Автор Тема: От поясніть мені ...  (Прочитано 4476 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
От поясніть мені ...
« : Лютого 11, 2023, 10:37:27 22:37 »
...будь ласка.
В світлі вчорашнього і інших масованих обстрілів. Чому ми не збиваємо рашистські літаки, що несуть бойові заряди, біля кордонів України? І не топимо їхні крейсери-ракетоносці, про яких вже за пару днів сповіщають, що вони вийшли в море з ракетами Колібрі?
По-моєму, потопити їхні ракетоносці - це свята справа, бо Крим  - це територія України, й до України не може бути ніяких претензій. Та й літаки знаходяться в повітрі, а не на території рашки. :smilie11:

Offline Stanton

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Re: От поясніть мені ...
« Reply #1 : Лютого 11, 2023, 10:43:10 22:43 »
...будь ласка.
В світлі вчорашнього і інших масованих обстрілів. Чому ми не збиваємо рашистські літаки, що несуть бойові заряди, біля кордонів України? І не топимо їхні крейсери-ракетоносці, про яких вже за пару днів сповіщають, що вони вийшли в море з ракетами Колібрі?
По-моєму, потопити їхні ракетоносці - це свята справа, бо Крим  - це територія України, й до України не може бути ніяких претензій. Та й літаки знаходяться в повітрі, а не на території рашки. :smilie11:

у ВСУ нет ракет на 150 ... 200 км и более
 ракет класса земля-воздух и главное  - ракет воздух-воздух
скажем так ...
хотя у меня тоже есть вопросы
но их нет смысла задавать тут )

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
« Reply #2 : Лютого 11, 2023, 10:52:42 22:52 »
у ВСУ нет ракет на 150 ... 200 км и более
 ракет класса земля-воздух и главное  - ракет воздух-воздух
скажем так ...
хотя у меня тоже есть вопросы
но их нет смысла задавать тут )

Я не знаю, що є в ЗСУ, але ж Москву втопили, аеродром в Криму розбомбили, а з того часу втекло немало води.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #3 : Лютого 11, 2023, 11:19:24 23:19 »
Я не знаю, що є в ЗСУ, але ж Москву втопили, аеродром в Криму розбомбили, а з того часу втекло немало води.

это разные задачи и методы их решения
но , надо верить в ЗСУ))

естественно
глядя на обстрелы Харькова
и потом сравнивая ттх ракет С-300 и Миг-21, Миг-29 ...
невольно закрадывается мысль - а как это в совке работала ПВО вообще ?)

так что, лучше не думать и страдать )

и если мы ни хера не можем сбивать С-300
то почему мы не можем нанести удар Миг-29 по этим С-300 ?
которые по определению не могут сбивать Миг-29 )
но это не нам решать ...
« Останнє редагування: Лютого 11, 2023, 11:25:38 23:25 від Stanton »

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #4 : Лютого 12, 2023, 12:43:49 00:43 »
...будь ласка.
Мабуть тому що не маємо можливостей це зробити, ні?  :shuffle:

Можете взяти і лінійкою на тій же Вікімапії поміряти відстань від наприклад Дніпра до акваторії Каспійського моря звідки по нам запускають ракети мордорські літаки. І подумати чим їх нам на цій відстані діставати. У мене вийшло більше тисячі кілометрів. Може у вас менше вийде...
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #5 : Лютого 12, 2023, 12:53:14 00:53 »
Мабуть тому що не маємо можливостей це зробити, ні?  :shuffle:

Можете взяти і лінійкою на тій же Вікімапії поміряти відстань від наприклад Дніпра до акваторії Каспійського моря звідки по нам запускають ракети мордорські літаки. І подумати чим їх нам на цій відстані діставати. У мене вийшло більше тисячі кілометрів. Може у вас менше вийде...

тут вопрос ответки
преступление и наказание
а безнаказанность порождает уверенность и провоцирует на повторение

вот прямо сейчас:
⚡️Ракетные удары по Харькову были нанесены по предварительной информации ракетами С-300, сообщил мэр Игорь Терехов.

