Автор Тема: Еткинд у Люди сказав, що днів за 10 все вирішиться  (Прочитано 1119 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума

За його думкою, підрив газогонів зробили амери або брити, щоб попередити Тупіна щодо застосування ЯЗ. І що це перший серйозний виклик, який зробив Захід (скоріше- англосакси) Росії
Також перший раз США закликали своїх громадян покинути Росію. А не Україну, як було раніше
І ще він звернув увагу на протести. Надто пізно, як він сказав, але вони теж важливі. Причому він не сказав - протести в Дагестані, він сказав- на периферії. Напевно, на Далекому Сході теж щось відбувається, але наші ЗМІ це ігнорують і не інформують нас.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Якщо в найближчий час Росія й Тупін не наважаться застосувати Яз, то в цю кампанію ( в цю війну ) вони її вже не застосують

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
Галкін, Палкін, Малкін, Чалкін, а тепер ще і Еткінд!
Ахуєть!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
 :Sho_za:Еткінд? Що це?

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
А Гонзало Ліра що сказав з цього приводу?

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Ні хера собі! Є ще люди, які не знають Еткінда! А де Ви живете?

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Гаразд, не буду катувати тих, кого навчати чомусь не має сенсу. Еткинд- автор купи книжок, одна з яких, "Внутренняя колонизация. Имперский опыт России " принесла йому славу. Не лише в навколо-ліберальних і інтелектуальних колах Росії, але й на Заході. Там він вважається експертом по Росії. У нас в Україні це ім'я не настільки відомо, але такі як Портніков, тим не менше, звернули на цей концепт - внутрішня колонізація, внутрішня імперія- увагу й піддали його критиці. Трішки огульної, мовляв, усе не так, я категорично не згоден, автор - дивак. .

Offline Комашки

• Ветеран форума
Опрєлєльонно не в навколо-ліберальних і інтелектуальних колах расіюшкі

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Опрєлєльонно не в навколо-ліберальних і інтелектуальних колах расіюшкі

Насправді це мем про Урюпінськ. Тому він і не відповів

Offline Комашки

• Ветеран форума
Насправді це мем про Урюпінськ. Тому він і не відповів
На превелике щастя, я не розбираюся в мемах урюпінська - просто ваш текст скопійовано.
Повертаючись до теми, питання всі ті самі, що й в усіх ікспєрдно-аналітичних відосьних гілках. А саме - в чому полягає сенс слухати приватну думку якихось чортів стосовно подій, в яких вони ні бєльмєса не петрають розбираються максимум на тому ж рівні, що й ми.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Сурок теж схиляється до думки, що це зробили амери чи брити:

І також схильний вважати це сигналом. Причому версій у нього все ж дві- перша "базова", що це зробили росіяни, щоб не платити за санкції через відсутність поставок газу до Європи по договорам.
А друга "базова" - що це зробили англосакси. І саме у відповідь на ядерні погрози

А от далі вони розходяться в оцінках цього факту. Сурок, попри своє тяжіння до ґлобальних висновків, на цей раз скромніший. Він  пов'язує такий сценарій з намірами амерів показати всьому світу, що тупінська Росія вже все.  І з ними не можна мати справу. Передусім в галузі поставок

Еткинд також про це говорив. Але головним для нього є сам виклик, гра "хто раніше моргне"  Власне, саме в неї й збирались грати росіяни, коли шантажували світ ядерною загрозою. І будучи впевнені, що Захід є "сцикливим" і на таку гру або зовсім не піде, або моргне раніше. Саме в цьому аспекті Еткинд каже про  "найближчі  тижні"                                                     

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Пардон, поки що не доведений факт, а версія. Розуміти треба як "оцінка значення такої версії, якщо вона є вірною"

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
На превелике щастя, я не розбираюся в мемах урюпінська - просто ваш текст скопійовано.
Повертаючись до теми, питання всі ті самі, що й в усіх ікспєрдно-аналітичних відосьних гілках. А саме - в чому полягає сенс слухати приватну думку якихось чортів стосовно подій, в яких вони ні бєльмєса не петрають розбираються максимум на тому ж рівні, що й ми.

