До речі, про всяк випадок, якщо комусь з нормальних людей справді було незрозуміло.
На початку повномасштабного вторгнення, країни заходу адекватно визначили всю територію України як місце, де кацапи можуть вбити. Відповідно, перестали працювати різні маленькі приколи, наприклад депортація. Неможна депортувати в небезпечне місце, це злочин. Звісно, не обходилося без зловживань, але відсоток вражаюче малий: з усіх можливих біженців, українські найкращі в сенсі відсутності проблем для країни-приймача.
В Норвегії доходило до того, що окремі комуни (щось середнє між районом та областю) намагалися прийняти для себе локальний закон, щоб приймати виключно українських біженців, а всіх інших кому завгодно, аби не їм на голову.
З часом, західні країни трошки розслабилися, й було прийнято рішення покайфувати.
Конкретно по Норвегії,
https://www.nrk.no/norge/flere-ukrainere-har-fatt-avslag-pa-asylsoknadene-sine-1.17055101 пацани вкололися чимось класним, й вирішили вважати безпечними такі області:
Lviv
Volyn
Zakarpatska
а нещодавно розширили список на
Ivano Frankivsk (ny)
Ternopil (ny)
Rivne (ny)
Тобто сім'я того чоловіка, жінка й дві доньки, котрих вбила русня, на думку кайфуючих уйобків з норвезьким громадянством були в цілковитій безпеці.
Існують й інші країни заходу, котрі склали аналогічні списки безпечних областей України.
Тому, коли ті самі країни заходу починають зненацька верещати, плакати та непокоїтися по питаннях надсилання хоча б інструкторів або техніків на територію України. Особисто я пропоную їм вибір з двох варіантів. Або присилати їх до "безпечних областей", без жодної надбавки або питань по страхуванню. Бо чого б зненацька, область жиж безпечна.
Або визнати, що до українців ставлення одне, а до західних громадян - трошки інше. Як до справжніх людей. Бо хто як, а я не люблю одночасних заспівів за рівність людей та високі цінності, й паралельне ставлення до українців як до "ім і так сайдьот".