Автор Тема: формування НАТО 3.0  (Прочитано 8017 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
формування НАТО 3.0
« : Жовтня 09, 2024, 12:36:48 12:36 »
Стубб заявив про формування НАТО 3.0: про що мова
09.10.2024, 12:15 • 33 • 0

В сучасних геополітичних умовах НАТО повертається до первинного завдання, для якого Альянс й створювався. Мова йде про стримування загроз зі Сходу.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Фінляндії Александра Стубба під час пресконференції за підсумками зустрічі з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, інформує UAINFO.org.

"Я переконаний, що ми зараз спостерігаємо за формуванням НАТО 3.0. Ми повертаємося до первинної ролі щодо стримування, яку НАТО мало виконувати як потужний військовий альянс, коли загроза йде зі Сходу, переважно від Росії. Ми маємо спільне розуміння в межах Альянсу щодо викликів у сфері безпеки, і дуже важливо, що зараз ми працюємо в обох напрямках - як стримування, так і оборони", - заявив Стубб.

Президент Фінляндії додав, що сьогодні його країна бере активну участь вдосконаленні командних структур НАТО, а також:

разом зі Сполученими Штатами Америки (США) й північними партнерами входитиме до складу об’єднаного командування НАТО в Норфолку;
працюватими над потужним сухопутним компонентом у складі власних збройних сил;
разом зі Швецією опрацьовує створення передового сухопутного угруповання для посилення північного флангу Альянсу.

"Завдяки потужності наших військових ми будемо постачальниками, а не споживачами безпеки, і бачимо, що багато країн-союзниць мають велике прагнення допомогти нам у цьому", - додав Стубб.

"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline Комашки

• Ветеран форума
Re: формування НАТО 3.0
« Reply #1 : Листопада 25, 2024, 02:32:25 14:32 »
Тим часом, нєжданчік на нєждінчікє:
https://www.bbc.com/ukrainian/articles/cx28zk2vvyzo?xtor=AL-73-%5Bpartner%5D-%5Bukr%5D-%5Bheadline%5D-%5Bukrainian%5D-%5Bbizdev%5D-%5Bisapi%5D
Цитувати
За підсумками першого туру президентських виборів у Румунії в лідери несподівано вийшов незалежний кандидат Келін Джеорджеску, що раніше входив до ультраправого "Альянсу за об'єднання румунів" (AUR) й критикував ЄС і НАТО. Слідом іде чинний прем'єр-міністр, лідер Соціал-демократичної партії (PSD) Марчел Чолаку, якого вважали фаворитом перегонів.

Після підрахунку понад 99% голосів Джеорджеску набирає 22,8%, Чолаку - 19,3%. Обидва кандидати тепер зустрінуться у другому турі, що відбудеться 8 грудня.
Ах, ну как же жаль шо ніхто не був здатен передбачити такі чюдєса...

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #2 : Листопада 25, 2024, 03:38:06 15:38 »
А, ну і трошечкі про НАТО2.0, а то давно тут щось не було інтелектуалів з заспівом про корупційов, через котрий тую Украйону не взяли до НАТО.
https://www.eurointegration.com.ua/news/2024/11/25/7199158/
Цитувати
Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель наполягає на тому, що війна в Україні почалася б раніше, якби вона не заблокувала початок руху Києва до НАТО у 2008 році.

Про це, як пише "Європейська правда", Меркель сказала в інтерв’ю BBC напередодні виходу своїх мемуарів у світ.

У інтерв’ю Меркель рішуче захищала свої рішення під час перебування на посаді. Вона вважає, що війна в Україні розпочалася б раніше і, ймовірно, була б гіршою, якби Київ розпочав шлях до членства в НАТО у 2008 році.

