Автор Тема: Така думка: Америка vs Україна  (Прочитано 2101 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Така думка: Америка vs Україна
« : Серпня 07, 2021, 03:59:55 15:59 »
Интересное мнение от Andriy Fedoriv
Америка грандиозная страна.
Но чем больше путешествую по ней, тем больше счастлив, что живу в Киеве.
В Украине есть много вещей, которые намного лучше, чем в США, но часто украинцы их совсем не ценят и продолжают ныть, как же все плохо. А плохо далеко не все.
И одна из таких вещей - сервис. Украина и Киев могут читать лекции для Европы и США про клиентоориентированность.

Очереди везде. В Украине я от них отвык. Утром 20 минут в Старбакс. В аэропорту в туалет. В хороших ресторанах часто нет резервации и ты стоишь на улице под входом  20-40-90 минут.  Если ресторан великолепный и регистрация есть, ближайшая доступная дата может быть через 3 недели или 3 месяца.

Про очереди к врачам слагают легенды. Очередь на узи может легко быть 5 месяцев. А если ты не потерял сознание и не истекаешь кровью, то скорая вероятно не приедет.

Мы пришли на завтрак в своём отеле, говорят, мест пока нет и ждать 45 (!) минут. И ты покорно ждёшь. И это один из лучших отелей в Сан Диего. Пять звёзд. Я представляю истерику в нашем Фб, если бы произошло что-то подобное.

Если ты думаешь, что спасёт luxury сегмент, то дудки. В Gucci, Prada, Louis Vuitton и прочие топ магазины в выходные и вечером тоже очереди и ассортимент часто хуже чем в Киеве. 

Очень дорого. Иногда адски. Булочка и кофе легко могут стоить 15 или 20 долларов. И это очень так себе кофе из «бидона» и обычная размороженная полуфабрикатная булка. В больших городах можно найти авторские заведения или кофейни. Но часто, очень часто в дороге у тебя просто нет альтернативы и ты платишь относительно много за продукт очень ниже среднего. Качеству хот догов или кофе, чистоте туалетов и приветливости персонала на условном WOG позавидует любая американская заправка! А да! К ценам в большинстве штатов добавляется торговый налог и чаевые не ниже 18%. Их почти нельзя не платить. Их или добавят в счёт автоматически или официант или таксист может начать выяснять отношения  «Как ты посмел не дать!».
Отсутствие гибкости и исключений из правил. Часто тупых. Подхожу к прокату лодок. 17:15. Стоит 5 лодок. Можно взять? Нет, у нас последний слот с 17 до 19. Не вопрос, я заплачу за два часа, а покатаюсь меньше. Нет, приходите утром. И так на каждом  шагу. Иногда чувство, что принцип - клиент всегда не прав. И компании делают только так как удобно им, а не тебе. Чекин в небольших отелях часто с 15:00 до 19:00. И если ты приехал в 21:00, то это может стать реальной проблемой. Большинство ресторанов закрывают кухню в 9-9:30 вечера. Иногда 8:30. И если ты не позаботился об ужине заранее - твой выбор это очередь на макдрайв из 30 машин или мексиканская фритюр забегаловка. Система. Стандарты. А ты ресурс.

А ещё цифровая культура. ApplePay принимали максимум в 10% ресторанов, отелей и магазинов. В 10% Карл!!! Только физическая карточка. И ее чаще всего куда-то уносят и приносят через 5 минут. Когда я рассказывал про то, как мы бросаем деньги с карты на карту и другие фичи на меня смотрели как на инопланетянина. Мой друг, который учился в Калифорнии жаловался на качество Wifi в Стенфордском университете и низкое качество мобильной связи в долине!!!

А ещё дизайн, эстетика и свежесть. Наверное, дизайн упаковок в целом выше уровнем. Но чаще сам дизайн супермаркетов или ресторанов, отелей или магазинов исключительно функционален и прагматичен. Очень basic, но работает. Кроме того очень часто инфраструктура построена в 70е-80е годы и Недавно мы общались с клиентом из Израиля. «Вы балованные. У вас супермаркеты и заправки вау и топ. Мы хотим протестировать продукт у вас, так как планка выше и уже потом идти в мир».

Давайте ценить и любить то, что у нас есть!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Киев и Украину.

Offline arrow

• Ветеран форума
Re: Така думка: Америка vs Україна
« Reply #1 : Серпня 07, 2021, 04:45:15 16:45 »
Набір пересмикувань та відвертої маячні, що базаються на повністю некоректній порівняльній базі.
Те, що цей таваріщь ащутіл в Штатах - це ширпотреб рівня Кирилівки у нас, бо це його фінансовий рівень як туриста.