Боюсь, це Ви не зрозуміли, про що йде мова. А мова йшла про ймовірність сценарію застосування Росією ЯЗ після її погроз застосувати її. Останнє вже мало місце

А щодо того, чи розуміє Еткинд, про що він говорить- розуміє. В тому, про що говорить Еткинд  - про Росію- він розуміється

Offline Комашки

• Ветеран форума
А щодо того, чи розуміє Еткинд, про що він говорить- розуміє. В тому, про що говорить Еткинд  - про Росію- він розуміється
Ну, якщо ви так кажете, то як жиж може бути інакше.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
А от офіційна думка США  з цього приводу, озвучено Андреа Калан, офіційною представницею Держдепартаменту США:

З 3:00 по 4:45 щодо ядерної загрози з боку РФ
З 9:00 про "ситуацію на "Північний Поток-2", яка є явним саботажем" . Дуже мила жінка, приємна в усіх відношеннях... І досить добре володіє російською мовою, краще за колишнього посла в Україні Гербста, який був хрещений в Американський Православній Церкві, що підпорядкована Московському Патріархатові...З юних років, як я розумію... нехай пан посол не ображається. Але... В анґлійській мові слово "саботаж" має дещо інші смислові відтінки, ніж у російській і українській, бо в нас так комуняки лаялись. Тому, якби пані була росіянкою чи українкою, але працювала б на уряд США, це можна було б зрозуміти однозначно- вона лає росіян за саботаж. А в англійській це нейтральний термін, що означає всього лише те, що в нас називають "диверсія" ( та англосакси зазвичай не лаються, це люди справи, бізнесу). Й отже, вона нічого начебто й не сказала, лише факт констатувала, що хтось це підірвав. А хто- справа темна.

Ну й кінцівка шикарна. Ведучий сказав, що останнє питання він не планував, але воно виникнуло в ході розмови. Вгадайте, яке? Ні за що не здогадаєтесь
« Останнє редагування: Вересня 30, 2022, 03:33:05 15:33 від Sebastian Brant »

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!

Слово таке я чув, але жодного разу не читав і не слухав.
Із контекста я розумію що це кацап?
А живимо ми в Україні, і маємо з два десятка наших і світових експертів, яких слухаємо.
Еткінд, Гіркінд, Ширвінд і Державінд в їх число не входять, як і Солонінд.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Слово таке я чув, але жодного разу не читав і не слухав.
А живимо ми в Україні, і маємо з два десятка наших і світових експертів, яких слухаємо.
Еткінд, Гіркінд, Ширвінд і Державінд в їх число не входять, як і Солонінд.

Він живе в Австрії й, напевно, вже може вважатись світовим експертом
Коли я перший раз почув це прізвище, у мене були асоціації із шведськими прізвищами ( типу як у шведських хокеїстів, яких ми бачили у дитинстві по телевізору), а не з єврейськими на їдиш. Чомусь. Коли я його вже побачив, перший раз, зрозумів свою помилку
До речі, читаючи книгу, принаймні початок, не скажеш, що він російський єврей. Бо він пише як цілком західна людина, з позиції освіченого окциденталіста

Offline Outlander

• Ветеран форума
Сурок теж схиляється до думки,                                   
Суслєг бі-біп? Серйозно? Сцуко... Діду ти ще тупіший ніж я думав, а я повір і так не сильно високо оцінювавав твій інтелектуальний рівень.  :gigi:
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline Capitain Cubs

• Ветеран форума
  • Запорожець за Інгулом. Характерник-гедоніст.
жиди розумні
але це не точно
я знав пару клінічних ідіотів
Mocsia delenda est

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
жиди розумні
але це не точно
я знав пару клінічних ідіотів

У них якось без серьодки: або пиздець які розумні, або пиздець які дибіли.  :smilie8:

Offline Комашки

• Ветеран форума
Звісно :) що за питання взагалі