Автор Тема: Питання до галичан та й до інших теж  (Прочитано 1187 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Питання до галичан та й до інших теж
« : Травня 02, 2021, 01:51:45 13:51 »
 Вибачаюсь за оффтоп.
 Хочу в травні-червні з'їздити з дружиною до Львова/Карпат але крім центру Львова нічого не знаю. Зазвичай рекомендують "Криївку", ще там щось знамените але як на ваш смак, що варто відвідати, що не настільки відоме але цікаве.

Offline svit

• Ветеран форума
Re: Питання до галичан та й до інших теж
« Reply #1 : Травня 02, 2021, 02:35:00 14:35 »
Вибачаюсь за оффтоп.
 Хочу в травні-червні з'їздити з дружиною до Львова/Карпат але крім центру Львова нічого не знаю. Зазвичай рекомендують "Криївку", ще там щось знамените але як на ваш смак, що варто відвідати, що не настільки відоме але цікаве.

Треба Ксеню спитати, але ж давно її не видно.

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #2 : Травня 02, 2021, 03:10:20 15:10 »
Вибачаюсь за оффтоп.

Там продається така мапа - 50 туристичних об'єктів Львова.
Ми колись з жінкою здається за 7 днів, відвідали 49 з них.
Але це був шалений темп.
Колись я на ФУПі гілку робив, з фотками.
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline Бувалий

• Ветеран форума
« Reply #3 : Травня 02, 2021, 06:36:37 18:36 »
Треба Ксеню спитати, але ж давно її не видно.
На СУПi лише Ксеня зi Львова?..
Google... - в допомогу...
 :smilie7:

Offline Outlander

• Ветеран форума
« Reply #4 : Травня 02, 2021, 06:53:29 18:53 »
Вибачаюсь за оффтоп.
В Криївку ще треба потрапити. :) Ми єдиний раз коли туди таки втрапили - це було здається о першій ночі. В день коли від'їздили, і чекали поїзда на Київ, який десь в глуху ніч приїзжав до Львова з Закарпаття. Тобто послухали оркестр в театрі пива "Правда" до закінчення, досиділи до закриття, пошвендяли ще по місту, заглянули в Криївку, і вперше не побачили там влетенської черги. Тож зайшли і просиділи з годинку. А потім поїхали вже на поїзд.
А загалом подивитись багато чого є - Собор святого Юра, Палац Потоцьких, Площа Ринок - піднятись на Ратушу, увесь історичний центр, Арсенал (і "Реберня" під ним), піднятись на Високий Замок.
З закладів харчування (і не тільки) звичайно найцікавіші ФЕСТівські. Але в них майже завжди шалені черги. Нам найбільше сподобалось в теарті пива "Правда" і в "Гасовій лямпі". Мережа "бачевських" - також норм. В "Кумпелі" наприклад сподобалось, і нема таких скажених черг як у "фестівських".
Навколо Львова вистачає цікавих маленьких містечок, з замками, костьолами.

ЗІ Правда це все враження доковідної епохи - осені 2019. Можливо зараз там все сильно змінилось.
"El leon es fuerte porque los otros animales son debiles" / Лев сильний лише тому що інші звірі слабкі / Subcomandante Marcos

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #5 : Травня 02, 2021, 06:59:02 18:59 »
В Криївку ще треба потрапити. :) Ми єдиний раз коли туди таки втрапили - це було здається о першій ночі. В день коли від'їздили, і чекали поїзда на Київ, який десь в глуху ніч приїзжав до Львова з Закарпаття. Тобто послухали оркестр в театрі пива "Правда" до закінчення, досиділи до закриття, пошвендяли ще по місту, заглянули в Криївку, і вперше не побачили там влетенської черги. Тож зайшли і просиділи з годинку. А потім поїхали вже на поїзд.
А загалом подивитись багато чого є - Собор святого Юра, Палац Потоцьких, Площа Ринок - піднятись на Ратушу, увесь історичний центр, Арсенал (і "Реберня" під ним), піднятись на Високий Замок.
З закладів харчування (і не тільки) звичайно найцікавіші ФЕСТівські. Але в них майже завжди шалені черги. Нам найбільше сподобалось в теарті пива "Правда" і в "Гасовій лямпі". Мережа "бачевських" - також норм. В "Кумпелі" наприклад сподобалось, і нема таких скажених черг як у "фестівських".
Навколо Львова вистачає цікавих маленьких містечок, з замками, костьолами.

