Автор Тема: Всі ті ШІ...  (Прочитано 1129 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
Re: Всі ті ШІ...
« Reply #30 : Листопада 19, 2025, 06:31:16 18:31 »
Это прямое следствие селекции юзеров, когда умных, но неудобных, выкидывают с форума, а остаются не самые умные, но которые ок модераторам.

Это результат вашей работы. Нравится?

Якби я займався селекцією то тебе б тут зараз не було.  Через зупинку селекції тут і істерики зараз.

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #31 : Листопада 19, 2025, 07:24:20 19:24 »
Якби я займався селекцією то тебе б тут зараз не було.  Через зупинку селекції тут і істерики зараз.

Вы можете сформулировать цель существования этого форума?

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #32 : Листопада 19, 2025, 07:32:19 19:32 »
Знавці, а поясніть мені!
Вчора ви нахвалювали notebooklm.
Я вирішив спробувати.
Дав йому віршик з чотирьох строк, і попросив створити відеоряд.
Він вже пів години репу чухає.
Він взагалі таке може?

Ось віршик:

Отак подивишся здаля на москаля
Через приціл улюбленой рушниці
І скажеш пошепки - скловатою земля
І влучиш посереду між сідниці.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #33 : Листопада 19, 2025, 07:36:07 19:36 »
Через зупинку селекції тут і істерики зараз.

Юкі це не істерики.
Коли народився цей форум, ми раділи, що тут майже усі однодумці.
А тепер ти допустив сюди всяку гидоту типу Профіватника і БеЕфа.
А від них смердить рузьким миром і зеленою пліснявою.
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #34 : Листопада 19, 2025, 07:36:54 19:36 »
Я завжди кажу, ніякого ШІ не існує.
Існує пошукова система з покращеними алгоритмами пошуку.
Не більше.

Які ж тупі, трухляві старі пеньки на СУПі!!!

Сьогодні, в статті, опублікованій у журналі Nature, ми ділимося відкриттям 2,2 мільйона нових кристалів – що еквівалентно майже 800 рокам знань.
Ми представляємо Graph Networks for Materials Exploration (GNoME), наш новий інструмент глибокого навчання, який різко підвищує швидкість і ефективність відкриття, прогнозуючи стабільність нових матеріалів.

Завдяки GNoME ми збільшили кількість технологічно життєздатних матеріалів, відомих людству.
З 2,2 мільйона прогнозів 380 000 є найбільш стабільними, що робить їх перспективними кандидатами для експериментального синтезу.
Серед цих кандидатів є матеріали, які мають потенціал для розвитку майбутніх трансформаційних технологій, починаючи від надпровідників, що живлять суперкомп'ютери, і закінчуючи акумуляторами нового покоління для підвищення ефективності електромобілів.
https://www.nature.com/articles/s41586-023-06735-9

Дубаки ЮАР, RG, читайте
Physical AI: Powering the New Age of Industrial Operations
https://www.weforum.org/publications/physical-ai-powering-the-new-age-of-industrial-operations/

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #35 : Листопада 19, 2025, 07:38:14 19:38 »
ААААааааааааааааааааааааа!
Він таки впорався! :hot:

Offline ЮАР

• Ветеран форума

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #37 : Листопада 19, 2025, 07:44:24 19:44 »
Юкі це не істерики.
Коли народився цей форум, ми раділи, що тут майже усі однодумці.
А тепер ти допустив сюди всяку гидоту типу Профіватника і БеЕфа.
А від них смердить рузьким миром і зеленою пліснявою.

Не знаю, я коли почав тут активно дописувати - то срачі тут були дай боже. Коли я брався за модераторство то з самого початку попередив що для мене основою буде це свобода слова та що я банитиму лише в крайніх випадках. Це мій принцип з самого початку і до сьогодні він не змінився.
Я вважаю що конструктивні (та й навіть неконструктивні) суперечки з опонентами вимушують думати та вдосконалюватись

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #38 : Листопада 19, 2025, 07:44:37 19:44 »
Я завжди кажу, ніякого ШІ не існує.
Існує пошукова система з покращеними алгоритмами пошуку.
Не більше.