Информация о разрушениях и пострадавших сейчас уточняется.

Видео звуков взрывов в Харькове от подписчиков.
-------------------------
и всем пох ... обычное дело уже

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #6 : Лютого 12, 2023, 12:56:19 00:56 »
и если мы ни хера не можем сбивать С-300
то почему мы не можем нанести удар Миг-29 по этим С-300 ?
которые по определению не могут сбивать Миг-29 )
но это не нам решать ...
Що це за брєдятіна? Якби ми не могли нічого збивати С-300 чи Буками, то над нами б з 24 лютого висіли б москальські бомбардувальники. І мало того що зробили б з усіх міст-мільйонників Дрезден зразка 1945, так і передові позиції наших військ миттєво закидали б ФАБами так, що за пару місяців фронт був би вже за Житомром. А так москальські фронтові бомбардувальники максимум раз на місяць на бриючому можуть щось неприцільно скинути в районі лінії зіткнення, а штурмовики переважно зі своєї території з кабрирування в білий світ як в копієчку популяти НАРами.
У більшості наших розрахунків ППО уже місця на корпусах не вистачає трафарєти замальовувати. І хоча в основному там ракети і шахєди, але саме завдяки наявності і боєготовності військ ППО москалі тільки цими засобами можуть нас кошмарити, і то не дуже успішно.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #7 : Лютого 12, 2023, 01:00:50 01:00 »
Що це за брєдятіна? Якби ми не могли нічого збивати С-300 чи Буками, то над нами б з 24 лютого висіли б москальські бомбардувальники. І мало того що зробили б з усіх міст-мільйонників Дрезден зразка 1945, так і передові позиції наших військ миттєво закидали б ФАБами так, що за пару місяців фронт був би вже за Житомром. А так москальські фронтові бомбардувальники максимум раз на місяць на бриючому можуть щось неприцільно скинути в районі лінії зіткнення, а штурмовики переважно зі своєї території з кабрирування в білий світ як в копієчку популяти НАРами.
У більшості наших розрахунків ППО уже місця на корпусах не вистачає трафарєти замальовувати. І хоча в основному там ракети і шахєди, але саме завдяки наявності і боєготовності військ ППО москалі тільки цими засобами можуть нас кошмарити, і то не дуже успішно.

выдыхай ...))
нам же втирают что мы не можем сбивать ракеты С-300
которые по ТТХ на уровне МИГ-21 ?
и все хавают это за две щеки ...

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #8 : Лютого 12, 2023, 01:04:28 01:04 »
и всем пох ... обычное дело уже
Не зовсім зрозумів кому "всем" пох. Мені наприклад не пох. І думаю не тільки мені.
А те що звичайна справа, ну так уже майже рік як це звичайна справа. І що? Війна у нас. За цей рік були періоди коли було значно гірше. І для Харкова в тому числі. Коли стояли на околицях і артою та РСЗВ крили кожен день.

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #9 : Лютого 12, 2023, 01:08:39 01:08 »
нам же втирают что мы не можем сбивать ракеты С-300
которые по ТТХ на уровне МИГ-21 ?
Так, ми не можемо збивати ракети С-300. Ні вони по ТТХ не на рівні Міг-21 Мить-21. Як взагалі можна порівняти по ТТХ літак і ракету?

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #10 : Лютого 12, 2023, 01:21:27 01:21 »
Не зовсім зрозумів кому "всем" пох. Мені наприклад не пох. І думаю не тільки мені.
А те що звичайна справа, ну так уже майже рік як це звичайна справа. І що? Війна у нас. За цей рік були періоди коли було значно гірше. І для Харкова в тому числі. Коли стояли на околицях і артою та РСЗВ крили кожен день.

а какая ответка на эти обстрелы ?
и как это "не пох" трансформируется в что-то конкретное именно по ситуациям обстрелов на границах ...
совершенно непонятно

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #11 : Лютого 12, 2023, 01:23:08 01:23 »
Так, ми не можемо збивати ракети С-300. Ні вони по ТТХ не на рівні Міг-21 Мить-21. Як взагалі можна порівняти по ТТХ літак і ракету?

