Французький депутат Європарламенту Рафаель Глюксманн реагує на напад прес-секретаря Білого дому після того, як він запропонував Франції повернути Статую Свободи:
"Шановні американці, оскільки прес-секретар Білого дому сьогодні атакує мене, я хочу сказати вам ось що:"
"Наші два народи тісно пов’язані історією, кров’ю, яку ми пролили, і нашою спільною пристрастю до свободи — символізованою Статуєю Свободи, яку Франція подарувала на честь вашої славної Революції."
"Як сказала прес-секретар цього ганебного уряду: без вашої нації Франція говорила б 'німецькою'. У моєму випадку це йде далі: мене б просто не було тут, якби американці не висадилися на наші пляжі в Нормандії."
"Наша вдячність цим героям і їхнім жертвам вічна. Але Америка цих героїв боролася проти тиранів, вона їх не лестить. Вона була ворогом фашизму, а не другом Путіна."
"Вона підтримувала опір, а не нападала на Зеленського. Вона святкувала науку, а не звільняла дослідників за використання заборонених слів. Вона приймала переслідуваних, а не робила їх мішенями. Вона була такою далекою — такою далекою — від того, що робить, говорить і втілює ваш нинішній президент."
"Ця Америка — вірна словам, викарбуваним на Статуї Свободи, ваша Америка — варта набагато більше, ніж зрада. Більше, ніж залишення України та Європи. Більше, ніж ксенофобія та obscurantism (темрява, невігластво)."
"Ми в Європі любимо цю націю, якій ми так багато завдячуємо. І ми знаємо, що вона знову підніметься. Ви підніметеся знову. Ми на вас розраховуємо."
"І тому я сказав на мітингу: якщо ваш уряд презирливо ставиться до всього, що символізує Статуя Свободи, ми могли б символічно її повернути. Це був сигнал тривоги."
"Звісно, ніхто не прийде красти Статую Свободи. Статуя ваша. Але те, що вона втілює, належить нам усім. І якщо ваш уряд більше не піклується про вільний світ, ми тут, у Європі, візьмемо факел."
"Поки ми знову не зустрінемось у боротьбі за свободу та гідність, ми будемо продовжувачами нашої спільної історії та захисниками нашого найбільшого скарбу: не міді та сталі, а свободи, яку вона символізує."