До Ющенка?
Зараз?
Чи до шансів України (що б під цим не розуміли недорогенькі тих часів)?
До речі, напівособисте питання: я пам'ятаю, що на вас справив дууууже глибоке враження той вечір підрахунку голосів у 2019, коли ви були в комісії. Насмілюся припустити, що ви в той вечір щось дізналися таке, чого раніше не помічали. Якщо це так, питання наступне: ви ретроспективно поглядів на "шанси" в часи 1991-2014 не змінили?
В ніч підрахунку голосів виборів-2019, бачивши, який контингент приходив на дільницю голосувати (студентська молодь переважно), я зрозумів, що країну чекає велика біда. Можливо - втрата суверенітету ( принаймні на частині території).
Якщо молодь масово голосує за клоуна - то майбутнього в країні вже нема (Зеля там набрав близько 55%, другий був Петя, четверта Юля).
Однак 24.02.2022 року ще знайшлось немало патріотів, завдяки яким вдалось відстояти Київ і вибити кацапів з півночі і з північно-придніпровських регіонів.
Це менша частина громадян, але це найкраща їх частина. Я бачив кавалькади авто, скільки в 1-2 день тікало з Києва.
....................
Поглядів на шанси держави України в 1991-2014 р.р.? Ви це мали на увазі ?
Скажу. В цілому не змінював. Але були такі моменти, коли поведінка широких електоральних мас в мене викликала великий подив. Це: 1.Голосування( масове галичан на виборах 1999 р. за Кучму ( В 1-МУ турі !!!!!!).
2. Байдужість широкого загалу до можливості обрання Януковича (2010).
3. Радісне (2019 р.) на межі колективного божевілля обрання Зеленського. А потім і в той же рік фантастична перемога"слуг" до ВР.
Тоді я зрозумів, що наша країна довго втриматись скоро незможе.
Врешті решт так би воно й сталось дуже швидко, якби нас не підтримали американці й західні країни, поставляючи нам зброю.
Хай американці мають і свої інтереси, але все одно, це було нам тільки на користь. Та нам не було чого й думати, бо вибору в нас і не було і немає.
І якщо американці з якихось причин, не дай Боже припинять нас підтримувати, то я навіть не хочу уявляти, де може пройти нова лінія розмежування, чи навіть новий українсько-російський кордон.
.......
Була в моєму житті двічі така здогадка, що буде втрата суверенітету (принаймні на частині територій). Перший раз в 2010 році. Тоді вилилось початком війни в 2014 році.
А другий раз - в 2019 році. Невдовзі це вилилось повномасштабним вторгненняи кацапів. І майбутнього результату цієї війни, якщо чесно, я сам собі навіть не уявляю.