Автор Тема: Война на море  (Прочитано 4775 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Комашки

• Ветеран форума
Re: Война на море
« Reply #30 : Грудня 10, 2024, 03:49:54 15:49 »
поверхня морської хвилі описується системою диференційних рівнянь шостого порядку, тому задачу спрощують до третього порядку і потім вже обчислюють і моделюють трикутниками, які взаємодіють між собою.

це приклад того, як задачу можна виконати графічним процесором не в лоба, а за умови даних в одній системі відліку. але як пояснити, що мокре і глибоке, то різні речі, які не перетинаються я уже не знаю, вибачте. лишаю останнє слово за вами.
Ну, я не в режимі лютої суперечки, й власне підозрюю що ви праві, бо на відміну від мене не вступаєте в технічні дискусії, якщо до них не готові  :gigi: Я розумію, що якщо три системи не поєднуються ніяк за умовами задачі, хоч там з метарівнем хоч без нього, то воно не взлетить. Мені просто інтуітивно здається, що вони поєднуються, але з певною (значною) мірою похибки, з котрої випливатиме ще більша похибка результату, який сам по собі треба ще вирахувати й передати дуже швидко.

Мені ніколи не попадалися наукові папери, котрі розглядали б такі питання практично - зі зрозумілих причин, ще кілька років тому верхом прикладної науки була синхронізація між GPS, IMU та камерою на одному носії. Мені при цьому попадалися теоретичні розгляди питання (наукові папери 80х років, де розглядали рої роботів та їхню комунікацію між собою на метарівні), але там зі зрозумілих причин було неясно, де буде поріг взаємодії між тими роботами. Тобто, пересуватися в групі - це одне, а синхронизувати дані з IMU для подальшого пострілу - це геть інше.

Offline Stanton

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #31 : Грудня 10, 2024, 04:00:58 16:00 »
Ну, я не в режимі лютої суперечки, й власне підозрюю що ви праві, бо на відміну від мене не вступаєте в технічні дискусії, якщо до них не готові  :gigi: Я розумію, що якщо три системи не поєднуються ніяк за умовами задачі, хоч там з метарівнем хоч без нього, то воно не взлетить. Мені просто інтуітивно здається, що вони поєднуються, але з певною (значною) мірою похибки, з котрої випливатиме ще більша похибка результату, який сам по собі треба ще вирахувати й передати дуже швидко.

Мені ніколи не попадалися наукові папери, котрі розглядали б такі питання практично - зі зрозумілих причин, ще кілька років тому верхом прикладної науки була синхронізація між GPS, IMU та камерою на одному носії. Мені при цьому попадалися теоретичні розгляди питання (наукові папери 80х років, де розглядали рої роботів та їхню комунікацію між собою на метарівні), але там зі зрозумілих причин було неясно, де буде поріг взаємодії між тими роботами. Тобто, пересуватися в групі - це одне, а синхронизувати дані з IMU для подальшого пострілу - це геть інше.

Это не та аналогия )
если вы посмотрите на цифровые методы решения задач
а потом на то, что преподают как дифуравнения
и вообще - классический матанализ,
то  первое что бросается в глаза  - ничего общего,
особенно в реализации.
это почти для гиперболы ...
хотя и несовсем так ))

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #32 : Грудня 10, 2024, 04:22:29 16:22 »
Это не та аналогия )
если вы посмотрите на цифровые методы решения задач
а потом на то, что преподают как дифуравнения
и вообще - классический матанализ,
то  первое что бросается в глаза  - ничего общего,
особенно в реализации.
это почти для гиперболы ...
хотя и несовсем так ))
Ну я якраз з кафедр теорії гнучкості та матмоделювання(єдиний мій інтелехтуальний здобуток, звісно, полягає в тому що мене звідти не виперли, але й не більше), в нас це дуже кидалося у очі ) причому представники обох цих сект були абсолютно впевнені в тому, що опоненти хрінню лютою страждають

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #33 : Грудня 10, 2024, 07:40:28 19:40 »
точная физика на одном выпрямительном диоде с конденсатором
не на одну дисертацию потянет..
емпіричність, як дослідницький метод, має право на життя. ба більше навить, є необхідністю у повсякденні.

прямою відповідністю схемі діода з конденсатором є попередній винахід зворотнього клапана і накопичування рідини в резервуарі, якими користувалися як для унітаза, так і для клепсидри.

справа в іншому - переливна система змиву і система випрямляння струму, математично описується одними й тими ж формулами. але, практичність обчислень для 73-х відсотків людства неявна абсолютно і вважається навіть зайвою.

це не зневага. тесляру з півночі легко мона пояснити, як пов'язана довжина лаги з кутом нахилу даху через тангенс, і він скоро збацає собі таблицю вимірів на майбутнє.
але, теслі з півдня таке пояснити складніше, бо йому незрозуміло до чого тут кут нахилу взагалі. в його уяві снігу не існує з льодовикового періоду, а дах має бути пласким для сушки фініків.