а чем ракета в полете отличается от любого тела с такой же скоростью и размерами ?
и из таких же материалов и технологий одинаковой эпохи ?
« Останнє редагування: Лютого 12, 2023, 01:27:36 01:27 від Stanton »

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #12 : Лютого 12, 2023, 01:25:02 01:25 »
а какая ответка на эти обстрелы ?
и как это "не пох" трансформируется в что-то конкретное именно по ситуациям обстрелов на границах ...
совершенно непонятно
Якої саме "ответки"? Йобнуть по центру Бєлгорода?

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #13 : Лютого 12, 2023, 01:26:52 01:26 »
Якої саме "ответки"? Йобнуть по центру Бєлгорода?

иногда хочется и это ...
но, можно и гуманее - по критической инфраструктуре

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #14 : Лютого 12, 2023, 02:04:18 02:04 »
а чем ракета в полете отличается от любого тела с такой же скоростью и размерами ?
и из таких же материалов и технологий одинаковой эпохи ?
Ви зараз серйозно про швидкість і розміри?  :fp2 Дайте вгадаю, ви ТТХ по Вікіпедії вивчали? При цьому не сильно вдаючись у подробиці. Просто мабуть циферки звіряли. Ну заглянемо у Вікі, москальську мабуть.
От наприклад у ракет С-300 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-300#%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D1%8B швидкості від 1700 до 2500. І розміри 7 метрів довжини і маса від 1500 до 6000 кг.
А от Міг-21 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%93-21#%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8
Масса пустого: 5460 кг
Нормальная взлётная масса: 8726 кг
Максимальная взлётная масса: 10 100 кг
Максимальная скорость на высоте: 2230 км/ч
Максимальная скорость у земли: 1300 км/ч
Крейсерская скорость: 1000 км/ч

Ну ніби дуже схоже виходить. От тільки одна проблема. Швидкості у С-300 вказані в метрах за секунду. Що видно в табличці. Згадуємо, фізика, 5 клас. Тобто в км/год це буде 6100-9000 км/год. А літак летить переважно на крейсерській швидкості. Максимальних швидкостей він може досягати лише на максимальній висоті і при використанні форсажу на дуже короткий період (кілька хвилин). Тобто по швидкості різниця між С-300 і Міг-21 в 6-9 разів.

Тепер коли ми поговорили про швидкості можна поговорити і про розміри. Оті найважчі і найбільші ракети (9М82[3]), які нібито по табличці якось корелюють з розмірами Міг-21 - двоступеневі. Стартовий двигун працює пару секунд і відпадає. Після чого розмір ракети і маса зменшується більш ніж вдвічі. Тобто Міг-21 приблизно в 3-6 разів більший за масою за будь-яку ракету С-300. А за ЕПР в реальності він більший в десяток разів.

Може вам ще щось розказати про літаки і ракети? Ну ще ракета може маневрувати з перевантаженням до 30G, а літак при цьому розвалиться, а пілот здохне ще на 10G. А так звісно літаки і ракети однакові.  :gigi:

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #15 : Лютого 12, 2023, 02:17:57 02:17 »
иногда хочется и это ...
но, можно и гуманее - по критической инфраструктуре
А ви я бачу гуманіст. А нічого що це трішки суперечить Статтям 51 та 52 "Додаткового протоколу від 8 червня 1977 року до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року щодо захисту жертв міжнародних збройних конфліктів"? І Україна як підписант не може його порушувати? Навіть якщо його порушує наш супротивник.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #16 : Лютого 12, 2023, 02:35:03 02:35 »
Ви зараз серйозно про швидкість і розміри?  :fp2 Дайте вгадаю, ви ТТХ по Вікіпедії вивчали? При цьому не сильно вдаючись у подробиці. Просто мабуть циферки звіряли. Ну заглянемо у Вікі, москальську мабуть.
От наприклад у ракет С-300 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-300#%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D1%8B швидкості від 1700 до 2500. І розміри 7 метрів довжини і маса від 1500 до 6000 кг.
А от Міг-21 https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%93-21#%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8
Масса пустого: 5460 кг
Нормальная взлётная масса: 8726 кг
Максимальная взлётная масса: 10 100 кг
Максимальная скорость на высоте: 2230 км/ч
Максимальная скорость у земли: 1300 км/ч
Крейсерская скорость: 1000 км/ч