Offline Мазепа Київ

• Ветеран форума
« Reply #2 : Серпня 07, 2021, 04:52:20 16:52 »
Все правильно! - Україна найкраща і тут найбільше свободи для людини  :upa
« Останнє редагування: Серпня 07, 2021, 05:32:18 17:32 від Мазепа Київ »
"Повергнути ворога без битви - ось вершина військового мистецтва" Сунь-цзи (Видатний стратег давнини)

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #3 : Серпня 07, 2021, 05:02:57 17:02 »
Все правильно! - Укракїна найкраща і тут найбільше свободи для людини  :upa

Мы даже знаем эту людыну по имени

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #4 : Серпня 07, 2021, 05:27:42 17:27 »
Сама по собі думка про те, що в Україні досить-таки непогано, особливо як брати Київ  :gigi: цілковито слушна. Ну а робити якісь там загальні висновки або якийсь VS, особливо зі США, де такий от VS можна від штату до штату робити й відмінностей може бути ще більше, ніж порявняно з Україною - то таке.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #5 : Серпня 07, 2021, 06:38:33 18:38 »
Скажу так.... всюди однаково...... в штатах більше можливостей заробити бабло розумом..........

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #6 : Серпня 07, 2021, 06:54:32 18:54 »
Скажу так.... всюди однаково......
Всюди у золотому мільярді та на його задвірках. Наше щастя, що ми навіть у кіно не бачимо тіх місць, де не однаково  :smilie5:

Offline Старий

• Hero Member
« Reply #7 : Серпня 07, 2021, 06:55:34 18:55 »
Сама по собі думка про те, що в Україні досить-таки непогано, особливо як брати Київ  :gigi: цілковито слушна. Ну а робити якісь там загальні висновки або якийсь VS, особливо зі США, де такий от VS можна від штату до штату робити й відмінностей може бути ще більше, ніж порявняно з Україною - то таке.
Еге ж. Українці ледарі, халявщики і хохлобидло.
Моя доця вчилася в ДОЛІФМП.
В свій час її робота зайняла 2-ге місце на конкурсі в МАНі.
З ними вчився хлопчина десь у хвості.
Так сталося, що коли померла мама він переїхав до США до бабусі.
Він їм писав і сміявся: "Я тут геній!"
Це про рівень фундаментальної освіти, яку у нас цілеспрямовано знищують впродовж тридцяти років.
Мій колега по старій роботі, якому я курсаки допомогав робити, переїхав до Німеччини.
Доволі посередній, на мою оцінку, там супер-пупер фахівець.
Мій син, якось поїхав на якісь курси з медичного електронного обладнання, в Дортмунд.
Там були інженери звідусіль - Штати, Франція, Нідерланди етс.
Він тоді працював на мого приятеля.
Так приятель з гордісттю показував листа, що прийшов на його ім'я з подякою.
Виявилося мій син був найкрутішим.
Хоча за моїми мірками, і син це визнає, він доволі посереднім порівняно зі мною.
А так да. Українці  ледарі, халявщики і хохлобидло.
Розумні і працьовиті тільки євреї (Бубочка, Комаровський та і Семен Глузман підтвердять).
Різниця в тім що декілька років тому цю тезу просували порохоботи, а зараз зебіли.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #8 : Серпня 07, 2021, 07:20:04 19:20 »
Ну, якщо з мого допису оце весь ваш висновок, то раджу більш мої дописи не читати, й не коментувати :)

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
« Reply #9 : Серпня 07, 2021, 07:51:01 19:51 »
"Омєрзітєльная Омєріка - 2"

Offline arrow

• Ветеран форума
« Reply #10 : Серпня 07, 2021, 07:53:55 19:53 »
"Омєрзітєльная Омєріка - 2"

Обробляють потрєбляцьке бідло таким чином.

Offline Capitain Cubs

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Запорожець за Інгулом. Характерник-гедоніст.
« Reply #11 : Серпня 07, 2021, 07:54:24 19:54 »
Міркування рагуля, що хотів по-бохатому :weep:
Mocsia delenda est

Offline arrow

• Ветеран форума
« Reply #12 : Серпня 07, 2021, 07:57:06 19:57 »
Міркування рагуля, що хотів по-бохатому :weep:

Це рагуль нової хформації, Кубсику.
Виміряє успєх та самостверджується тим, як швидко йому піднесуть чашєчьку кохвє.

Власне, типовий зебіл.