"Ми б побачили військовий конфлікт ще раніше. Мені було абсолютно зрозуміло, що президент Путін не стояв би осторонь і не спостерігав би за тим, як Україна вступає до НАТО. І тоді Україна як країна, безумовно, не була б такою підготовленою, як у лютому 2022 року", – заявила Меркель.
Ніхто не хоче подякувати газпромній курві? Задля нас старалася, мразота антикорупційовна, як виявляється.
Може, пам'ятник? :)

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #3 : Листопада 26, 2024, 06:25:04 06:25 »
https://news.novyny.live/zaproshennia-ukrayini-do-nato-zmi-nazvalo-chomu-baiden-peredumav-215089.html
Цитувати
Адміністрація Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена хотіла публічно закликати Україну до вступу в НАТО. Однак згодом це рішення змінили.

Про це повідомляє Bloomberg.
што
https://news.novyny.live/nato-planuie-zavdati-preventivnikh-udariv-po-rf-u-razi-zagrozi-215354.html
Цитувати
Загроза нападу Росії на НАТО

За словами Бауера, НАТО переглянув свою роль як оборонного союзу. Тому тепер країни-члени готові діяти на випередження у разі загрози російського нападу. У такому випадку Альянс завдасть превентивних ударів по Росії.

"Розумніше буде не чекати, а вражати пускові установки на Росії в разі, якщо Росія на нас нападе. Необхідна комбінація високоточних ударів, які виведуть з ладу системи, які використовуються для нападу на нас, і ми маємо завдати першого удару", — сказав він. (Роб Бауер)
Взагалі-то підтримую, реально розумніше не чекати.
Просто не чекати, а чекати коли нападе, щоб вразити установки до нападу одразу після нападу - це досить прикольний концепт, мабуть щось з НАТО2.5

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #4 : Листопада 26, 2024, 11:29:37 23:29 »
Найпростіше було закрити небо над Україною в лютому 2022 року. І хуйлоб це проковтнуло б.
Але його друзі в ЦРУ та держдепі вирішили інакше.
If you are going through hell, keep going.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #5 : Листопада 27, 2024, 10:51:26 10:51 »
Найпростіше було закрити небо над Україною в лютому 2022 року. І хуйлоб це проковтнуло б.
Але його друзі в ЦРУ та держдепі вирішили інакше.

Естественно. Это было самое простое и очевидное решение. Но ни бляха сцались даже в Черное море зайти

Offline RG

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #6 : Листопада 27, 2024, 01:22:42 13:22 »
Цікаво, як хтось собі уявляє закривання неба над Україною, чисто з технічної точки зору ?

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #7 : Листопада 27, 2024, 02:55:21 14:55 »
Цікаво, як хтось собі уявляє закривання неба над Україною, чисто з технічної точки зору ?

Так же как недалее над Израилем

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #8 : Листопада 27, 2024, 03:10:09 15:10 »

Площа держави Ізраїль - 22,07 тис кв км.
Площа Київської області -28,13 тис кв км.
 :smilie7:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #9 : Листопада 27, 2024, 03:19:19 15:19 »
Спробуйте собі уявити, що президентом США з 2014 й по сьогодні є трумп. Десь за десять секунд після цього до вашої голови завітають буквально хмари думок й про технічну точку зору, й про моральну, й про яку завгодно.
А якщо зможете уявити, що поряд бігає Ферал Кіт й захищає трумпа, так кількість думок потроїться  :lol:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #10 : Листопада 27, 2024, 03:24:25 15:24 »
Та ну. По-перше, треба подивитися на мєрідіани. От на якому Ізраїль, а на якому Україна. Отож!
По-друге, мова. Там всі розмовляють на ідіш, небо захищати від ракет в цьому випадку - як два пальця.
Третій важливий фактор, червоне море. Червоність моря само по собі якось налаштовує на бойовий лад. А в нас шо? Чорне. Налаштовує на бздливість навіть туди заплисти, а потім - на потужне спостереження за ситуацією всім НАТО 25.3
Й це тільки перші три рядки пекельної хріні, яку можна за бажанням плести з тупою мордою, якщо не хочеться визнавати що небо над Україною можна закрити.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #11 : Листопада 27, 2024, 03:58:12 15:58 »
Площа держави Ізраїль - 22,07 тис кв км.
Площа Київської області -28,13 тис кв км.
 :smilie7:

