Як питання зі звільненням українських біженок переросло у конфлікт між Меджлісом і офісом президента [Керівник офісу - Андрій Єрмак]
прем'єра 3 жовтня, 15:00
Рефат Чубаров під час онлайн-конференції закликав українську владу допомогти повернути на батьківщину
100 українських жінок і дітей із сирійського табору Аль-Холь - найбільшому на півночі Сирії притулку для членів сімей бойовиків Ісламської Держави.
Очільник Меджлісу додав, що станом на травень 2019 року загалом у таборі перебували близько 73 тис. людей, з них 94% - це жінки та діти. Нині, за інформацією джерел, в Аль-Холі в умовах, непридатних для життя, перебувають понад 85 тис. людей.
«Я хотів би, щоб українська реальна влада, та, яка сьогодні править Україною, здійснює на основі Конституції, законів України всі повноваження, щоб вона й тут виконувала свої повноваження. Я ніяк не можу погодитися з тим, що коли ми рятуємо громадян, ми маємо їх ділити на сорти», - наголосив Чубаров.
Як питання зі звільненням українських біженок переросло у конфлікт між Меджлісом і офісом президента дивіться у сюжеті Телеканалу ATR
Повна версія доступна за посиланням:
https://youtu.be/Gf4XJEdLpuIATR — перший кримськотатарський телеканал.