Offline Capitain Cubs

• Ветеран форума
  • Запорожець за Інгулом. Характерник-гедоніст.
« Reply #13 : Серпня 07, 2021, 10:14:02 22:14 »
Це рагуль нової хформації, Кубсику.
Виміряє успєх та самостверджується тим, як швидко йому піднесуть чашєчьку кохвє.

Власне, типовий зебіл.

ага, зебуїн оброблений в барбершопі :smilie5:
Mocsia delenda est

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #14 : Серпня 07, 2021, 10:51:06 22:51 »
Це про рівень фундаментальної освіти, яку у нас цілеспрямовано знищують впродовж тридцяти років.

Чесно кажучи я теж можу написати що "я тут геній" і навіть посміятись при цьому....... Але реальність така що айфони, старшипи та вакцини дизайнують таки тут............ І навіть не ржуть з тебе, не принижують не опускають тебе коли ти кажеш "Я тут геній"  :laugh:
« Останнє редагування: Серпня 07, 2021, 10:56:04 22:56 від Uki »

Offline arrow

• Ветеран форума
« Reply #15 : Серпня 07, 2021, 11:00:35 23:00 »
ага, зебуїн оброблений в барбершопі :smilie5:

І у приталеному костюмчику-трійці  :lol:

Offline arrow

• Ветеран форума
« Reply #16 : Серпня 07, 2021, 11:10:33 23:10 »
Мій колега по старій роботі, якому я курсаки допомогав робити, переїхав до Німеччини.
Доволі посередній, на мою оцінку, там супер-пупер фахівець.
Мій син, якось поїхав на якісь курси з медичного електронного обладнання, в Дортмунд.
Там були інженери звідусіль - Штати, Франція, Нідерланди етс.
Він тоді працював на мого приятеля.
Так приятель з гордісттю показував листа, що прийшов на його ім'я з подякою.
Виявилося мій син був найкрутішим.
Хоча за моїми мірками, і син це визнає, він доволі посереднім порівняно зі мною.
А так да. Українці  ледарі, халявщики і хохлобидло.
Розумні і працьовиті тільки євреї (Бубочка, Комаровський та і Семен Глузман підтвердять).
Різниця в тім що декілька років тому цю тезу просували порохоботи, а зараз зебіли.

Ось воно до чого цей опус вело - собі осанну проспівати  :fp2
Кретин сволотівський.

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #17 : Серпня 09, 2021, 12:17:24 00:17 »
Україна - найкраща в світі країна, щоб тут заробляти і жити, рівно до тієї пори поки тобі не потрібно стикатись з медициною чи правоохоронними органами.
Тут чудова, безкоштовна і достатньо якісна освіта від дит. садочка до ВНЗ. Тут чудова, смачнюща хавка за цілком доступними цінами. Тут по суті шаровий транспорт. Відносно недорога і якісна нерухомість для купівлі та особливо оренди. Шарова комуналка. Супермаркети 24/7 в кроковій доступності з фантастичним вибором. Тут є ФОП, з рівнем оподаткування, який би я назвав одним з найкращих в світі. Тут є майже шаровий мобільний та провідний інтернет ледь не в кожній дірі. Тому якщо ти молодий і здоровий ІТшник, або оборотистий бізнесмен то Україна рай для тебе. Але повторюсь, уся ця ідилія закінчується коли тобі доводиться стикатись в Україні з медициною або правоохоронною системою.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #18 : Серпня 09, 2021, 07:36:36 07:36 »
Україна - найкраща в світі країна, щоб тут заробляти і жити, рівно до тієї пори поки тобі не потрібно стикатись з медициною чи правоохоронними органами.
Тут чудова, безкоштовна і достатньо якісна освіта від дит. садочка до ВНЗ. Тут чудова, смачнюща хавка за цілком доступними цінами. Тут по суті шаровий транспорт. Відносно недорога і якісна нерухомість для купівлі та особливо оренди. Шарова комуналка. Супермаркети 24/7 в кроковій доступності з фантастичним вибором. Тут є ФОП, з рівнем оподаткування, який би я назвав одним з найкращих в світі. Тут є майже шаровий мобільний та провідний інтернет ледь не в кожній дірі. Тому якщо ти молодий і здоровий ІТшник, або оборотистий бізнесмен то Україна рай для тебе. Але повторюсь, уся ця ідилія закінчується коли тобі доводиться стикатись в Україні з медициною або правоохоронною системою.
Я б трохи доповнив дещо інакше зформулювавши: у нас відсутні інститути репутації, відповідальності(у найширшому контексті, не тільки судової), якості, чесності, захисту власності. Звідси походять й інші, насправді, дуже складні для вирішення проблеми.
 У моєму болоті тривалий час існує одна (була державна, зараз - не знаю) медична установа, яка займається кідаловом. І нічого, живе собі, успішно рубають бабло. У державних установах взагалі цілковитий п@здець можна зустріти.

