О, Комашка повернулася!
Як відпустка? Де була?
Вдома, де ж ще
. Відпустка в мене власне четверта доба сьогодні, завершую облаштування біженки (завтра до банку поїдемо в сусіднє місто, я замість толмача працюю).
З умовно цікавого, сьогодні вчили її мистецтву купівлі бімж-пакету
Бімж-пакет - це коли в магазині щось прострочено, й треба викидати, то вони пхають це до пакета, й продають за 50 крон. За великим рахунком, так продаються інколи навіть квіти, але я людина практична
, тому ми зосереджені на пакетах двох типів: гаряча їжа (кулінарія), й загальні продукти.
Щоб правильно купувати бімж-пакет, треба за добу до цього побігати по магазину, й подивитися що там не розкупили де строк придатності спливає - оскільки саме це наступного дня буде в пакеті. Так шо тут все науково. Наприклад, сьогоднішня здобич така.
Готові страви:
1) Яловичина з картоплею
2) Картопля-гратен
3) Паста арабіка, ну тобто оливок напхали
Продукти:
1) Три шматочки пліснявого сиру десь по 30-50 грам, це нормальна тема, вони завжди придатні до споживання ще тиждень після строку точно
2) Куряча грудка фермерська, підгуляла
3) Конхвєти тузік "лакриця з жиром", на смак саме те що ви зараз уявили, ну біженка каже "купили-з'їм", але я прослідкую щоб викинула
бо ще потруїться
4) Черстві булочки, це я особисто поїм протягом тижня, якщо не плісняві. Плісняві не буду
Конкретно біженцям взагалі-то всякі суспільні організації видають інколи пакети гуманітарки, але наші біженки не беруть аби іншим вистачало, в кого місцевих родичів нема.
Знов-таки конкретно нашим біженкам ми такі техніки норвезького життя демонструємо здебільшого просто щоб вони знали, що такі штуки є. Але в період 2014-2017 ми часто так харчувалися
загалом в цьому по місцевих мірках нічого зашкварного нема; пакет може купити людина середнього статку, аби "запобігти засвинячуванню", типу їжу не викидати. Але нажаль місцеві якраз тупо на виході з магазину відкривають пакета, беруть що сподобалося, й викидають все інше. Мені на таке завжди дуже неприємно дивитися: або знання Голодомору дається взнаки, або просто голодуха 90х на мене вплинула більше, ніж я гадаю