клоуну клоунове, на тому й все.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #34 : Грудня 10, 2024, 07:42:04 19:42 »
емпіричність, як дослідницький метод, має право на життя. ба більше навить, є необхідністю у повсякденні.

прямою відповідністю схемі діода з конденсатором є попередній винахід зворотнього клапана і накопичування рідини в резервуарі, якими користувалися як для унітаза, так і для клепсидри.

справа в іншому - переливна система змиву і система випрямляння струму, математично описується одними й тими ж формулами. але, практичність обчислень для 73-х відсотків людства неявна абсолютно і вважається навіть зайвою.

це не зневага. тесляру з півночі легко мона пояснити, як пов'язана довжина лаги з кутом нахилу даху через тангенс, і він скоро збацає собі таблицю вимірів на майбутнє.
але, теслі з півдня таке пояснити складніше, бо йому незрозуміло до чого тут кут нахилу взагалі. в його уяві снігу не існує з льодовикового періоду, а дах має бути пласким для сушки фініків.

:smiley24: :smiley24: :smiley24:
If you are going through hell, keep going.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #35 : Грудня 31, 2024, 12:39:57 12:39 »

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #36 : Грудня 31, 2024, 12:40:44 12:40 »
от це дієво. браво, хлопцям!

твіт
:smiley24:

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #37 : Грудня 31, 2024, 05:56:49 17:56 »

вообще-то было написано про точную физику
и аналогия с гидравлическим клапаном подходит для лекций в планетарии
но ни разу не точна по факту - из-за вязскости жидкости
ну это такое ...

и так ...
я выяснил:
вы ничего не знаете о гидростабилизаторах качки для круизных суден
и гироскопических стабилизаторах для яхт.
и комбинацию этих методов для стабилизации
системы наведения стрелкового вооружения.
но дифуравнениями поверхность волн можете изучать )

« Останнє редагування: Грудня 31, 2024, 06:10:37 18:10 від Stanton »

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #38 : Грудня 31, 2024, 09:55:08 21:55 »
гм. точна фізика. оно як.
і що це сполучення слів означає? може прикладна?

фундаментом класичної фізики є ідеальна модель, яка описана математично. хоч алгебраїчними формулами, хоч інтегрально.

береш, до слова, коливальний контур, а там - формула томсона, зведена до ідеальної моделі, але з числом пі у складі.
тобто чим точнішим туди підставимо пі, тим точніше вимір фізичного значення?

або опір ємності постійному струму, який дорівнює нескінченності. ну, немає частоти коливань, а нескінченність ємнісного опору - будь ласка. питання лише в тому, до якого знаку мірятимемо точність нескінченності? це малося наувазі?

поясніть термін "точна фізика", тільки без дурнуватого снобізму і апломбу, як було вище, пліз.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #39 : Грудня 31, 2024, 10:06:00 22:06 »
гм. точна фізика. оно як.
і що це сполучення слів означає? може прикладна?

фундаментом класичної фізики є ідеальна модель, яка описана математично. хоч алгебраїчними формулами, хоч інтегрально.

береш, до слова, коливальний контур, а там - формула томсона, зведена до ідеальної моделі, але з числом пі у складі.
тобто чим точнішим туди підставимо пі, тим точніше вимір фізичного значення?

або опір ємності постійному струму, який дорівнює нескінченності. ну, немає частоти коливань, а нескінченність ємнісного опору - будь ласка. питання лише в тому, до якого знаку мірятимемо точність нескінченності? це малося наувазі?

поясніть термін "точна фізика", тільки без дурнуватого снобізму і апломбу, як було вище, пліз.

имелось ввиду математический аппарат,
который описывает наблюдаемые процессы
с высокой точностью.
и обычно используется для моделирования.
не вопрос получить инженерную точность.
а вот отследить переходные процессы: звон - скажем там, пульсации, гармоники ...
и спрогнозировать явления менее 1 %
уже будет очень не просто.

добавлю еще
это классическая задача-парадокс в электронике,
обескураживающая своей визуальной простотой
и не имеющая решения до сих пор ))

из-за больших затрат на вычисления,
широким расбросом  типов и параметров диодов и конденсаторов
и в 80 % случаев (условно) для практических нужд точная модель физики явлений
не нужна.
а остальные 20 %  случаев, в которых надо получить что-то особое и предсказуемое,
перекрываются инженерными методами.
обычно это  избыточность и снижение кпд изделия.
« Останнє редагування: Грудня 31, 2024, 11:39:58 23:39 від Stanton »

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #40 : Грудня 31, 2024, 11:37:24 23:37 »
о, тепер інженерна точність з'явилася. а це як?

