Автор Тема: Аміна Окуєва загинула внаслідок збройного нападу під Києвом  (Прочитано 2726 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
 Під Києвом обстріляли автівку з чеченськими добровольцями, загинула Аміна Окуєва
Наразі на місці злочину працюють слідчо-оперативні групи поліції.

На залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула. Про це повідомив нардеп Антон Геращенко у Facebook.

«Адам Осмаєв отримав поранення, але буде жити. Я щойно говорив з ним по телефону», - розповів Геращенко.
----------------------

ФСБ в Україні працює без особливих перешкод...
« Останнє редагування: Жовтня 30, 2017, 09:10:03 21:10 від Feral Cat »
If you are going through hell, keep going.

Offline div

• Ветеран форума
Таки достали суки  :smilie9:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Вічна пам“ять!

Offline svit

• Ветеран форума
Пипець  :smilie2: :smilie2: :smilie2:

Це вже серйозний виклик нашим спецслужбам.

Offline optimist

• Ветеран форума
Народилася 5 червня 1983 року в Одесі; разом із родиною мешкала у Москві та Грозному. До України повернулася 2003 року через Другу чеченську війну, вступила до Одеського медичного університету, який закінчила за спеціалізацією загальна хірургія[4]. Після здобуття вищої освіти працювала лікарем-інтерном в Одесі[5].
З початком Євромайдану вступила до Самооборони, де була лікарем 8-ої Афганської сотні. З початком війни на сході України, у липні 2014 року, вступила до лав батальйону «Київ-2», куди була записана фельдшером, проте за словами самої Аміни Окуєвої медициною займалася мало[4]. Брала участь в обороні Дебальцевого, виконуючи бойові завдання поблизу Чорнухиного у Луганській області[2]. Пізніше служила у батальйоні «Золоті ворота»[6]. Брала участь у створенні Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, служила прес-офіцером батальйону, домагалася надання батальйону офіційного статусу від МВС[7].
Брала участь у парламентських виборах 2014 року, балатуючись по одномандатному виборчому округу № 136 у Суворовському районі Одеси (самовисунення)[8], однак, до Верховної Ради VIII скликання не потрапила, отримавши 3,72 % голосів виборців (9 місце на окрузі)[9].
1 червня 2017 року на вулиці Кирилівській у Києві на подружжя Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої було скоєно замах: нападник під виглядом журналіста французького видання Le Monde під час зустрічі, перебуваючи в автомобілі разом із парою, відкрив вогонь[10]. У результаті Осмаєв зазнав серйозних поранень; Аміна Окуєва не постраждала, зумівши чотири рази поцілити в кілера, що дозволило правоохоронцям його затримати. За словами Аміни Окуєвої вони з чоловіком до замаху тричі зустрічалися з кілером, оскільки він представлявся журналістом, який готує матеріал про подружжя[11]. За даними МВС кілером може бути особа, пов'язана з главою Чечні Рамзаном Кадировим[12][13]. Кілер мав при собі документи на імя громадянина України Дакара Олександра Вінустовича, але пізніше був опізнаний як Артур Денісултанов (Курмакаєв)[14][15].

Offline Lina

• Global Moderator
  • Ветеран форума
  • Стать: Жіноча
  • Камінці чудові, різнокольорові
Жаль який. Я тільки вчора ввечері під час дощу проїзджала там. Одеська траса знову була в заторах, ремонтники ніяк дорогу не закінчать. Транспорт йде повільно. Дуже зручно було тим, хто стріляє.

RIP Аміна. Земля пухом.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
 Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук вважає, що замах на нього та на ветеранів АТО Аміну Окуєву й Адама Осмаєва вчинено однією й тією ж групою терористів-кадировців

Про це він заявив в ефірі Еспресо.TV.

За його словами, як замах на нього біля редакції телеканалу Еспресо, так і сьогоднішній напад на Аміну Окуєвву та Адама Осмаєва могла скоїти одна й та сама "група чечненських терористів".

Через це, як стверджує Мосійчук, він тепер схиляється до "чеченської версії" щодо пояснення замаху на себе.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
МВС України
5 mins ·

#Поліція встановлює нападників, які на автодорозі розстріляли автомобіль

Сьогодні, о 20-й годині на спецлінію 102 поліції Київщини надійшло повідомлення про те, що невідомі особи із кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха, Васильківського району, розстріляли автомобіль.

