мне показали два работающих варианта
на концентраторе блок бесп питания
потом идет в хату (работает до 8 часов)
второй вариант - волокно прямо в хату, дома автономный роутер
подробности не знаю
потому хочу выяснить , какой вариант реален
писи провайдеров штук 20 , которые можно завести
может и действуйщий это делает, но надо знать что их просить
Обидва реальні, просто що б ваш діючий провайдер не використовував - ключове питання в тому бесперебійнику, котрий в вашій схемі зазначений на 8 годин роботи. Коли там щось таке стоїть, практично неважливо що там заходить вам до хати (фактично, окрім доксісу котрий здається досі на коаксіальних кабелях, всі інші технології в вас мають десь на цьому етапі переходити в таку саму оптику).
За великим рахунком, що взагалі зараз може використовуватися в Україні для нових абонентів:
1) Оптика в якомусь з двох описаних вами варіантах
2) Оптика до будинку, а в будинку twisted pair (підозрюю, що цей варіант вже помер - але може ні, хтозна)
3) Кабельне телебачення й передача даних за коаксіалом (подібне має більше споживати, й відповідно менше жити на аналогічному бесперебійнику)
що було раніше:
1) ()dsl, залежить від живлення на АТС
2) Домашні локальні мережі, тобто ethernet аж до провайдеру або щось схоже на пункт 2 вище, тільки набагато гірше
3) Таке саме кабельне, тільки повільніше
4) WiMax (мав здохнути після розвитку мобільного інету)
5) Екзотика з радіорелей та іншим (типу гібридів коли прийом супутниковий, а передача за стільниковим зв'язком)
Всі ці варіанти не мають переживати відключень на більший термін, ніж тримає бесперебійник.
Старлінк має (в мене до старлінку інше питання, як він працює на фронті де мав би бути РЕБ до якого він мав би бути дуже чутливим)