ЗІ Правда це все враження доковідної епохи - осені 2019. Можливо зараз там все сильно змінилось.
Не дуже, був узимку 2020-2021, так у центрі людей чималенько було, особливо під кінець січня у вихідні.
 Перелічені звклади більше відлякують потенційно високими цінами, хоча, коли вже зайдеш, настільки гарне, що жаль не купити.

Offline WestNik

• Ветеран форума
« Reply #6 : Травня 03, 2021, 07:19:03 19:19 »
Навколо Львова є непогані замки Свірж, Жовква (центр) , Підгірці, Олесько, Золочів- десь в такій послідовності, як на мене. Це якщо на авто.

Є і мальовничі монастирі- Крехівський, Унівський.

Гастротури рекомендувати не буду- маю пару локацій поїсти , але культу з цього не роблю.

Взагалі будь- яке місто і місце цікаві, якщо про них цікаво розповісти. Думаю, з екскурсоводом і містечка Львівщини , та ж Жовква мали б сподобатись

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #7 : Травня 03, 2021, 07:45:52 19:45 »
Навколо Львова є непогані замки Свірж, Жовква (центр) , Підгірці, Олесько, Золочів- десь в такій послідовності, як на мене. Це якщо на авто.

Є і мальовничі монастирі- Крехівський, Унівський.

Гастротури рекомендувати не буду- маю пару локацій поїсти , але культу з цього не роблю.

Взагалі будь- яке місто і місце цікаві, якщо про них цікаво розповісти. Думаю, з екскурсоводом і містечка Львівщини , та ж Жовква мали б сподобатись
Дякую

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #8 : Травня 03, 2021, 07:51:02 19:51 »
Сходи на Личаківський цвинтар - там уся історія Львова.
If you are going through hell, keep going.

Offline Sturmer44

• Hero Member
« Reply #9 : Травня 03, 2021, 08:40:07 20:40 »
криївка це для мацкалів спешел
тільки вони в екстазі

це ерзац і стьоб, вже застарілий
кухня там ніяка.

у Львові виберіть 3 різних напрямки:

1. Культурно - історичний
2. Гастрономічний
3. Випадковий. Просто йдете кудись незнаючи куди і роздивляєтесь заходите спілкуєтесь

Окремо по кожному підготуйтеся, поставте флажки що вас конкретно цікавить
Спробуйте систематизувати ваш запит на пізнання

Візьміть кошти і позитивний настрій. будьте активні

і вперед
не бійтеся заблудитися, навпаки постарайтеся
однаково це неможливо
Забрати в бидла інтернет і право голосу це зберегти йому життя і свободу

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #10 : Травня 03, 2021, 08:47:14 20:47 »
криївка це для мацкалів спешел
тільки вони в екстазі

це ерзац і стьоб, вже застарілий
кухня там ніяка.

у Львові виберіть 3 різних напрямки:

1. Культурно - історичний
2. Гастрономічний
3. Випадковий. Просто йдете кудись незнаючи куди і роздивляєтесь заходите спілкуєтесь

Окремо по кожному підготуйтеся, поставте флажки що вас конкретно цікавить
Спробуйте систематизувати ваш запит на пізнання

Візьміть кошти і позитивний настрій. будьте активні

і вперед
не бійтеся заблудитися, навпаки постарайтеся
однаково це неможливо
Я намагався просто побродити - цікаво, гарно але в непримітній, на перший погляд, відстойній хтойогозрозумійщо, виявляється першокласна крамниця-кав'ярня. Я її ледве за підказками знайшов, а сам ніколи б туди не потикнувся. А щодо черг в "Криївку" - знаю, ну його нах, чого й питаю, де сховано щось гарне, непримітне.
 До того ж по часу максимум 5 діб.