Забыл добавить площадь США

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #12 : Листопада 27, 2024, 05:13:08 17:13 »
Забыл добавить площадь США

Більше немає запитань. Можете тут далі без мене спілкуватись  з норвежською тьотєнькою   :smilie7:

Але потім все-таки спробуйте подумати,  як натівцям захистити небо в Дніпрі чи тому ж Харкові   :smilie11:

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #13 : Листопада 27, 2024, 05:21:17 17:21 »
Більше немає запитань. Можете тут далі без мене спілкуватись  з норвежською тьотєнькою   :smilie7:

Але потім все-таки спробуйте подумати,  як натівцям захистити небо в Дніпрі чи тому ж Харкові   :smilie11:

Ну не знаю. В отличии от меня они в академиях обучались.
Так может им сесть и подумать на этим вопросом, а не рассказывать что Украина не должна бить по НПЗ врага потому что.... А кстати почему?

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #14 : Листопада 30, 2024, 06:19:59 18:19 »
Поки пан RG напружено робить вигляд, ніби не почув питання й вапщє дужо зайнятий  :laugh: підвалила потужна аналітика від експертів, чи то експертиза від аналітиків
https://www.unian.ua/world/raketa-oreshnik-nova-raketa-nese-zagrozu-dlya-bezpeki-nato-12837039.html?utm_source=ukrnet_news
Цитувати
Нова російська балістична ракета "Орєшнік" викликає стурбованість у НАТО через свої характеристики. Особливо небезпечний ядерний потенціал зброї, повідомляє The Washington Post.
Оу! Огоу...
Цитувати
Аналітик аналітичного центру з питань безпеки CNA Декер Евелет розповів журналістам, що РФ може знищити авіабази і військові об'єкти на великій території Європи лише кількома "Орєшніками". За його словами, з ядерним зарядом ця зброя здатна призвести до колосальних наслідків.

"Ймовірно, "Орєшнік" здатний доставити шість ядерних боєголовок до Європи приблизно за 15-20 хвилин, а завдяки швидкості і траєкторії польоту ракети, її буде вкрай складно перехопити", - сказав він.
:smilie10: неймовірно!
Цитувати
Помічник редактора з ядерних питань у Bulletin of the Atomic Scientists Франсуа Діас-Морін поділився, що країни домовлялися не виготовляти подібні ракети через те, що їх вважають надто дестабілізуючими.
Уф, клас... люблю розумне щось почитати, хоча звісно краще б це відосєй охворміть, щоб десь на півтори години варнякати.
Цитувати
"Після запуску ця ракета долітає до європейських столиць за 12-16 хвилин. Це дуже мало часу, щоб встигнути зреагувати, виявити її. До цього додається можливість того, що всередині кількох із них може бути ядерна боєголовка. Це дає дуже мало часу, щоб зрозуміти, що на вас насувається", - наголосив він.
Та ну?  :smilie10:
Цитувати
Діас-Морін додав, що навіть коли Європа усвідомлює необхідність захищати себе, вона поки що не в змозі зрівнятися з президентом РФ Володимиром Путіним, який зосередив більшу частину російської економіки на війну і виробництво зброї.
Так у європи всьо в порядкє, яке ще захищати? Від чого? Зочєм? Почіму?