Ну ніби дуже схоже виходить. От тільки одна проблема. Швидкості у С-300 вказані в метрах за секунду. Що видно в табличці. Згадуємо, фізика, 5 клас. Тобто в км/год це буде 6100-9000 км/год. А літак летить переважно на крейсерській швидкості. Максимальних швидкостей він може досягати лише на максимальній висоті і при використанні форсажу на дуже короткий період (кілька хвилин). Тобто по швидкості різниця між С-300 і Міг-21 в 6-9 разів.

Тепер коли ми поговорили про швидкості можна поговорити і про розміри. Оті найважчі і найбільші ракети (9М82[3]), які нібито по табличці якось корелюють з розмірами Міг-21 - двоступеневі. Стартовий двигун працює пару секунд і відпадає. Після чого розмір ракети і маса зменшується більш ніж вдвічі. Тобто Міг-21 приблизно в 3-6 разів більший за масою за будь-яку ракету С-300. А за ЕПР в реальності він більший в десяток разів.

Може вам ще щось розказати про літаки і ракети? Ну ще ракета може маневрувати з перевантаженням до 30G, а літак при цьому розвалиться, а пілот здохне ще на 10G. А так звісно літаки і ракети однакові.  :gigi:

по скоростям согласен )
но ...

у 29 мига есть шансы

а по епр вы хватили лишнего:

Для отражения массированных ударов ракетами типа «Томагавк» или AGM-158, летящих на высотах 25 – 50 метров, в составе дивизиона предусмотрена 25-метровая универсальная вышка 40В6М для поднятия МРЛС 30Н6 на высоту, позволяющую значительно увеличить дальность радиогоризонта в условиях равнинной местности и позволить комплексу выполнять боевой перехват в условиях лесистого ландшафта, где для обычного комплекса «Куб» или «Тор-М1» существуют серьёзные препятствия, создаваемые кронами деревьев. Дальность обнаружения воздушной цели с ЭПР 3м2 для РПН 30Н6Е составляет примерно 250 – 300 км, цель с ЭПР 0,073 м2(расчётная ЭПР самолёта F-22A) обнаруживается на удалении 80 – 90 км, что как раз является позволительной дальностью для применения ЗУР 5В55Р. Комплекс способен работать по любым целям с ЭПР до 0,05м2, включая оперативно-тактические баллистические ракеты, противорадиолокационные ракеты и даже управляемые и корректируемые авиабомбы с различными системами наведения.
-----------------------

тут как-то пофиг
и  то и другое должно отлавливатся и у них и у нас
но у нас всегда тяжелый случай
отлавливают только в городском парке прилеты )

я как-то не могу смирится с тем , что в экстремальных ситуациях
и обладая  производством наземных и авиационных ракет
вот ни хера за год нельзя сделать из уже готового ...
типа, поменять начинку Р-27 или из них сделать ЗРК
чего хотели сделать еще в 2018 году ...

« Останнє редагування: Лютого 12, 2023, 02:57:31 02:57 від Stanton »

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #17 : Лютого 12, 2023, 02:45:41 02:45 »
А ви я бачу гуманіст. А нічого що це трішки суперечить Статтям 51 та 52 "Додаткового протоколу від 8 червня 1977 року до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року щодо захисту жертв міжнародних збройних конфліктів"? І Україна як підписант не може його порушувати? Навіть якщо його порушує наш супротивник.

с чего вы взяли что сразу должны быть жертвы ?
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_199#Text

Стаття 35. Основні норми

1. У разі будь-якого збройного  конфлікту  право  сторін,  що
перебувають  у конфлікті,  обирати методи або засоби ведення війни
не є необмеженим.

