Автор Тема: доречі маємо констатувати соціяльна держава як така вмирає чи вже вмерла  (Прочитано 991 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline div

• Ветеран форума
Так в тому то і прикол що як не крути а соціалізм завжди закінчується тим що бабло/ресурси/продукт перестає потрапляти за призначенням.  :laugh:

Не
Тут как раз попадало туда куда направляли. Так же как у Коломойского в его Укрнафте или как там та контора называлась

Offline Geo

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
В Штатах і в ЄС - справжній "развітой социалізм" за класикою.

І "ліві" і "праві", і особливо ультраліві і ультраправі - це недобиті швондєри- комуняки.

І в усьому світі "кільце" політикуму ЗМИКАЄТЬСЯ" на ультралівих і уьтраправих. Одна єдина різниця, що одні "отобрать и поделить" за комінтерн, інші "отобрать и поделить" за "націю".

Центристів- капіталістів нема в жодному уряді ніде.

Україна в цьому сенсі просто - капіталісти з плакатів КУКРИНІКСИ.

Киянин просто невіглас і з АйКью 68. Як завжди.

Offline majesty

• Ветеран форума
Він- олігофрен. Забий.

я не зовсім розумію навіщо він постійно  цю тему сує

при соціялізмі населення нікто питати не буде скільки бюджету на армію пускати, і прізив до арміі буб би  обвязковий з 18 років ( і якби кияшка той соціялізм бачив хірню би не ніс) і солдатам би хєр що б  платили

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
я не зовсім розумію навіщо він постійно  цю тему сує

при соціялізмі населення нікто питати не буде скільки бюджету на армію пускати, і прізив до арміі буб би  обвязковий з 18 років ( і якби кияшка той соціялізм бачив хірню би не ніс) і солдатам би хєр що б  платили

було б непогано якби я був дійсно олігофреном але нажаль все навпаки

це я живу в оточенні дібілів що статую леніна завалили а його вчення засіло у них в головах як єдине вірне

і ці дібіли будують країну і не розуміють чому постійно виходить лайно замість цукерки

років 5 тому я зрозумів що боротись з вам и неможливо - немає шансів
але зараз
я бачу що ситуація змінилась - ви або визнаєте правоту того що я вам кажу або здохнете

це реальність де ми є

це шо за блядство??  (с) Ляшко

Кроме того, я думаю, что Карфагенцапстан должен быть разрушен.

Offline RG

• Ветеран форума
Кіянєн, а ти етнічний кацап ?

Якщо так, це все пояснює  :smilie7:

Offline majesty

• Ветеран форума
було б непогано якби я був дійсно олігофреном але нажаль все навпаки

це я живу в оточенні дібілів що статую леніна завалили а його вчення засіло у них в головах як єдине вірне

і ці дібіли будують країну і не розуміють чому постійно виходить лайно замість цукерки

років 5 тому я зрозумів що боротись з вам и неможливо - немає шансів
але зараз
я бачу що ситуація змінилась - ви або визнаєте правоту того що я вам кажу або здохнете

це реальність де ми є

я що там у леніна
а ну процитуй
а коли нн процитуєшь йіди накуй до троцького :fp2

оце таки тупаки як ти абсолютно добрий людский матеріал для,усяких ленінів
 дорьечи маркс дуже куєво писав про кацапів
казав що ніякий соціялізм для ціх рабів неможливий
що і трапилось
в Швеціі вільни люди зробили соціялізм ,а рідки тюрми з рівнем там життя,кращим за українстку общагу , а в кацапіі
раби зробили  сталинів, путінів,  зброю, зброю, гулагі та голодомори

доречі в соціялістичной Швеціі з нселенням 10 млнодне з гайкращих ВПК в світі

можливо ти проясниш сітуацію? :weep:

« Останнє редагування: Вересня 16, 2025, 02:16:56 14:16 від majesty »

Offline majesty

• Ветеран форума
Кіянєн, а ти етнічний кацап ?