Ну, начиталися ми розумної аналітики, тепер можна й пана RG заслухати. Шо там  :smilie7: є інфа якась, чому деякі шановні натівці просили не шмаляти по кацапських НПЗ?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #15 : Листопада 30, 2024, 08:48:46 20:48 »
Тьотя, што случілось ? Буржуїни разжигают огонь войни, як тут колись кукурікав кацапєрдянін Йожін ?   :smilie7:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #16 : Листопада 30, 2024, 11:57:28 23:57 »
Тьотя, што случілось ? Буржуїни разжигают огонь войни, як тут колись кукурікав кацапєрдянін Йожін ?   :smilie7:
Так может им сесть и подумать на этим вопросом, а не рассказывать что Украина не должна бить по НПЗ врага потому что.... А кстати почему?
Уважно слухаю вашу відповідь, пане RG.

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #17 : Грудня 01, 2024, 12:15:06 00:15 »
Уважно слухаю вашу відповідь, пане RG.

Тітко, ви не заслабли часом ?

Вчорашнє

Ростовську область РФ атакували дрони, горить нафтобаза — ЗМІ

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #18 : Грудня 01, 2024, 12:16:26 00:16 »
Тітко, ви не заслабли часом ?

Вчорашнє

Ростовську область РФ атакували дрони, горить нафтобаза — ЗМІ
Вас не питають, що роблять ЗСУ. Вас питають чітко,
Смачно пану?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #19 : Грудня 01, 2024, 12:25:43 00:25 »
Вас не питають, що роблять ЗСУ. Вас питають чітко, Смачно пану?

Таки хворенька. Пий щось, щоб голівка не боліла.

Ну або компостуй своєю ідіотською писаниною мізки комусь іншому  :smilie8:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #20 : Грудня 01, 2024, 12:27:39 00:27 »
Таки хворенька. Пий щось, щоб голівка не боліла.

Ну або компостуй своєю ідіотською писаниною мізки комусь іншому  :smilie8:
Пан мабуть трошки покайфував, та не помітив що питання йому ставлю зовсім не я, й тому срати в мій бік якось трохи неефективно.
Питання пану поставив інший пан, а саме div.
Пан якщо трохи з кайфєцом пригальмує, то побачить його нік в цитаті.
Власне, цитата.
Смачно пану?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #21 : Грудня 01, 2024, 12:57:54 00:57 »
Ну, пан div якось не повідомив мене, що в нього є секретарка, так що звиняйте  :shuffle:

Та й не бачу я в нього якогось конкретного запитання. Він там про академії якісь каже, але я їх теж не закінчував, тому не можу з цим йому допомогти.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #22 : Грудня 01, 2024, 01:33:39 01:33 »
Ну, пан div якось не повідомив мене, що в нього є секретарка, так що звиняйте  :shuffle:

Та й не бачу я в нього якогось конкретного запитання. Він там про академії якісь каже, але я їх теж не закінчував, тому не можу з цим йому допомогти.
Ну дик я до того, що коли ви такий заклопотаний, трошки дурненький, й взагалі бубачька - так й поводьте себе відповідно образу.
А якщо маєте клепку в голові - то знов-таки, не кайфуйте, а дописуйте згідно власних ТТХ.
;)
А то пан дуже солодко влаштувався  :laugh:

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #23 : Грудня 01, 2024, 10:24:40 10:24 »
Ну дик я до того, що коли ви такий заклопотаний, трошки дурненький, й взагалі бубачька - так й поводьте себе відповідно образу.
А якщо маєте клепку в голові - то знов-таки, не кайфуйте, а дописуйте згідно власних ТТХ.
;)
А то пан дуже солодко влаштувався  :laugh:

Не треба заздрити. Можеш повертатись, теж отримаєш свою долю кайфу  :smilie8:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #24 : Грудня 01, 2024, 10:12:30 22:12 »
Не треба заздрити. Можеш повертатись, теж отримаєш свою долю кайфу  :smilie8:
Ну так й не заздріть, а то шось в період 2014-2022 нікому не було цікаво, куди я там повертаюся чи вивертаюся, аж потім кілька достойників трошки збудилися.
По суті вашого допису, до лав ЗСУ піти я обісруся, а інших не дебільних приводів їхати в Україну я не бачу.
Вчіться відповідати на "незручні" питання без каєфа й відверто ;) швидкість деградації пригальмується.