2. Заборонено застосовувати зброю, снаряди, речовини й методи
ведення воєнних  дій,  здатні  завдати  надмірних  пошкоджень  або
надмірних страждань.

3. Заборонено застосовувати методи або засоби ведення воєнних
дій,  які мають на меті завдати або, як можна очікувати, завдадуть
широкої, довгочасної і серйозної шкоди природному середовищу.
--------------------
можно все , но не слишком ... и чтобы не во вред )

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #18 : Лютого 12, 2023, 03:11:49 03:11 »
Для отражения массированных ударов ракетами типа «Томагавк» или AGM-158, летящих на высотах 25 – 50 метров, в составе дивизиона предусмотрена 25-метровая универсальная вышка 40В6М для поднятия МРЛС 30Н6 на высоту, позволяющую значительно увеличить дальность радиогоризонта в условиях равнинной местности и позволить комплексу выполнять боевой перехват в условиях лесистого ландшафта, где для обычного комплекса «Куб» или «Тор-М1» существуют серьёзные препятствия, создаваемые кронами деревьев. Дальность обнаружения воздушной цели с ЭПР 3м2 для РПН 30Н6Е составляет примерно 250 – 300 км, цель с ЭПР 0,073 м2(расчётная ЭПР самолёта F-22A) обнаруживается на удалении 80 – 90 км, что как раз является позволительной дальностью для применения ЗУР 5В55Р. Комплекс способен работать по любым целям с ЭПР до 0,05м2, включая оперативно-тактические баллистические ракеты, противорадиолокационные ракеты и даже управляемые и корректируемые авиабомбы с различными системами наведения.
:fp2  :fp :fp3  :lol:  :weep:  :lol:
Я навіть сам з собою посперечався звідки ви цю йухню про F-22 в 80 кілометрах притягли. Ставив на "Телеканал Звезда". Програв. Але до моєї честі дуже близько. "Информационное агенство "Оружие России". https://www.arms-expo.ru/analytics/armed_forces/zenitno-raketnaya-sistema-s-300ps-otstavka-ne-predviditsya/ Анало говнєд. Ви, бля, серйозно? Вам не здається що ушанка все ж таки трохи вас видає, як її стентоном не називай.  :lol:
Цю йухню можете засунути звідти звідки виколупали. Тим більше я так і не зрозумів, як це має спростувати моє твердження про ЕПР ракети С-300 і літака Міг-21. Самі москалі оцінюють ЕПР Міг-21 в 3 кв м. А співвідносних за розміром з ракетами С-300 ракет Exocet, Harpoon - 0,1 кв. м. Тобто в 30 разів. Ось посилання - http://www.militaryparitet.com/perevodnie/data/ic_perevodnie/595/ Причому в реальності ЕПР Екзосета і Гарпуна буде значно більшою за ЕПР ракет С-300 через те що це крилаті ракети, і у них є крила. Тобто ЕПР Міг-21 і С-300 скоріше відрізняється не на порядок, а на два. Тобто не в десятки, а в сотні разів.

Ви впевнені що хочете продовжувати суперечку про літаки і ракети?  :lol:

я как-то не могу смирится с тем , что в экстремальных ситуациях
и обладая  производством наземных и авиационных ракет
вот ни хера за год нельзя сделать из уже готового ...
типа, поменять начинку Р-27 или из них сделать ЗРК
чего хотели сделать еще в 2018 году ...
НУ ТО ЗРОБІТЬ! Чому ви всі вимагаєте чогось від когось? ВІЗЬМІТЬ І ЗРОБІТЬ! А якщо не можете, то хоча б не пиздіть. Бо повірте, читаючи це все, у тих хто таки робить виникає величезне бажання зібратись і поїхати в Нову Зеландію і вже звідти спостерігати як ви будете з усім цим справлятись самотужки.

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #19 : Лютого 12, 2023, 03:18:26 03:18 »
с чего вы взяли что сразу должны быть жертвы ?
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_199#Text

Стаття 35. Основні норми

1. У разі будь-якого збройного  конфлікту  право  сторін,  що
перебувають  у конфлікті,  обирати методи або засоби ведення війни
не є необмеженим.