Деякі з найвражаючих досягнень штучного інтелекту включають
---медичні прориви, такі як діагностика раку та прогнозування захворювань,
---вдосконалення в галузі робототехніки та автономних систем, такі як безпілотні автомобілі та хірургічні роботи,
---творчі досягнення, такі як генерація реалістичних зображень та текстів, а також
---значний внесок у наукові дослідження, такі як картографування людського мозку та оптимізація складної логістики.
https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2024/12/16/6-game-changing-ai-breakthroughs-that-defined-2024/

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #39 : Листопада 19, 2025, 07:46:22 19:46 »

Сьогодні, в статті,

Я ж і кажу, агрегатор знань людства завдяки покращеному пошуку.
Пошукач, і не більше.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #40 : Листопада 19, 2025, 07:47:03 19:47 »
Деякі з найвражаючих досягнень штучного інтелекту включають
---медичні прориви, такі як діагностика раку та прогнозування захворювань,
---вдосконалення в галузі робототехніки та автономних систем, такі як безпілотні автомобілі та хірургічні роботи,
---творчі досягнення, такі як генерація реалістичних зображень та текстів, а також
---значний внесок у наукові дослідження, такі як картографування людського мозку та оптимізація складної логістики.
https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2024/12/16/6-game-changing-ai-breakthroughs-that-defined-2024/

То досягнення не ШІ, а медиків озброєних AI інструментами

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #41 : Листопада 19, 2025, 07:49:14 19:49 »
Не знаю, я коли почав тут активно дописувати - то срачі тут були дай боже.

Срачі були саме через те, що налізла кацапська гидота на кшталт Йожина і Блохастого.
А поті додалися оці вищеназвані двоє.

Offline Harddriver

• Jr. Member
  • **
« Reply #42 : Листопада 19, 2025, 07:56:08 19:56 »
Просто зручний інструмент, майже кожного дня знаходжу щось нове. Наприклад ліньки дивитись  якесь 45-хвилинне "бла-бла-бла" - може "тезісно", (як часто просять на фупі) зробити це, замість ТС, який скаче і гадить в інших темах :)

ШІ все-таки "мейнстімний", чудово справляється з шаблонними задачками, як наприклад навчальні завдання, як починаєш "копати вглиб" - уви і ах. Наприклад мене цікавили деякі аспекти по дядьку Кастанеді, то ChatGPT спочатку взагалі не розумів, про що мова, хоча ті 11 книжок явно прочитав, і після кількох навідних питань щось бекав-мекав уже по-темі :)

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #43 : Листопада 19, 2025, 08:07:59 20:07 »
Не знаю, я коли почав тут активно дописувати - то срачі тут були дай боже. Коли я брався за модераторство то з самого початку попередив що для мене основою буде це свобода слова та що я банитиму лише в крайніх випадках. Це мій принцип з самого початку і до сьогодні він не змінився.
Я вважаю що конструктивні (та й навіть неконструктивні) суперечки з опонентами вимушують думати та вдосконалюватись

Свобода слова и модераторство как функция - это очевидно разные полюса.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #44 : Листопада 19, 2025, 08:23:19 20:23 »
Свобода слова и модераторство как функция - это очевидно разные полюса.

Ідеальної свободи слова досягнути неможливо, адже завжди знаходиться той хто зловживаючи цією свободою загрожує свободі слова інших. Ідеальние модераторство на мою думку відсікає виключно такі потуги.

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #45 : Листопада 19, 2025, 08:34:42 20:34 »
Ідеальної свободи слова досягнути неможливо, адже завжди знаходиться той хто зловживаючи цією свободою загрожує свободі слова інших. Ідеальние модераторство на мою думку відсікає виключно такі потуги.

Сможете привести хоть один пример кто на форуме, кроме модератора, может лишить других свободы слова?

Offline ЮАР

• Ветеран форума
« Reply #46 : Листопада 19, 2025, 08:42:25 20:42 »
Свобода штука гарна.
Але саме через свободу у Францію переїхало пів Алжиру, у Німеччину пів туреччіни, а в Англію орда арабів.
Наслідки усім відомі.
У Міндіча була повна свобода дій. Результат маємо.

На то і існує державний механізм (і модератор на форумі), щоб обмежувати свободу тих, хто перетворює її у вседозволеність.
Усі від зеленого лайна вже відмежовуються, а БФ флюїди цього лайна роздмухує вєєром.
А Профіватник просто прокацапське лайно і провокатор.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #47 : Листопада 19, 2025, 08:43:33 20:43 »
Сможете привести хоть один пример кто на форуме, кроме модератора, может лишить других свободы слова?

