Я буквально пару днів тому слухав когось (можливо Портникова) не придав уваги.
А суть була така - цивілізовані країни, США, Європа і навіть Ізраїль за останні 20 років вклали в ті території страшні мільярди грошей.
На школи, лікарні, дороги і іншу інфраструктуру.
А Хамас на ці гроші побудував цілий підземний метрополітен, зі складами зброї, тонелями для її контрабанди і таке інше.
А далі увага - більше 80% населення підтримує Хамас і радо святкує знищення кожного єврея. Святкує у самому прямому сенсі, виходячи на вулицю і танцюючи лезгінку.
Думаю таки це був Портников.
(але не записуй і мене в євреї, я щось останнім часом дивлячись на Опариша, Єрмака, Міндіча, Тимошенка, Арахамію і прочих гетманцевих, поступово стаю антисемітом)
Ну, згідно Бидлана і Україні типу США дали 350 ярдів зелених, так що тут треба обережно ті мільярди сприймати. Читав, що Ізраїль постачав туди воду, здається й електрику. Але для підземного метро це не використаєш.
Знову ж таки, де всі їхні моссади були, якщо знали про ті підземні об'єкти і далі продовжували давати на це гроші. Ще й на безпеку нападу звідтіля повністю забили.
Хамас, звичайно, підараси і уроди., тут без питань. Але ряд ізраїльських дєятєлів самі роблять все, щоб цю всю херню постійно роздувати (не всі, деякі навіть відкрито проти виступають). Наприклад, якийсь їхній охеренно правий міністр ( здається безпеки чи щось таке) зараз закликає виселити всіх палестинців з території Західного берегу ріки Йордан ( там, де зараз мир, ніякий Хамас не рулить і типу є обмежена автономія, адміністрація співпрацює з ізраїльським урядом). Що це, як не пряма провокація насильства ?
Але ок, тема заплутана. Тут вже форум ламають, як Гео пише, може ЗОГ якісь підступи снує