пропоную таки зупинитися на "прикладній фізиці", як терміні, відомому з практичної сторони людського життя.
на тій, що розв'язує проблеми, які стоять перед технологами для використання фундаментальної фізики на практиці, так ск-ть.
чи поліземо до теоретичної фізики і теорій випадковості? є смисл? прогноз явища менше ніж 1 відсоток? ємм.. а за 100 відсотків що візьмемо?

п.с. чим відрізняється "звон" від "гармоніки"? до якого порядку заглибимося? третього, п'ятого? чи ну його нафік?

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #41 : Грудня 31, 2024, 11:43:43 23:43 »

пропоную таки зупинитися на "прикладній фізиці", як терміні, відомому з практичної сторони людського життя.
на тій, що розв'язує проблеми, які стоять перед технологами для використання фундаментальної фізики на практиці, так ск-ть.
чи поліземо до теоретичної фізики і теорій випадковості? є смисл? прогноз явища менше ніж 1 відсоток? ємм.. а за 100 відсотків що візьмемо?

п.с. чим відрізняється "звон" від "гармоніки"? до якого порядку заглибимося? третього, п'ятого? чи ну його нафік?

все это технический сленг.
один для электронщиков,
а другой для математиков ...

я же не знаю что вам ближе )

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #42 : Грудня 31, 2024, 11:49:22 23:49 »

ога ....
ну грубо:
это уровень тестера и электромонтера
все работает ? ну и зашибись ...
где-то так

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #43 : Січня 01, 2025, 12:26:09 00:26 »
ога ....
ну грубо:
это уровень тестера и электромонтера
все работает ? ну и зашибись ...
где-то так

или
когда надо перевезти 5 мешков с песком
на которых написано 40 кг

тут меня не интересует  влажность песка, его удельная плотность
недосып в мешке песка ... прочие высокие материи

а требуется транспортное средство для перевозки 300 кг  с запасом.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #44 : Січня 01, 2025, 01:01:44 01:01 »
ну, а вычисления на логарифмической линейке,
это классическое определение инженерной точности по получаемым результатам.

но, я не рискнул  с этого начинать,
а то может обвинят в снобизме еще ))

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #45 : Січня 01, 2025, 01:08:50 01:08 »
а ну да, ну да..

чи то по 24 ряду резистор, чи то по 12-му, чи то відмінний тке, чи ні, чи то одно відсоткове відхилення, чи то п'яти вистачить.. а як дзвін на рівні 0.7 по амплітуді то й взагалі начхать.
дійсно, "не на одну дисертацию потянет", головне, щоб фантазії вистачило.

ладно, завершили. іншим не цікаве це гамно.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #46 : Січня 01, 2025, 01:18:44 01:18 »
а ну да, ну да..

чи то по 24 ряду резистор, чи то по 12-му, чи то відмінний тке, чи ні, чи то одно відсоткове відхилення, чи то п'яти вистачить.. а як дзвін на рівні 0.7 по амплітуді то й взагалі начхать.
дійсно, "не на одну дисертацию потянет", головне, щоб фантазії вистачило.

ладно, завершили. іншим не цікаве це гамно.

ну если будете что-то измерять, например, от 14 бит точности
то вопрос помех, их происхождение и тд , не такой уж и смешной оказывается.

как в одной книге пишут:
знание умножает скорбь ))

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #47 : Січня 01, 2025, 02:50:03 14:50 »
оо, знову.. і що таке "..14 бит точности"? чому саме 14-ть?
глибина кольору? одиниці інформації? завада виміряється в "бітах"? от для чого цей білий шум?

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #48 : Січня 01, 2025, 03:29:43 15:29 »
глибина кольору? одиниці інформації? завада виміряється в "бітах"? от для чого цей білий шум?

предпочитаете розовый шум ?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #49 : Січня 01, 2025, 05:01:21 17:01 »

Засирає простір  :moskali:

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #50 : Січня 01, 2025, 05:13:05 17:13 »
Засирає простір  :moskali:

ну поверхность ты уже засрал всю тут ...

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #51 : Січня 01, 2025, 05:55:45 17:55 »
ну поверхность ты уже засрал всю тут ...

Ти хто на упячці, клоуне ? Баба Руза, мабуть ? Чи Люксембургський пєтух ?   :gigi:

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #52 : Січня 01, 2025, 06:07:06 18:07 »
Ти хто на упячці, клоуне ? Баба Руза, мабуть ? Чи Люксембургський пєтух ?   :gigi:

болеешь ?)

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #53 : Січня 02, 2025, 03:34:01 15:34 »
болеешь ?)

Нєужелі сам Сірожа Квартирний ?   :gigi:

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #54 : Січня 02, 2025, 05:21:07 17:21 »