильковом. В той же час Генпрокуратура викликає на допит голову СБУ Валентина Наливайченка який посмів в одному з ефірів повідомити громадськість, що одним з засновників компанії "БРСМ - Нафта" нещодавно став один з заступників колишнього генпрокурора. Нагадаю, що фактичним власником компанії "БРСМ - Нафта" являється колишній міністр енергетики Едуард Ставицький. І тепер Адміністрація Президента скасовує візит Наливайченка до США в ході якого голова СБУ мав продемонструвати докази російськоі агресії в Украіні.
Вважаю, що такі дії Генпрокуратури та АП суперечать національним інтересам Украіни і являються додатковою підставою для негайного звільнення генпрокурора Шокіна яку вже ініціювала Радикальна партія Олега Ляшка
Quo Vadis

Offline sofia

• Ветеран форума
Друже Док додає a new photo.
3 год · Змінено ·

Разгорается эпопея по поводу попытки выгнать Наливайченко - в очередной раз ничего нового. Очередные чистки неугодных в правительстве, совпадающие по времени с другими интересными процессами вроде борьбы с коррупцией, о которой как раз и заговорил Наливайченко. Мы всё это уже проходили и в Беларуси раньше, и в Украине раньше, и в Украине прямо сейчас.

Есть серьезная вероятность, что его всё-таки выгонят, но заменят его своим, лояльным, ставленником, послушно исолняющим приказы коррупционеров или Кремля.
Вне зависимости от моего отношения к личности нынешнего главы СБУ и скользких моментах в его биографии, требование его отставки явно показывает, что он неугоден нынешней власти, а значит выгоден нам: враг моего врага - мой друг. Пусть и временно.
Quo Vadis

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
http://www.theinsider.ua/politics/557ee4b8bfb15/

Президентские амбиции

Впрочем, как сообщают источники INSIDER, коррупционные схемы могут оказаться не единственной причиной отставки Наливайченко и нынешнего скандала.

Представители АП, друзья Наливайченко и даже один из депутатов Оппоблока рассказывают, что у Наливайченко есть президентские амбиции.

По словам собеседников, сейчас на западе отношение к украинской власти на фоне отсутствия реформ и борьбы со схемами коррупции ухудшилось.

"И Наливайченко пытается использовать свои старые американские связи, и выдавить с этого поля Яценюка", - говорит один из собеседников INSIDER в АП. 

"Да, началась открытая война за должность президента", - говорит один из друзей Наливайченко.

В 17:00 руководители государства собрали для встреч свои фракции. Президент пришел в "Катрусин кинозал" Рады к БПП, а Арсений Яценюк и Александр Турчинов собрали "Народный фронт" в Кабмине.

"Президент пришел ближе к семи. Сказал, что Наливайченко не оправдал надежд, которые на него возлагало общество", - рассказал один из депутатов БПП. Никаких конкретних данных президент не приводил. Сказал только, что завтра подаст представление на отставку. Кто будет новым главой СБУ он не сказал.

Тему обсуждали не долго. Против выступили только ударовцы Егор Фирсов и Виктор Чумак. Они просили сначала провести встречу с главой СБУ. На что президент ответил, что никто не мешает встречаться с Наливайченко.

На этом дискуссия завершилась.

В то же время депутаты-ударовцы не уверены, что завтра в зале хватит голосов, чтобы отправить Наливайченко в отставку.

Поэтому, по информации INSIDER, сегодня поздно вечером президент премьер и глава СНБО проведут встречу с Наливайченко, где попробуют его убедить уйти с должности без скандала.

Возможно, ему предложат должность руководителя внешней разведки.

Offline sofia

• Ветеран форума
Вадим Хомаха
2 год ·

После увольнения Наливайченко, Правому сектору приготовиться к разгону.
Quo Vadis

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Вадим Хомаха
2 год ·

Тоді це на руку Хуйлу.
Питання до президента:

Offline sofia

• Ветеран форума
!!!!!!!! Андрій Лозовий

Шок від Шокіна

Екс-замгенпрокурора Даниленко, якого голова СБУ Наливайченко звинуватив у "кришуванні" "БРСМ-нафти", втік з країни. Це підтвердили прикордонники.

