Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводуАмериканська компанія UPSIDE Foods, одна з найперших у сфері вирощування м’яса, завершила будівництво заводу з виробництва культивованого м’яса та морепродуктів.
Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого м’яса» для пересічного громадянина.
Завод розрахований на «виробництво будь-яких видів м’яса, птиці та морепродуктів» у подрібненому або цільному вигляді.
https://newfood.media/wp-content/uploads/2021/11/Untitled-design-56.jpegUPSIDE Foods має на об’єкті виготовлені на замовлення запатентовані культиватори, які здатні виробляти «понад 22,6 т готової продукції» з майбутньою потужністю близько 2 тис. т (понад 400 тис. фунтів) на рік.
Як і інші компанії, що займаються вирощуванням м’яса, UPSIDE використовує клітини тварин для культивування у біореакторах.
Проте основна увага наразі зосереджена на розробці курячого аналога з використанням клітин курей, які збираються без фактичного забою птахів.
Компанія використовуватиме виробничі потужності для подальшого розширення бізнесу, включаючи розробку нових продуктів і процесів.
Поки що UPSIDE Foods зосереджена на ринку США та очікує дозвіл регуляторних органів на продаж свого культивованого м’яса, втім, сподівається його отримати вже до кінця року.
А тим часом інші виробники лабораторного м’яса не пасуть задніх і розширюють своє виробництво. Так, каліфорнійці New Age Meats закрили раунд фінансування у розмірі $25 млн, які планують пустити на будівництво пілотного заводу.
https://newfood.media/2021/11/08/tonny-laboratornoho-m-iasa-shchoroku-odyn-z-pioneriv-rynku-zavershyv-budivnytstvo-zavodu/