Якась нецікава розмова
ні про що
якесь капітанство очевидності, і я не готовий в цьому брати участь
Про те що таке "зеленський і квартал 95" я зрозумів коли побачив вперше якийсь уривок на ютюбі
на початку 10-х років,
але тоді вся Україна, включно з бомондом сиділи на його перформансах і плескали в долоньки
сиділи в залі і Порошенки іЛуценки і всі всі всі... Хі хі Ха ха
А мене коробило від огиди... І тоді я згадав одного товариша, київського адвоката. Ми якось зустрілись в Лондоні
сиділи в рестіку, смакували фіш енд чіпс розмовляли про наші події в Україні
Це був 2003 або 2004 рік. Він такий собі гуморний непересічний - пересічний громадянин з певним парадоксальним мисленням
Ось наш діалог :
- Нас доведуть до цугундера, і це будуть не кабаки і не баби... - каже він
- Гг.. А що? - питаю
- КВНи - відповідає
- Що ? до чого тут КВНи, дивись в нас злодії при владі, всякі агенти росії, кучми медведчуки , там путін, Захід дурний це спонсорує, до чого КВНи - сміюся..а я тоді тільки почав занурюватися в цікавих авторів як Платон, Макіавеллі, Маркс, Рід ,тощо. А він вже там сидів кілька років
- Розумієш, КВНи зокрема та гумористи в загальному, - це інструменти отуплення , розбещення, обидлячення великих масс людей оптом, і непомітно. Немає в публічній площині гірших підарасів ніж гумористи
І я його тоді не зрозумів. Сприйнялося як черговий вербальний епатаж і забулося.
Згадав коли вперше побачив не самого Зеленського і його Квартал, а в ті моменти коли камера показувала радісних глядачів і хто саме сидить в залі. А там сиділа Вся тусовка, регіонали, демократи, опозиція, правдоруби, комуністи, злодії, і їх тьолки в діамантах - і білети в партер дорогущі. Я згадав все і мене пройняло Передчуття.
А вже в квітні 2019-го я відчув де що, що відчули пасажири Тітаніка, ті пасажири що бачили, коли всі решта забавлялися.
Маси розбещеного та тупого бидла, саме так "бидла", підписали собі вирок під радісні оплески та кривляння мерзенного паяца...