Раніше, нагадаю, Генеральна прокуратура викликала Наливайченка на допит саме в зв'язку із вказаною вище заявою. Втеча Даниленка - чітке свідчення того, що Наливайченко говорив правду. А його виклик в ГПУ - банальна помста за жорстку проукраїнську позицію і боротьбу з корупцією.

У притомних людей ще лишились якісь сентименти щодо Шокіна?.. Цей недобиток системи, яка 24 роки знищувала країну, сприяв втечі Клюєва, чинить репресії проти патріотів, Наливайченка хоче "збити" за правду про злочини ГПУ, ще покриває злочинців з "БРСМ", через яких на Київщині трапилась екологічна катастрофа і загинули Герої-пожежники, чимало інших отримали травми.

Хто не знає - в суботу, перед поїздкою в Маріуполь, Олег Ляшко, Ігор Мосійчук, Serhii Skuratovskyi і ваш покірний слуга поставили перші підписи під Постановою ВР про відставку Генерального прокурора Шокіна. Хто з колег-депутатів хоче підтримати нашу ініціативу і поставити підпис - напишіть, будь ласка, у коментарях до цього посту або підійдіть до мене завтра в сесійному залі.

АПДЕЙТ: за інформацією від прикордонників, Даниленка, який вилетів до Німеччини, терміново чартерним рейсом повернули в Україну, давши гарантії безпеки і свободи, за умови, що буде "мочити" Наливайченка. Переліт зайняв всього 2 години - і Даниленко вже на 5 каналі
Quo Vadis

Offline svit

• Ветеран форума
порошенко воює з хуйлом під керівництвом заходу КРАПКА
все інше - ХУЙНЯ

Та хай. Але для мене авторитет Наливайченка вищий, ніж Порошенка. І посаду він обіймає більш безкомпромісну.

Якщо Наливайченко знімуть - прошу вважати мене в опозиції до президента. Хоча яка кому до цього справа  :smilie5:

Offline optimist

• Ветеран форума

спокійно, невже ти вважаєш за краще щоб усі оборудки відбувалися тихо
такі скандали стали частішати тому що країна оновлюється
завдяки новим депутатам і президенту (вибачайте за підлабузництво))

Offline optimist

• Ветеран форума
Ігор Мосійчук

Схоже в Генпрокуратурі та тих хто покриває керівництво цієї структури в АП геть з'їхав дах.
Генпрокуратура не підтримала подання МВС, щодо арешту керівників компанії "БРСМ - Нафта" якій належить палаюча нафтобаза під Васильковом. В той же час Генпрокуратура викликає на допит голову СБУ Валентина Наливайченка який посмів в одному з ефірів повідомити громадськість, що одним з засновників компанії "БРСМ - Нафта" нещодавно став один з заступників колишнього генпрокурора. Нагадаю, що фактичним власником компанії "БРСМ - Нафта" являється колишній міністр енергетики Едуард Ставицький. І тепер Адміністрація Президента скасовує візит Наливайченка до США в ході якого голова СБУ мав продемонструвати докази російськоі агресії в Украіні.
Вважаю, що такі дії Генпрокуратури та АП суперечать національним інтересам Украіни і являються додатковою підставою для негайного звільнення генпрокурора Шокіна яку вже ініціювала Радикальна партія Олега Ляшка

ага-ага
я не виключаю вини Даниленко а також його невинності (у справі БРСМ)
а громадкість має одразу вірити Наливайченко
це що та кристально чесна людина у якого колись гаманець з долярами поцупили?

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Сплутав призвища посадовцiв НЛВ, або нi - не важно.
Вiн перший, який на своiй посадi... дiшов таки до ПАПи та вiдкрито каже: або мiняй Владу, або... пiд тебе... бум капати.
А копати буде куди, бо корупцiя в владних структурах... то не лише Антикор. Бюро, про котре якось забули...
Там висточiть роботи, аби знайти, який такий Тiтанiк тягне на дно сотнi мiльйони народних грошей, якi... як не по офшорах, так по нафтi й газу "блукають".
Не погано було б й Кроля з Пастором "перетрахать", бо вони вже стали "Неприкасемыми"...
БРСМ... це лише верхiвка Айсбергу, або Пiрамiди, яка поки що е Священою Коровою ВЛАДи.
Тож, не дивно, що у НЛВ е бажання пiдiрвати ту Пiрамiду, аби побачiти, у кого ще не витримають нерви.
Здаеться,  що НЛВ... пiдiйшов надто близько до ЗАО "Закрома Родины", коли вже а Шоколадному Палацi почiнають думати про змiну очiльника СБУ...
 :smilie7:       

Offline serginio

• Ветеран форума
P.S. Грицак в принципе неплохой профи, но в последнее время слишком много общается с Медведчуком.