2. Заборонено застосовувати зброю, снаряди, речовини й методи
ведення воєнних  дій,  здатні  завдати  надмірних  пошкоджень  або
надмірних страждань.

3. Заборонено застосовувати методи або засоби ведення воєнних
дій,  які мають на меті завдати або, як можна очікувати, завдадуть
широкої, довгочасної і серйозної шкоди природному середовищу.
--------------------
можно все , но не слишком ... и чтобы не во вред )
Я не зовсім зрозумів до чого тут стаття 35, якщо я писав про статті 51 і 52. Але добре що ви завдяки мені знайшли цей цікавий документ. От тепер ще почитайте статті 51 і 52 з нього. Я вам навіть їх сюди скопіюю. Мені не важко. А ви матимете змогу оцінити, як ці статті корелюють з вашим гуманістичним бажанням обстрілювати цивільну інфраструктуру.

Цитувати
    Стаття 51. Захист цивільного населення

1. Цивільне  населення  й  окремі цивільні особи користуються
загальним захистом від небезпек, що виникають у зв'язку з воєнними
операціями.  З  метою  здійснення цього захисту,  на доповнення до
інших застосовуваних норм міжнародного  права,  за  всіх  обставин
слід додержувати таких норм.

2. Цивільне населення як таке,  а також окремі цивільні особи
не  повинні  бути об'єктом нападів.  Заборонено акти насильства чи
загрози насильства,  що мають головною метою тероризувати цивільне
населення.

3. Цивільні особи  користуються  захистом,  передбаченим  цим
розділом,  за  винятком  окремих випадків і на такий період,  поки
вони беруть безпосередню участь у воєнних діях.

4. Напади   невибіркового  характеру  заборонено.  До  нападу
невибіркового характеру належать:

a) напади, не спрямовані на конкретні воєнні об'єкти;

b) напади,  при яких застосовуються методи або засоби ведення
воєнних  дій,  які  не  можуть бути спрямовані на конкретні воєнні
об'єкти; або

c) напади,  при яких застосовуються методи або засоби ведення
воєнних  дій,  наслідки  яких  не  можуть  бути  обмежені,  як  це
вимагається згідно з цим Протоколом; і які, таким чином, у кожному
такому  випадку  поражають  воєнні  об'єкти  й  цивільних осіб або
цивільні об'єкти, не розрізняючи їх.

5. Серед  інших  належить  вважати  невибірковими  такі  види
нападів:

a) напад  шляхом  бомбардування   будь-якими   методами   або
засобами,  при  якому  як  єдиний воєнний об'єкт розглядається ряд
явно пов'язаних один з одним  і  розрізнюваних  воєнних  об'єктів,
розміщених у місті,  у селі чи в іншому районі,  де сконцентровані
цивільні особи або цивільні об'єкти; і

b) напад,  котрий,  як  можна  очікувати,  попутно потягне за
собою втрати життя серед цивільного населення, поранення цивільних
осіб та шкоду цивільним об'єктам,  або те й інше разом, які були б
надмірними щодо конкретної і безпосередньої воєнної переваги, якої
передбачається таким чином досягти.

6. Заборонено напади на цивільне  населення  або  на  окремих
цивільних осіб у порядку репресалій.

7. Присутність  або  пересування  цивільного  населення   або
окремих  цивільних  осіб  не повинні використовуватись для захисту
певних пунктів або районів від  воєнних  дій,  зокрема  у  спробах
захистити  воєнні  об'єкти  від  нападу  або  прикрити воєнні дії,
сприяти чи перешкодити їм. Сторони, що перебувають у конфлікті, не
повинні  направляти  пересування  цивільного населення або окремих
цивільних осіб з метою спробувати  захистити  воєнні  об'єкти  від
нападу чи прикрити воєнні операції.

8. Будь-яке порушення цих заборон  не  звільняє  сторони,  що
перебувають у воєнному конфлікті, від їх правових зобов'язань щодо
цивільного  населення  й  цивільних  осіб,  у   тому   числі   від
зобов'язань вживати запобіжних заходів, передбачених у статті 57.