Наприклад якщо забивати кожну гілку спамом то рано чи пізно хоча формально і не відібрали ні у кого свободу слова, але реально нею користуватись стає спочатку незручно, а потім взагалі неможливо

Online Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #48 : Листопада 19, 2025, 09:05:44 21:05 »
Срачі були саме через те, що налізла кацапська гидота на кшталт Йожина і Блохастого.
А поті додалися оці вищеназвані двоє.
:smiley24:

Online RG

• Ветеран форума
« Reply #49 : Листопада 19, 2025, 09:09:55 21:09 »
Наприклад якщо забивати кожну гілку спамом то рано чи пізно хоча формально і не відібрали ні у кого свободу слова, але реально нею користуватись стає спочатку незручно, а потім взагалі неможливо

Для цього модер повинен ворушити булками, а не розмазувати соплі про якусь абстрактну херню  :fp2

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #50 : Листопада 19, 2025, 09:36:17 21:36 »

Если кто-то технически портит форум, это забота администрации обеспечить его нормальную работу.

Что для Вас свобода слова?

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #51 : Листопада 19, 2025, 10:10:59 22:10 »
Если кто-то технически портит форум, это забота администрации обеспечить его нормальную работу.

Ви вперто не бажаєте розуміти про що я. Ось вам інший приклад:

Користуючись повною свободою слова дописувач постинь оголошення з продажу наркотиків на форумі. Приходить поліція та закриває форум - все, нема більше свободи слова ні для кого.

Что для Вас свобода слова?

Теж що і для вас, і для усіх інших. право людини вільно висловлювати свої думки, ідеї та переконання без страху перед покаранням, цензурою або іншими формами утисків.

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #52 : Листопада 20, 2025, 11:59:18 11:59 »
Ви вперто не бажаєте розуміти про що я. Ось вам інший приклад:

Користуючись повною свободою слова дописувач постинь оголошення з продажу наркотиків на форумі. Приходить поліція та закриває форум - все, нема більше свободи слова ні для кого.

Теж що і для вас, і для усіх інших. право людини вільно висловлювати свої думки, ідеї та переконання без страху перед покаранням, цензурою або іншими формами утисків.

В этом конкретном случае как бы Вы оценили действия полиции с точки зрения ценности свободы слова?

Полиция поступает правильно или нет?

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #53 : Листопада 20, 2025, 03:44:21 15:44 »
В этом конкретном случае как бы Вы оценили действия полиции с точки зрения ценности свободы слова?

Полиция поступает правильно или нет?

Я вам просто надав пару прикладів коли зловживання свободою слова одним спричиняє зникнення свободи слова у інших. Оцінювати я нічого не хочу

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #54 : Листопада 20, 2025, 09:51:53 21:51 »
Компанія Meta почала звільняти співробітників, які не вміють ефективно працювати з AI.
Компанія вводить новий критерій для оцінки персоналу — AI-driven impact, який тепер буде враховуватися під час найму та просування.

Йдеться не про базові навички, а про здатність використовувати AI для підвищення ефективності, економії часу та створення нових продуктів. Ті, хто не може продемонструвати реальний результат завдяки AI, будуть вважатися «малокорисними» для компанії.

Meta робить AI-компетентність обов'язковою умовою для кар'єри в компанії.

Offline BFBF

• Hero Member
« Reply #55 : Листопада 21, 2025, 05:41:03 05:41 »
Для цього модер повинен ворушити булками, а не розмазувати соплі про якусь абстрактну херню  :fp2

Тема про ШІ, не засмічуй форум, МзГ

2024 рік став першим в історії інтернету, коли активність ботів перевищила людську.
Російські ботоферми, що роками намагаються вплинути на суспільну думку в Україні, завдяки ШІ перетворилися на самостійні екосистеми автоматизованих коментаторів. Вони здатні генерувати сотні тисяч коментарів щомісяця, працюючи цілодобово без участі людини.

https://www.pravda.com.ua/articles/2025/11/21/8008280/

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #56 : Листопада 21, 2025, 10:24:41 10:24 »
Я вам просто надав пару прикладів коли зловживання свободою слова одним спричиняє зникнення свободи слова у інших. Оцінювати я нічого не хочу

Эти примеры вообще не имеют отношения к свободе слова.