вася грицак - людина ЦІКАВА
даю НАВОДКУ - в дурдомє валєнкі єбут (с)

Offline аматорка

• Ветеран форума
Сплутав призвища посадовцiв НЛВ, або нi - не важно.
...
Як це?
Не хочу захищати когось в цієї історії, але цікава хронологія подій.
Пошукала трошки, - на початку минулого тижня Турчинов обіцяє засадити тих, хто дозвіл на будівництво нафтобази поряд з військовою частиною надав, а наприкінці тижня Наливайченко Даниленко обвинувачує у "крышевании". Доречі, українською як буде? Дахування?  :smilie8:
Ще питання. Так пожежа на нафтобазі це теракт чи що? Причина та у чому? Розслідування ведеться? Та і хто все ж таки дозвіл на будівництво надав? Я розумію, "справа Даниленко" - це важливо. Треба розбиратися та ї перспектива є, Даниленко в Україні, може давати покази.
А так, Порошенко таки повинен, якщо хвиля велика пішла, аргументувати своє рішення. Тут треба не припуститися помилки, якої припустився Ющенко у свій час. Він відсторонив Тимошенко, але не пояснив за що. За те, що заговорила про реприватизацію 3000 підприємств та намагалась "відтиснути"  НФЗ на користь Коломойського. Звісно, я точно не знаю як там було  :smilie8:, але причинно-наслідковий зв'язок тоді начебто був прозорий.
« Останнє редагування: Червня 16, 2015, 08:50:19 08:50 від аматорка »

Offline аматорка

• Ветеран форума
Вадим Хомаха
2 год ·

Чому? Ну хоч якесь аргументування/"аргументування", хоч натяк. Будь які ... ще слова  :gigi:

Offline аматорка

• Ветеран форума
У разі, якщо скандал не вийде у політичну площину. Добре було б, щоб будь яке обвинувачення доводилось у суді.
Але реформи судової системи ще немає. Нема довіри до суду. От це перше що потрібно було робити - реформувати судову систему. Решта, окрім війни, - вторинне. Як на мене, звичайно.

Offline Геннадій-Умань

• Hero Member
P.S. Грицак в принципе неплохой профи, но в последнее время слишком много общается с Медведчуком.

тупенька ботяра на два фронта працює - бачу фуп і суп - двійний тариф -- але щось там некреативно -- от що це за комент  ? якесь уг -- креативніше потрібно

\\После увольнения Наливайченко, Правому сектору приготовиться к разгону.\\

це буде кінець однотуровому вальцману
« Останнє редагування: Червня 16, 2015, 09:06:19 09:06 від Геннадій-Умань »

Offline serginio

• Ветеран форума
тупенька ботяра на два фронта працює - бачу фуп і суп - двійний тариф -- але щось там некреативно -- от що це за комент  ? якесь уг -- креативніше потрібно

\\После увольнения Наливайченко, Правому сектору приготовиться к разгону.\\

це буде кінець однотуровому вальцману

іди ти в жопу
ти ще не родився коли я вже на фупі писав

а якщо не зрозумів мій комент - ну то твої ПРОЙОБИ
спеціалісти зрозуміють

Offline serginio

• Ветеран форума
У разі, якщо скандал не вийде у політичну площину. Добре було б, щоб будь яке обвинувачення доводилось у суді.
Але реформи судової системи ще немає. Нема довіри до суду. От це перше що потрібно було робити - реформувати судову систему. Решта, окрім війни, - вторинне. Як на мене, звичайно.

що таке реформа судової системи?
суддя буде судити чесно в одному-єдиному випадку - якщо він ВВАЖАЄ ЗА ПОТРІБНЕ так робити
в усіх інших випадках він робити цього не буде
ніякими організаційними заходами досягти цього неможливо