Offline WestNik

• Ветеран форума
« Reply #11 : Травня 03, 2021, 08:56:45 20:56 »
Я намагався просто побродити - цікаво, гарно але в непримітній, на перший погляд, відстойній хтойогозрозумійщо, виявляється першокласна крамниця-кав'ярня. Я її ледве за підказками знайшов, а сам ніколи б туди не потикнувся. А щодо черг в "Криївку" - знаю, ну його нах, чого й питаю, де сховано щось гарне, непримітне.
 До того ж по часу максимум 5 діб.

Є ще окремий пласт- єврейська, німецька історія Галичини. Кладовища, старі будинки, синагоги. Це було ще не так давно. Я бачив німецьку могилу жовтня 1939 року

Offline WestNik

• Ветеран форума
« Reply #12 : Травня 03, 2021, 09:00:33 21:00 »

приблизно такого характеру

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #13 : Травня 03, 2021, 09:02:13 21:02 »
Є ще окремий пласт- єврейська, німецька історія Галичини. Кладовища, старі будинки, синагоги. Це було ще не так давно. Я бачив німецьку могилу жовтня 1939 року
Так, багато що цікавого і у себе такого навіть сліду нема. Та ж Вірменська церква з внутрішніми двориками, собор святого Юра але заходить якось не наважився.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #14 : Травня 03, 2021, 09:04:15 21:04 »

приблизно такого характеру
:smiley24:
 У нас по селах і містах на старих цвинтарах теж цікаві могили можна побачити але максимум 150 - 200 років.

Offline WestNik

• Ветеран форума
« Reply #15 : Травня 03, 2021, 09:07:51 21:07 »
Так, багато що цікавого і у себе такого навіть сліду нема. Та ж Вірменська церква з внутрішніми двориками, собор святого Юра але заходить якось не наважився.

чому ? там не будуть питати , як у Почаєві про конфесію  :smilie1: я завжди за кордоном заходжу в локальні храми. Там і історія , і спокій, і затишок.

якщо цікавлять такі спокійні, "осмислені" місця- то Крехів, наприклад, цілком актуально- там є гарний маршрут по лісі, єдине не рекомендую в релігійні свята- може бути багато людей.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #16 : Травня 03, 2021, 09:12:21 21:12 »
чому ? там не будуть питати , як у Почаєві про конфесію  :smilie1: я завжди за кордоном заходжу в локальні храми. Там і історія , і спокій, і затишок.

якщо цікавлять такі спокійні, "осмислені" місця- то Крехів, наприклад, цілком актуально- там є гарний маршрут по лісі, єдине не рекомендую в релігійні свята- може бути багато людей.
Дякую

Offline WestNik

• Ветеран форума
« Reply #17 : Травня 03, 2021, 09:15:21 21:15 »
:smiley24:
 У нас по селах і містах на старих цвинтарах теж цікаві могили можна побачити але максимум 150 - 200 років.

"жидівські цвинтарі", як їх у нас називають, справляють враження. Але збережених масових не так багато, наскільки я знаю.

Є цікаві місця в районі Миколаєва . Стільсько https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE_(%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%89%D0%B5)

як завжди, людиська там трохи "нагосподарювали", але цікавим це може бути напевно

Орієнтовний час розквіту — IX—X століття. В цей час місто населяло близько 45 тисяч мешканців.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #18 : Травня 03, 2021, 09:30:16 21:30 »
"жидівські цвинтарі", як їх у нас називають, справляють враження. Але збережених масових не так багато, наскільки я знаю.

Є цікаві місця в районі Миколаєва . Стільсько https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE_(%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%89%D0%B5)

як завжди, людиська там трохи "нагосподарювали", але цікавим це може бути напевно

Орієнтовний час розквіту — IX—X століття. В цей час місто населяло близько 45 тисяч мешканців.
У нас по селах  і свої є з гарними кам'яними хрестами (мабуть, з піщаника), козацькі могили зустрічаються. Якщо збереглися родинні перекази, то цікаво походити по селу, послухати, подивитися.