На місце події одразу прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група.

На території столичної області та сусіднім регіонам введений оперативний план «Сирена», тривають заходи щодо розшуку і затримання озброєних злочинців. Обставини події встановлюються.

Наразі на місці події перебуває Голова Нацполіції – Сергій Князєв.

Прохання до водіїв з розумінням ставитися до перевірки транспортних засобів поліцейськими.

Національна поліція України

Offline svit

• Ветеран форума
На місце події одразу прибули група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група.

Якось по дитячому наївно... мав би приїхати військовий спецназ і спецназ СБУ, а не ППшники.

І вони вели машину, знали маршрут, звідки куди о котрій годині їдуть.. це цікаво як вони так вміють.

Але дуже сумно ...  :smilie2:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Олена Білозерська is with Amina Okueva.
35 mins ·
Загинула Аміна Окуєва. Все, що тут можна сказати, буде банальністю. Крім одного: хлопці і дівчата, йде війна. Якщо раптом за чотири без малого років хтось цього не помітив.
Уперше бачилася з Аміною на Майдані. Вона сама розшукала мене, бо хотіла тоді вступити у Правий сектор, який вважала найбільш дієвою революційною організацією. При цьому мені, незнайомій людині, казала настільки радикально-патріотичні речі, що я - тепер про це можна сказати - трошки завагалася і "пригальмувала" відрекомендувати її, вирішила спочатку дізнатися про цю людину побільше. За цей час Аміна вступила до Афганської сотні. Але ця історія, про яку я пізніше зізналася їй, не завадила нам стати приятельками.
Пізніше я вже не дивувалася, що Аміна каже такі речі, бо вона не тільки казала - вона робила! Робила спокійно, прямо і щиро, з повним усвідомленням власної правоти.
Вдруге я бачила її, коли знайомила з представниками Комітету визволення політв'язнів. Адам у той час ще сидів, підозрюваний у підготовці замаху на Путіна, і його включили тоді до списку політв'язнів, що посприяло звільненню його після перемоги Майдану.
Наші фронтові шляхи з Аміною не перетнулися. Кілька разів мали попрацювати разом на виїздах, але не склалося. Як і зі спільним фото - під час недовгих зустрічей або забували, або відкладали на потім.
Востаннє ми бачилися під час фотосесії, коли я грала Попелюшку у проекті "Новітні казки", душею якого була Аміна.
Ми пробалакали кілька годин, і балакали б ще довше, якби її подруга, фотограф Олександра, не поспішала на автобус. Ми розбіглися, домовившись бачитися так часто, як буде можливість.
Аміна була дуже відкритою для тих, кому довіряла, я знала багато її особистих таємниць, про які вона ніколи не казала публічно. До речі, її публічність... Вона коштувала їй життя, але це був свідомий вибір. Отримавши військове звання, вона відмовилась від служби в армії, бо потенційні командири вимагали закриття фейсбучної сторінки і припинення публічної діяльності. А вона не могла на це піти, бо розуміла, що живе обличчя і живе слово - не менш потужна зброя, ніж автомат і снайперська гвинтівка. Всіма цими видами зброї вона володіла досконало, її психологічна витримка, невразливість як до фізичних навантажень, так і до потоків інформаційного бруду вражала навіть мене.
Боже, як же важко і незвично писати про неї в минулому.
І ще дві речі, мабуть, найголовніші. Певніше, три речі.
Перша - ЩО ЙДЕ ВІЙНА. Я про це вже казала. І ще раз скажу. І ще десять раз. Стільки, скільки буде потрібно, поки до всіх не дійде.
Друге - що Путін має сталу звичку ставати президентом на вибухах. Такий вибуховий президент. Як у нього виборча кампанія - так починають гинути люди. Мабуть, і зараз вони очікують (чи хочуть організувати) у Росії "помсту за Аміну". Використати її світле ім'я в інтересах військового злочинця планетарного масштабу. Нікого не закликаю до відмови від помсти, прошу тільки пам'ятати про це. Все життя Амінки було пов'язане з Україною, і помстимося за неї ми теж тут.
І третє. СКІЛЬКИ ЩЕ УКРАЇНСЬКИХ І НЕ УКРАЇНСЬКИХ ПАТРІОТІВ МАЮТЬ ЗАГИНУТИ, ЩОБ ЦІ ... НАГОРІ НАРЕШТІ ЗАКРИЛИ КОРДОНИ, А НЕ ТІЛЬКИ БАЛАКАЛИ ПРО ЦЕ?