Цитувати
     Стаття 52. Загальний захист цивільних об'єктів

1. Цивільні  об'єкти  не  повинні  бути  об'єктом  нападу або
репресалій.  Цивільними об'єктами є  всі  ті  об'єкти,  які  не  є
воєнними об'єктами, як вони визначені в пункті 2.

2. Напади   повинні   суворо   обмежуватися   об'єктами.   Що
стосується об'єктів, то воєнні об'єкти обмежуються тими об'єктами,
які через свій характер,  розміщення, призначення або використання
вносять  ефективний  вклад  у  воєнні  дії  і  повне  або часткове
руйнування,  захоплення чи нейтралізація яких за існуючих у  даний
момент обставин дає явну воєнну перевагу.

3. У разі сумніву в тому, чи не використовується об'єкт, який
звичайно   призначений   для  цивільних  цілей,  наприклад,  місце
відправлення культу,  житловий будинок чи інші житлові будови  або
школа,  для ефективної підтримки воєнних дій,  передбачається,  що
такий об'єкт використовується в цивільних цілях.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #20 : Лютого 12, 2023, 03:30:08 03:30 »
:fp2  :fp :fp3  :lol:  :weep:  :lol:
Я навіть сам з собою посперечався звідки ви цю йухню про F-22 в 80 кілометрах притягли. Ставив на "Телеканал Звезда". Програв. Але до моєї честі дуже близько. "Информационное агенство "Оружие России". https://www.arms-expo.ru/analytics/armed_forces/zenitno-raketnaya-sistema-s-300ps-otstavka-ne-predviditsya/ Анало говнєд. Ви, бля, серйозно? Вам не здається що ушанка все ж таки трохи вас видає, як її стентоном не називай.  :lol:
Цю йухню можете засунути звідти звідки виколупали. Тим більше я так і не зрозумів, як це має спростувати моє твердження про ЕПР ракети С-300 і літака Міг-21. Самі москалі оцінюють ЕПР Міг-21 в 3 кв м. А співвідносних за розміром з ракетами С-300 ракет Exocet, Harpoon - 0,1 кв. м. Тобто в 30 разів. Ось посилання - http://www.militaryparitet.com/perevodnie/data/ic_perevodnie/595/ Причому в реальності ЕПР Екзосета і Гарпуна буде значно більшою за ЕПР ракет С-300 через те що це крилаті ракети, і у них є крила. Тобто ЕПР Міг-21 і С-300 скоріше відрізняється не на порядок, а на два. Тобто не в десятки, а в сотні разів.

Ви впевнені що хочете продовжувати суперечку про літаки і ракети?  :lol:

что-то вы вошли в раж и начали косить под дурачка уже )
я же четко нгаписал , что это не проблема для рлс сегодня
хоть 3 или 0.3

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #21 : Лютого 12, 2023, 03:34:29 03:34 »

НУ ТО ЗРОБІТЬ! Чому ви всі вимагаєте чогось від когось? ВІЗЬМІТЬ І ЗРОБІТЬ! А якщо не можете, то хоча б не пиздіть. Бо повірте, читаючи це все, у тих хто таки робить виникає величезне бажання зібратись і поїхати в Нову Зеландію і вже звідти спостерігати як ви будете з усім цим справлятись самотужки.

где вы взяли что я от кого-то и что-то требую ?
я понимаю что вам хочется чтобы все заткнулись
 и только внимали свершениям.
но бывают и огорчения ...
так что заткнитесь вы сами там, если вам нечего сказать
и не будете хотя бы выглядеть болваном.
а то из-за этого некоторым захочется смытся в Австралию ))