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #25 : Грудня 01, 2024, 11:02:58 23:02 »
Ну так й не заздріть, а то шось в період 2014-2022 нікому не було цікаво, куди я там повертаюся чи вивертаюся, аж потім кілька достойників трошки збудилися.
По суті вашого допису, до лав ЗСУ піти я обісруся, а інших не дебільних приводів їхати в Україну я не бачу.
Вчіться відповідати на "незручні" питання без каєфа й відверто ;) швидкість деградації пригальмується.

Ото ще баби за 1000 кілометрів мені не розповідали, що робити  :weep:

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #26 : Грудня 01, 2024, 11:05:05 23:05 »
Ото ще баби за 1000 кілометрів мені не розповідали, що робити  :weep:
Ой, тільки плакати не треба, я того не люблю  :laugh:

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #27 : Грудня 03, 2024, 04:53:53 16:53 »
США, Німеччина та Угорщина досі виступають проти запрошення України в НАТО, – Le Monde (Uainfo.org) 
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #28 : Грудня 03, 2024, 07:12:24 19:12 »
"УКРАЇНСЬКА ВЛАДА ЗНОВУ САМА СЕБЕ ВИПОРОЛА": ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ЄРМАК ВТРАТИЛИ ШАНС ВСТУПИТИ В НАТО – ГЕРАЩЕНКО
03.12.2024 19:05
Влада нарешті теж це усвідомила, але хто за це відповість

Україна відмовляється від тих гарантій, що є замінником НАТО. Втім тепер очевидно, що українська влада втратила час і можливості вступити до Альянсу. Про це заявила співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко в Telegram.

ЗА ТЕМОЮ
"НАТО – найкраща гарантія безпеки для України": Порошенко зустрівся із заступником держсекретаря США   "НАТО – найкраща гарантія безпеки для України": Порошенко зустрівся із заступником держсекретаря США
"Українська влада – як та унтерофіцерська вдова, яка знову сама себе випорола. Україна відмовляється від тих гарантій, що є замінником НАТО. А спочатку 5-6 ефективних менеджерів завантажили МЗС і наших послів на іншу задачу, яку визначили пріоритетом Банкової – підписання безпекових угод з країнами, які з нами не воюють", – йдеться у повідомленні.
За словами Геращенко, на це було кинуто всі сили і витрачено купу часу, замість зосередитися на ключовому – членстві України в НАТО.

"В результаті офіс отримав купу пафосних фото і дублікатів будапештських меморандумів, але всі ці угоди імені Зеленського-Єрмака не дають Україні жодних безпекових гарантій. Тобто, роками просували симуляр, тепер оговталися. "Європейська Солідарність" відразу наполягала на безальтернативності членства України в НАТО. Ми вітаємо, що влада нарешті теж це усвідомила. Але хто відповість за втрачений час і можливості?", – написала нардепка.
Вона додала, що її фракція послідовно відстоює безальтернативність членства в Альянсі і робить усе можливе для цього.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #29 : Грудня 03, 2024, 09:09:49 21:09 »
США, Німеччина та Угорщина досі виступають проти запрошення України в НАТО, – Le Monde (Uainfo.org)
Там список типу довший трохи
Цитувати
Як пише видання, наразі проти запрошення України до НАТО виступають Сполучені Штати Америки, Німеччина, Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія.

При цьому за даними ЗМІ, Франція і Британія, наполягають на запрошенні України до Альянсу. Однак президент США Джо Байден відмовляється прийняти це рішення, а його наступник Дональд Трамп "ніколи не підтримував цю ідею".
Але всі чудово розуміють, що до НАТО беруть чи не беруть тих, кого туди беруть чи не беруть США.