Тут український переклад пистіжу Залупи Венса
Ведучий: Джерела повідомили, що Путін натякнув, що послаблення санкцій може збільшити торгівлю енергоносіями в доларах США, даючи Росії та США контроль над енергоринками Штатів. Це може знизити витрати на енергію для американців. Чи вважаєте ви, що економічна співпраця з Росією може припинити деякі ворожі дії, які ми хочемо завершити?
Венс: Так, Метте, безумовно. Це один із стимулів, які ми запропонували. Президент відверто каже і європейцям, і росіянам, що не бачить причин ізолювати Росію, окрім продовження конфлікту. Він прагне припинення вбивств, а після миру відкритий до різноманітних економічних угод, вигідних для Сполучених Штатів Америки.
Тобто, давайте будемо відвертими. Незалежно від ставлення до Росії чи згоди з їхніми аргументами щодо конфлікту, факт в тому, що в них багато нафти, газу та мінеральних ресурсів. Президент має рацію: після миру можливі продуктивні економічні відносини з Росією та Україною. Чесно кажучи, Метте, кращі економічні зв'язки у Східній Європі могли б стати найкращою гарантією тривалого миру. Коли маєш гарні економічні стосунки, не хочеш їх руйнувати, буквально, починаючи нову війну. Отже, це цікаво, Метте.
Президент дуже налаштований на це. Досягнімо миру, створімо економічну співпрацю між Росією, Україною та США, і закладімо основу для тривалого, стійкого миру. Те, що ми мали за минулої адміністрації, Метте, як ви добре знаєте — ми обговорювали це на Капітолії — Байден просто хотів вливати все більше грошей в Україну. Хотів давати все більше зброї, все більше американського багатства. Не було ні плану, ні реальних спроб дипломатії, щоб завершити цю справу. Президент розуміє, що це нелегко, що росіяни та українці часом не знаходять спільної мови, але ми бачимо шанс припинити конфлікт і створити справжній добробут після миру. Ми продовжуватимемо працювати над цим.
Знову ж, не знаю, скільки це триватиме, Метте, але гарантую — врешті-решт якесь мирне врегулювання з цієї війни вийде. Це просто вбиває забагато людей, і я думаю, що в глибині душі і росіяни, і українці виснажені боями.