ВЛАДА НАМАГАЄТЬСЯ ВИБИТИ ПОРОШЕНКА З ПОЛІТИКИ – ЕКСЗАСТУПНИК ГЕНПРОКУРОРА
22.12.2021 16:33
На думку Баганця, підстав для притягнення до кримінальної відповідальності Петра Порошенка недостатньо
Судова перспектива досудового розслідування стосовно Петра Порошенка у справі про державну зраду є дуже сумнівною, повідомив колишній заступник генерального прокурора України Олексій Баганець у Facebook.
ЗА ТЕМОЮ
У так званій "підозрі" Офіс генпрокурора переплутав Зеленського з Порошенком – документ У так званій "підозрі" Офіс генпрокурора переплутав Зеленського з Порошенком – документ"Звичайно, мої прогнози ґрунтуються лише на підставі оприлюднених даних на пресконференції генерального прокурора та голови СБУ, а також коментарів та повідомлень у пресі, бо з матеріалами цього провадження я не ознайомлений", – зазначив він.
За його словами, багато запитань викликає пункт звинувачення, що нібито рішення щодо оплатної закупівлі вугілля ухвалювали найвищі посадові особи держави.
"Якщо так довго слідчі й прокурори вагались в обґрунтованості й наявності достатніх доказів вини Петра Олексійовича, то чому так швидко і, вибачте, незграбно намагались на вулиці, біля автомашини, вручити йому повідомлення про підозру, від чого залежить – так отримав Петро Порошенко статус підозрюваного чи ні. Є питання. При тому, що після вручення підозри до нього потрібно буде застосовувати запобіжний захід, а в такому разі слідчому судді потрібно буде прокурору донести наявність достатніх доказів винуватості підозрюваного", – пояснив ексзаступник генпрокурора.
Щодо участі Порошенка в "закупівлях" вугілля, то про це відомо лише з аудіозапису розмов із представниками влади РФ, в яких сам п'ятий президеннт участі не брав, уточнив він.
"І останнє. Суспільство так і не переконали в тому, що названі аудіозаписи розмов Медведчука були одержані в установленому законом порядку в рамках оперативно-розшукових справ чи в межах кримінального провадження в рамках негласних слідчих (розшукових) дій, але в обох випадках з дозволу прокурора і на підставі рішення слідчого судді. Таких, вибачте, доказів нам не навели, тому і сумнівів у законності притягнення названих осіб до кримінальної відповідальності дуже багато ... Можу передбачити, що судова перспектива цього кримінального провадження сумнівна, і, чесно кажучи, я в неї не вірю", – додав Баганець.
Нагадаємо, віцемаршалок Сенату Республіки Польща Міхал Камінський застеріг українську владу від переслідувань п'ятого президента Петра Порошенка. За його словами, європейські партнери не розуміють, чому в ситуації щоденної загрози російського вторгнення влада України не консолідує суспільство, а займається тиском на опозицію.