Пенітенціарна служба Грузії опублікувала відео з палати Саакашвілі
Спеціальна пенітенціарна служба Грузії оприлюднила записи із камер відеоспостереження, встановлених у палаті Міхеїла Саакашвілі у клініці "Вівамеді". Причиною такого вчинку у відомстві назвали високий суспільний інтерес, про це повідомляє "Грузія Онлайн".
В інструкції до запису зазначено, що кадри відображають стан третього президента у різні часові відтинки. Хроніка ведеться з 8 серпня, остання зйомка датована 12 грудня, де Саакашвілі вже пересувається за допомогою ходунків.
У пенітенціарній службі Саакашвілі звинуватити в "симуляції".
Чесно кажучи, виглядає він херово...
&t=585s
14 грудня відбулося судове засідання у справі Саакашвілі. Адвокати експрезидента Грузії вимагали його присутності на судовому процесі в режимі онлайн, проте йому не дали такої можливості. Причиною було названо відсутність необхідних технічних засобів.
Після цього Саакашвілі заявив, що йому відмовили в елементарному праві, бути присутнім на власному судовому процесі і через це порушення всіх грузинських та міжнародних норм змушений оголосити голодування.
"Я усвідомлюю всі ризики, враховуючи мій нинішній стан здоров'я, але голодуватиму доти, доки не отримаю твердих гарантій того, що включуся у свій процес хоча б по відеозв'язку", — написав Саакашвілі у листі, якого журналістам зачитав його адвокат Шалва Хачапурідзе.
Вже за кілька годин Саакашвілі повідомив, що на прохання євродепутатів припиняє голодування.
"Отримав послання від європарламентаріїв, які категорично просять мене припинити голодування, щоб не давати приводу відповідним службам для ствердження, що я сам завдаю собі шкоди. При цьому депутати ЄП обіцяють мобілізувати всі дипломатичні зусилля, щоби захистити мої мінімальні права", — написав Саакашвілі у листі.
Він також зазначив, що погано почувається не тому, що навмисно не їв, а тому, що отруєний.
Саакашвілі також повідомив через адвоката, що від сьогодні більше не вживатиме харчі, які пройшли через руки пенітенціарної системи. Він отримуватиме лише ту їжу, яку принесуть члени сім'ї чи адвокат.
"Система може оглянути, перевірити, і це має статися під наглядом його сім'ї. Він назвав кількох медсестер, яким довіряє. Скажімо, якщо не принесла їжу мати, йдеться про кількох медсестер, через яких можна передати їжу", — повідомив Хачапурідзе.
https://suspilne.media/339240-penitenciarna-sluzba-gruzii-opublikuvala-video-z-palati-saakasvili/