По Вашему же определению, свобода слова - это "право людини вільно висловлювати свої думки, ідеї та переконання без страху перед покаранням, цензурою або іншими формами утисків."

В первом примере речь идет про техническое влияние на форум, когда спамер забивает бессмысленным текстом или фото темы, что технически усложняет дискуссию. То есть здесь нет высказываний идей, мыслей или убеждений, а есть только целенаправленное и умышленное техническое уничтожение возможности пользователей общаться.

Во втором примере Вы четко говорите про рекламное объявление, которое очевидно просто бизнес, а не высказывание опять же идей, мыслей или убеждений. Здесь нет даже предмета дискуссии.

Это называется подмена понятий в общем.

И, разумеется, Вы не хотите оценивать такую подмену, поскольку в этом случае посыпется остальная Ваша логика. Это понятно и объяснимо.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #57 : Листопада 21, 2025, 01:01:15 13:01 »
Эти примеры вообще не имеют отношения к свободе слова.

По Вашему же определению, свобода слова - это "право людини вільно висловлювати свої думки, ідеї та переконання без страху перед покаранням, цензурою або іншими формами утисків."

В первом примере речь идет про техническое влияние на форум, когда спамер забивает бессмысленным текстом или фото темы, что технически усложняет дискуссию. То есть здесь нет высказываний идей, мыслей или убеждений, а есть только целенаправленное и умышленное техническое уничтожение возможности пользователей общаться.

Во втором примере Вы четко говорите про рекламное объявление, которое очевидно просто бизнес, а не высказывание опять же идей, мыслей или убеждений. Здесь нет даже предмета дискуссии.

Это называется подмена понятий в общем.

И, разумеется, Вы не хотите оценивать такую подмену, поскольку в этом случае посыпется остальная Ваша логика. Это понятно и объяснимо.

Ви намагаєтесь просувати свої вичищені набіло теорії, а я вам демонструю що реальність зовсім інша, і ці теоретичні ідеали самі по собі не працюють. Треба визнати що в ідеальному варіанті вони неможливі взагалі, але тим не менше прагнути треба завжди,
Ви натякаєте що реклама - то не ідея і не думка, а тому до свободи слова не має стосунку. А хто повинен оцінювати що має стосунок до свободи слова, а що ні? .....
Так отож

Offline profilaktik

• Ветеран форума
  • לחכימא סגי בחכמתא
« Reply #58 : Листопада 21, 2025, 02:14:30 14:14 »
Ви намагаєтесь просувати свої вичищені набіло теорії, а я вам демонструю що реальність зовсім інша, і ці теоретичні ідеали самі по собі не працюють. Треба визнати що в ідеальному варіанті вони неможливі взагалі, але тим не менше прагнути треба завжди,
Ви натякаєте що реклама - то не ідея і не думка, а тому до свободи слова не має стосунку. А хто повинен оцінювати що має стосунок до свободи слова, а що ні? .....
Так отож

Во-первых, я ничего пытаюсь продвигать. Мне это не нужно.

Я поясняю свою позицию, то как я считаю, как вижу и как понимаю. Может быть я ошибаюсь, может быть нет. Но у меня вот такое мнение и я о нем говорю.

Во-вторых, свобода слова - это не идеал, а одна из базовых свобод, прав человека. Это то, на что каждый человек безусловно имеет право и имеет право реализовывать это право всеми доступными способами.

Вопрос о том, кто должен оценивать - никто не должен, но каждый имеет такое право высказать свою точку зрения и свое отношение к точке зрения других людей. Это она и есть, свобода слова.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #59 : Листопада 21, 2025, 02:26:01 14:26 »
Во-первых, я ничего пытаюсь продвигать. Мне это не нужно.

Я поясняю свою позицию, то как я считаю, как вижу и как понимаю. Может быть я ошибаюсь, может быть нет. Но у меня вот такое мнение и я о нем говорю.

Во-вторых, свобода слова - это не идеал, а одна из базовых свобод, прав человека. Это то, на что каждый человек безусловно имеет право и имеет право реализовывать это право всеми доступными способами.

Вопрос о том, кто должен оценивать - никто не должен, но каждый имеет такое право высказать свою точку зрения и свое отношение к точке зрения других людей. Это она и есть, свобода слова.

От ми і висловили свої точки зору.  :laugh:

Будьяке право це порожнїй звук, якщо нема тих хто це право забезпечує.  :gigi: