Бєгємотовна камлає з калгарійських єбєнєй за палестинську джамахєрію:
Приклад антипалестинського расизму в Канаді.
Прокуратура зняла звинувачення в нападі та домаганнях жінці, яка зтягнула хіджаб з протестувальниці під час пропалестинської демонстрації в Оттаві в травні, заявивши, що це необхідно, щоб збалансувати суспільний інтерес та розумну перспективу засудження.
У рамках обґрунтування зняття звинувачень у четвер помічник державного прокурора Моїз Карімджі сказав, що було врахувано низку факторів, зокрема те, що жертва скандувала «Від річки до моря Палестина буде вільною», що, за його словами, могло вважатися «закликом до геноциду єврейського народу».
Карімджі зазначив, що Хайфа Абдельхалек скандувала цю фразу біля мерії Оттави 14 травня, коли до неї підійшла Лорна Бернбаум і стягнула її хіджаб.
Бернбаум прямувала на святкування Дня незалежності Ізраїлю, коли побачила Абдельхалек, яка розмахувалв палестинським прапором і протестувала проти нападу Ізраїлю на Газу.
На відео видно, як 74-річна Бернбаум показала камері середній палець перед тим, як стягнути хіджаб Абделькхалек, що відкрило її волосся.
Абдельхалек у відповідь вигукнула: «Ганьба, ганьба вам», коли Бернбаум пішла геть.
Після розслідування відділу злочинів на ґрунті ненависті та упередженості Служби поліції Оттави Бернбаум було висунуто звинувачення у злочинних переслідуваннях шляхом погроз, нападу та образ.
Дії обвинуваченої є "серйозним злочином", каже Корона.
У заяві з 11 пунктів, зачитаній судді Тревору Брауну, Карімджі охарактеризував дії Бернбаум як "серйозне порушення закону та порядку".
Він також зазначив, що у своїй заяві про наслідки жертви Абдельхалек сказала, що її життя перевернулося з ніг на голову через напад. Вона покинула і роботу, і країну, оскільки не почувалася в безпеці.
"Коли я думаю про повернення до Канади, моє тіло тремтить", - сказала Абдельхалек, яка є громадянинкою Канади.
За словами Карімджі, напад також вплинув на почуття безпеки та приналежності інших членів арабської, палестинської та мусульманської громад Канади.
Але він також сказав, що захищене конституцією право Абдельхалек на протест не є абсолютним. Зокрема, Корона назвала використання нею скандування «проблемним».
"Скандування на протесті не може закликати до геноциду народу", - сказав Карімджі. «Хоча деякі надають цій фразі мирного значення, не менш розумним є висновок, що це заклик до геноциду єврейського народу.
«Будь-хто оспівує це на свій страх і ризик, тому що якщо додаткові докази в конкретній справі встановлять геноцидний намір, особу можуть звинуватити в кримінальному порядку».
«Справа в тому, що [це спів] сприймається багатьма євреями та неєвреями як заклик до геноциду євреїв. Звучить нерозумно протестувати проти уявного геноциду палестинців, використовуючи фразу, де одна інтерпретація є закликом за геноцид єврейського народу».
Карімджі також зазначив, що Абдельхалек, яка каже, що багато її друзів і родичів були вбиті в Газі, має право протестувати проти «те, що вона сприймає як ізраїльську окупацію та геноцид палестинського народу».
Декілька резолюцій Ради Безпеки ООН і уряд Канади визнають ізраїльську окупацію Західного берега та Східного Єрусалиму незаконною.
Крім того, за словами Карімджі, стягнуення хіджабу на її голові «порушило її особисту безпеку, почуття приналежності до Канади та гідність».
Але Корона визнала, що Бернбаум загладила свою провину після інциденту, визнавши свою провину, передавши вибачення Абдельхалек через Корону та запропонувавши компенсацію. Вона також поспілкувалася з представником мусульманської громади, щоб зрозуміти важливість хіджабу для мусульманок і важливість права на протест.
Він також зазначив, що вона раніше не мала судимостей, і це був перший раз, коли її заарештували та висунули звинувачення.
Карімджі сказав, що Абдельхалек підтримує зняття звинувачень Короною.
Проте, коли CBC зв'язалася з ним у четвер, Абдельхалек сказала, що відчувала тиск, щоб погодитися на зняття звинувачень Короною, і відчувала, що якщо вона цього не зробить, то сама може зіткнутися з переслідуваннями.
"Я не щаслива. Я просто дуже шокована", - сказала вона.
Вона висловила жаль з приводу того, що Карімджі назвав її скандування такими, що можуть бути інтерпретовані як заклик до геноциду.
Адвокат у кримінальних справах Майкл Спратт, який не брав участі у справі, сказав, що для адвокатів корони «небезпечно» коментувати значення протестних скандувань.
«Я думаю, що корона — яка є адвокатом Його Величності Короля — повинна бути дуже обережною щодо того, що означають гасла, особливо в таких складних ситуаціях, як мир на Близькому Сході», — сказав він CBC.
Відео злочину злобної сіоністки можна переглянути тут.
https://www.cbc.ca/player/play/video/9.4230203