Offline Комашки

• Ветеран форума
« Reply #19 : Серпня 09, 2021, 04:10:58 16:10 »
А що в Україні з медициною? Теж ніби все дуже непогано, допоки не починаються проблеми, які вирішуються тільки наявністю страхової медицини та дорогої страховки.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #20 : Серпня 09, 2021, 04:44:45 16:44 »
А що в Україні з медициною? Теж ніби все дуже непогано, допоки не починаються проблеми, які вирішуються тільки наявністю страхової медицини та дорогої страховки.
То ви не лікували щось трохи складніше від ОРЗ, та й то раніше могли прописати якусь водичку з іонами срібла.
« Останнє редагування: Серпня 09, 2021, 09:17:49 21:17 від Yuras Yuras »

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #21 : Серпня 09, 2021, 07:54:50 19:54 »

Наверное как и везде на какого врача нарвешься. Сравнивать мне особо не с чем, но с нашей медициной трусь плотно года в 10го. Это жесткач

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #22 : Серпня 09, 2021, 09:21:51 21:21 »
Наверное как и везде на какого врача нарвешься. Сравнивать мне особо не с чем, но с нашей медициной трусь плотно года в 10го. Это жесткач
:smiley24:
 Реальна ситуація, розповіда жінка: лежить на операційному столі, все чує, хірурги ріжуть, копошаться, потім раз і зупинились, тиша. Голос хірурга:"А хто сказав, що у неї апендицит?" Виявилося  що фіброма. Зашили назад, місяць заживало, потім вирізали фіброму.

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #23 : Серпня 09, 2021, 09:28:32 21:28 »
:smiley24:
 Реальна ситуація, розповіда жінка: лежить на операційному столі, все чує, хірурги ріжуть, копошаться, потім раз і зупинились, тиша. Голос хірурга:"А хто сказав, що у неї апендицит?" Виявилося  що фіброма. Зашили назад, місяць заживало, потім вирізали фіброму.

В штатах перед тим як братись за ніж купа різних спеціалістів купу всього перевірить щоб відкинути всі можливі діагнози і залишити лише один.........

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #24 : Серпня 09, 2021, 09:29:02 21:29 »
 Ще: сижу під кабінетом хірурга, чимала черга. Приходе знайомий рукопашник, каже був на тренуванні, якусь кістку зламав у плечі, тре швиденько до хірурга, флюорографію і лікуватись, попрохався поза чергою. Проходь. Через хвилину відчиняються двері і рукопашника під 1,80 м, з круглими очима, цілковито оху@вшого в спину виштовхує хірург зростом в 1,5 м в стрибку. Цікавлюсь, що ж сталося. Пряма мова:" Я йому кажу, що у мене перелом, а хірург: а ти маззю помаж."

Offline Uki

• Global Moderator
  • Ветеран форума
« Reply #25 : Серпня 09, 2021, 09:31:06 21:31 »
Ще: сижу під кабінетом хірурга, чимала черга. Приходе знайомий рукопашник, каже був на тренуванні, якусь кістку зламав у плечі, тре швиденько до хірурга, флюорографію і лікуватись, попрохався поза чергою. Проходь. Через хвилину відчиняються двері і рукопашника під 1,80 м, з круглими очима, цілковито оху@вшого в спину виштовхує хірург зростом в 1,5 м в стрибку. Цікавлюсь, що ж сталося. Пряма мова:" Я йому кажу, що у мене перелом, а хірург: а ти маззю помаж."

Може там і справді нічого страшного..... Тріщина просто.....

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #26 : Серпня 09, 2021, 09:33:16 21:33 »
 Ще: невдало провів кидок, пошкодив зв'язки, ледве дошкандибав. Цей же хірург прописав мазь. А зв'язки заживають довго і важко. Тиждень проходе - я шкандибаю, два тижні - шкандибаю, а мене ж уже виписувати пора. І тут хірург додумався:" А може це перелом?" Через два тижні, сука, цей фахівець направив мене на флюшку.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #27 : Серпня 09, 2021, 09:34:11 21:34 »
Ще: як вам зуби без анестезії рвати?

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #28 : Серпня 09, 2021, 09:34:58 21:34 »
Перелом. У нього кожен рік переломи, бува й не один.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #29 : Серпня 09, 2021, 09:37:29 21:37 »
 Зубники, це взагалі пісня, от де справжі садисти водяться.