Якщо так, це все пояснює  :smilie7:

а може  кацап і як латиняна
хоч для єврея занадто неосвічений

Offline majesty

• Ветеран форума
Медична система Швеції є універсальною, фінансується переважно за рахунок податків і забезпечує рівний доступ до медичних послуг для всіх резидентів.
Доступ до медичних послуг
Система охорони здоров'я Швеції децентралізована, а основну відповідальність несуть регіональні ради (ландстінги) та муніципалітети. Щоб отримати доступ до повного спектру послуг на тих самих умовах, що й громадяни Швеції, іноземцям, що планують перебувати в країні понад один рік, потрібно зареєструватися в Шведському податковому агентстві (Skatteverket), щоб отримати особистий ідентифікаційний номер (personnummer).
Іноземці, які тимчасово перебувають у Швеції або не мають personnummer, мають право на невідкладну та необхідну медичну допомогу. Обсяг доступних послуг та їх вартість залежать від країни походження. Наприклад, громадяни країн ЄС/ЄЕЗ та Швейцарії, які мають Європейську картку медичного страхування (EHIC), сплачують таку ж суму за послуги, як і громадяни Швеції. Іноземці з інших країн, як правило, мають сплачувати повну вартість лікування, хоча можуть існувати спеціальні угоди з певними країнами.
Вартість медичних послуг
Медицина у Швеції не є повністю безкоштовною, хоча значна її частина субсидується державою. Пацієнти сплачують невелику частку вартості послуг, яка називається "пацієнтський внесок" (patientavgift). Ця сума обмежена "ціновою стелею" (högkostnadsskydd). Після досягнення встановленої річної межі (близько 1300 шведських крон, приблизно 110 євро, за 12 місяців) всі подальші візити до лікаря стають безкоштовними до кінця цього періоду.
 * Консультація лікаря: від 100 до 300 крон (8,5-25 євро).
 * Невідкладна допомога: близько 300 крон (25 євро).
 * Перебування в лікарні: 120 крон (10 євро) на день.
 * Діти та підлітки до 18 років отримують медичну допомогу та ліки за рецептом безкоштовно.
Як отримати допомогу
 * У невідкладних ситуаціях, що загрожують життю, телефонуйте за номером 112.

* Для консультацій з медичних питань та інформації про медичні заклади телефонуйте на цілодобову безкоштовну лінію 1177. Тут медсестри нададуть пораду та допоможуть знайти найближчий медичний центр.
 * Первинна медична допомога надається в медичних центрах (vårdcentral), де працюють лікарі загальної практики та медсестри. Вони лікують поширені захворювання, проводять профілактичні огляди та, за необхідності, видають направлення до вузькоспеціалізованих лікарів.

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
https://interfax.com.ua/news/general/1098899.html

06:09 25.08.2025
Канцлер Німеччини заявив, що соціальна держава більше не є фінансово життєздатною

"Соціальна держава, якою ми її маємо сьогодні, більше не може фінансуватися з того, що ми економічно можемо собі дозволити", – сказав Мерц у суботу на партійній конференції на рівні федеральної землі.

Offline div

• Ветеран форума
Удивительно!
Оказывается что финансовые пирамиды не бесконечны. Кто бы мог подумать. Прям явление Христа народу

Offline RG

• Ветеран форума
Про який соціалізм і соціальну державу в Україні йдеться ? Чи я щось пропустив в житті  :smilie11:

Offline kievlyanin

• Ветеран форума
Про який соціалізм і соціальну державу в Україні йдеться ? Чи я щось пропустив в житті  :smilie11:

в україні взагалі-то найбільший відсоток у світі видатків по відношенню до ВВП на пенсії та соціальні виплати

Offline RG

• Ветеран форума
в україні взагалі-то найбільший відсоток у світі видатків по відношенню до ВВП на пенсії та соціальні виплати

Посилання буде ?  :smilie7:

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Піонери Кияша йди в дупу!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline majesty

• Ветеран форума
пістьож
а зараз  з бюджету на це іде 0%

Offline majesty

• Ветеран форума
​Соціальний захист загалом: Видатки на соціальний захист (включаючи пенсії, субсидії та інші виплати) в Україні можуть становити більшу частку ВВП, ніж лише пенсії. Наприклад, в одному з джерел згадується, що у 2020 році державні видатки на соціальний захист в Україні становили 8.3% ВВП, що є нижчим показником, ніж в країнах ЄС (в середньому 22.0% ВВП).

p.s. кияшка ти працюжшь на раздачі у макі?