Я давно цікавлюсь історією і кацапоукраїнськими взаєминами, і сам людина досить цинічна але Буча всеодно стала для мене шоком - тиждень відходив (може ще й тому, що родина якраз в окупації залишилася, а що таке кацапня я й так знав). Як результат виходу з шоку, я почав самих потерпілих обвинувачувати в їх нещастях: цілком закатовану родину, що не змогли розподілити ризики і вберегти хоч би дітей; вбитих чоловіків, що не пішли вчасно в армію; згвалтованих сільських чернігівських жінок, у їх бідності і що у 2019 голосували за Зеленського; східняків, у голосуванні за ригів.
Я б розділив би "обвинувачення" таким чином - якщо ми говоримо про юридичну і моральну площину, то провина за убитих в Бучі цілком лежить на Хуйлі і свинособаках. Якщо ми говоримо про причинно-наслідкові зв'язки, то якби ці люди були розумнішими, більше цікавились політикою і новинами, здатні були швидше приймати складні але правильні рішення, то вони б зараз могли бути живими. І я думаю мертвим абсолютно пофіг, навіть якщо винних у їхній смерті колись покарають. В важкі часи які ми зараз переживаємо будь-яка помилка з великою долею ймовірності може стати фатальною. І цинізм тут цілком доречний.
А ТРОшники, до речі, це окрема прецікавезна тема при потраплянні чи намаганні їх впихнути в бойові піхотні частини: герої лютого, які здатні всім дати фору, враз виявляються у травні хворими усіма земними болячками, "ми нє мясо", три тисячі за ВЛК, навіть скоювали самогубства і т.д. Це у них фора враз закінчилася, всененепросрали чи що це враз сталося з деякими королями життя? Коли вони зламалися: задовго чи враз? Такі історії цікаві?
Ну якщо ми говоримо саме про ТрО (а не про якісь ДФТГ і все інше що зараз також народ називає теробороною) то це частина ЗСУ, окремий рід військ, такий же як Сухопутка, ДШВ, ВМС, ПС, ССО і тд. Тому їх ніхто у бойові піхотні частини не намагався впихувати, вони за замовчуванням самі і є бойовими частинами легкої немоторизованої піхоти ЗСУ. І по суті саме ТрО ЗСУ витягли на собі усю найтяжчу кампанію весни-літа. Коли найбоєздатніші частини уже стояли на лінії зіткнення на Донбасі, а кадрові бригади доукомплектовувались мобілізованими і проходили навчання, то саме ТрОшників відправляли на нуль без навчання, злагодження, максимум з легкою стрілецькою зброєю. Причому в більшості бригади ТрО сформовані були геть не з професійних військових, а з добровольців які послухали заклик "усі хто можуть тримати зброю записуйтесь до лав ТрО". Тому звичайно різне було. Але не будь цих людей, Україна зараз була б в набагато гірших умовах, якби взагалі була б. В перші дні все висіло буквально на волосині.