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #22 : Лютого 12, 2023, 03:50:55 03:50 »
я же четко нгаписал , что это не проблема для рлс сегодня
хоть 3 или 0.3
Це ви авторитетно як багаторічний читач "Информационного агенства "Оружие России" пишете?
Перестаньте будь ласка писати дурню в темах в яких не в зуб ногою. Та ще й з такою хамовитою настирливістю та апломбом. Ви починали цю тему з твердження що Міг-21 і ракета С-300 ідентичні за швидкістю і розмірами, тому що переплутали на вікіпедії фізичні величини, які діти вивчають в 5 класі. Після такої ганьби, люди у яких є гідність, як правило на місяці з форумів зникають. А тут замість того щоб хоча б визнати явний пройоб, вибачитись і подякувати за безкоштовну і корисну лекцію на тему, яку ви самі підняли, ви намагаєтесь цей пройоб прикрити беззмістовними твердженнями стягнутими з москальських пропагандистських сайтів. На відміну від вас, я хоча б базові знання в цій царині маю, як людина яка має хоч і "піджачний" але ППОшний ВОС. І яка РЛСку бачила трішки ближче ніж на картинках в інтернеті.
І спробую написати так щоб було зрозуміло.
У РЛС є купа проблем. І є величезна різниця для РЛС між 3 кв.м., 0.3 кв.м. і 0.003 кв.м.
Доповідь закінчив.

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #23 : Лютого 12, 2023, 03:57:26 03:57 »
а то из-за этого некоторым захочется смытся в Австралию ))
Може й захочеться. От тільки навряд чи Австралії таке тупе свинособаче гівно потрібно.

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #24 : Лютого 12, 2023, 04:06:35 04:06 »

У РЛС є купа проблем. І є величезна різниця для РЛС між 3 кв.м., 0.3 кв.м. і 0.003 кв.м.
Доповідь закінчив.

я вырезал хероту от дурня вызванную писательским зудом )
я признал что был не прав по скоростям, мало ?
но ...

вы обратно что-то постулируете с чем никто не спорит
проблемы всегда есть
но их решают
« Останнє редагування: Лютого 12, 2023, 04:11:27 04:11 від Stanton »

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #25 : Лютого 12, 2023, 04:10:40 04:10 »
Може й захочеться. От тільки навряд чи Австралії таке тупе свинособаче гівно потрібно.

и поэтому вы остались тут ?

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #26 : Лютого 12, 2023, 10:25:40 10:25 »
Срач не читав.

Тепер по суті:
Запоріжжя обстрілюють С-300 з під Токмака.
Летить ракета приблизно 40 секунд, і саме тому збити її не можливо.

Стосовно Токмака. Вони там не квартирують. Установки ховаються по різних корівниках області, вночі виїжджають на позиції, готуються, стріляють і тікають.
Встигають втекти не завжди. Вже багато разів їх накривали.
Розгортання С-300 дуже довге, до двох-трьох годин.

Далі моє припущення:
Інколи буває 2, або 5, або наприклад 9 прильотів.
В установці 4 ракети.
Коли лише два прильоти, то одне з двох, або дві не полетіли (або не туди), або їх накрили. Я вірю в те, що їх накрили!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #27 : Лютого 12, 2023, 11:41:57 11:41 »
у нас немає і нам поки не дають ракети середнього і дального радіуса дії.
А вони луплять із своєї чи білорашської території.

Крім того, захід не дозволяє своєю зброєю стріляти по території параші і бєлораші.

Треба виробляти своє озброєння середнього і дального радіусу дії.
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #28 : Лютого 12, 2023, 12:28:10 12:28 »
Перестаньте будь ласка писати дурню в темах в яких не в зуб ногою. Та ще й з такою хамовитою настирливістю та апломбом.
Ну, я боюся що це буде фактичний еквівалент самозабану  :gigi:

Offline Stanton

• Hero Member
« Reply #29 : Лютого 12, 2023, 01:39:30 13:39 »
Ну, я боюся що це буде фактичний еквівалент самозабану  :gigi:

ну вам это не грозит  :smilie5:
тем более, что на мою ошибку господин отъявленый патриот начал хамить первым
хотя обсуждаемая проблема не во мне , табаки вы наш )
« Останнє редагування: Лютого 12, 2023, 01:49:27 13:49 від Stanton »