Ти чо, бухий ? Пишеш про встановлення кордонів в 45 році, а потім про вторгнення Гітлера 
Чого сказати то хотів ?
Я сказати хотів те, що і Гітлер, і Сталін по відношенню до українців були абсолютно однакові, українців вони розглядали тільки як біоматеріал.
Але ж треба не забувати про Польщу й поляків, які українців розглядали так само, причому на протязі багатьох століть. Львів було окуповано поляками ще в 1348 році.
А інший окупант, зі Сходу, остаточно зачистив Львів від поляків в 1945 році. Він старався не для українців, а для себе. Але від своєї жадібності той окупант в 1991 році луснув.
А от наші давні корінні землі, в результаті всіх цих історичних драм, залишились в наших руках, і ще й ретельно зачищені від іншого окупанта, від поляків.Те що не зробили бійці УПА, зробили НКВДисти.
Шкода, тільки, що укр. історичні землі не були в 1945 році від поляків і полонізованих манкуртів зачищені повністю, аж по Віслу, аж до околиць Кракова.
Так - зрозуміло?
.......
Так, Австро-Угорщина, в
2014 виправляю свою ж помилку - в 1914 році стояла на вищому рівні цивілізаційного розвитку ніж Кацапія, це зрозуміло.
Але мій особистий політичний світогляд сформований на україноцентричних позиціях, а не оглядаючись на сусідів, котрий з них успішніший і цивілізований, то, мовляв,
перед тим треба й плазувати на того треба й рівнятися.
Для мене АУІ, по суті, те саме що й РІ.
І не раджу лити крокодилячі сльози за тією чи за тією імперією.