Може, життя Аміни і стане тією ціною, щоб це нарешті відбулося?
Світла пам'ять Аміні. Сил і головне - обережності Адаму.

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
  • "Русский мир" мертв...
На 90% можна було  передбачити, що буде повторний замах.
Невже не можна було вжити масштабні заходи по перехвату можливих вбивць.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Не знаю. Вам там краще видно, але у мене таке враження, що Україна так і залишилася прохідним двором. Може я помилпюся, але практично хто завгодно і коли завгодно може приїхати в Україну із Мордору. І це при тому що всі знають що відбувається.

Мені здається, що Олена Білозерська правильно оцінює ситуацію. Може тому, що вона воює.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
З'явилися фото з місця вбивства Окуєвої

https://espreso.tv/news/2017/10/30/zyavylys_foto_z_miscya_vbyvstva_okuyevoyi

Offline Адам Жоржович

• Ветеран форума
І вони вели машину, знали маршрут, звідки куди о котрій годині їдуть.. це цікаво як вони так вміють.

Геолокаційні дані з мобілки. Можливо через оператора.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Скоєні на території України теракти погіршують інвестиційну привабливість України.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, коментуючи вбивство Аміни Окуєвої.

«Будь-яка дестабілізація, а такі теракти є ознакою, звичайно впливає на враження (про Україну, — ред.). Не тільки інвестори, весь світ дивиться на Україну. Коли йдуть такі новини з України (так сталося, що ЗМІ більше поширюють негативні новини), це впливає негативно», — сказав Данилюк.
------------------------------------------- 

Offline svit

• Ветеран форума

Ну як варіант ... нашим спецслужбам робота. Що МТС, скільки там відсотків кацапського капіталу, мабуть всі 100% :smilie11:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Розповідь чоловіка Аміни

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Росія намагається розхитати Україну за чеченським сценарієм - Аміна Окуєва
Чеченка, яка воювала на Донбасі, попередила про головну небезпеку для України

https://apostrophe.ua/ua/article/society/accidents/2017-05-15/rossiya-pyitaetsya-rasshatat-ukrainu-po-chechenskomu-stsenariyu---amina-okueva/12304

Дуже шкода. Розумна і безстрашна була людина...
« Останнє редагування: Жовтня 30, 2017, 11:47:09 23:47 від Feral Cat »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
 30 жовтня 23:55   ▪   Версія для друку
Із Окуєвої та Осмаєва нещодавно зняли держохорону
Подружжя охороняли після попередньої спроби замаху в червні цього року.

Екс-доброволець АТО Аміна Окуєва та її чоловік Адам Осмаєв не перебували під охороною у момент нападу. Про це Громадському повідомило джерело у Національній поліції.

Співрозмовник не повідомив, з якого часу екс-бійці АТО Окуєва та Осмаєв були без охорони, яку їм було надано після попередньої спроби замаху в червні цього року.

Також про те, що з подружжя колишніх добровольців зняли охорону повідомила журналістка Соня Кошкіна.

«Вони з Адамом були в машині вдвох. Переїжджали залізничний переїзд. За кермом - Адам. Вони жили неподалік - будували будинок. Своїми руками. Після червневого замаху, їм надали держохорону. Але не так давно її зняли», - написала Кошкіна в Facebook.

Offline Бувалий

• Ветеран форума
Не знаю.
Вам там краще видно, але у мене таке враження, що Україна так і залишилася прохідним двором.
Може я помилпюся, але практично хто завгодно і коли завгодно може приїхати в Україну із Мордору.
І це при тому що всі знають що відбувається.
Мені здається, що Олена Білозерська правильно оцінює ситуацію.
Може тому, що вона воює.
:Sho_za:
В США терактiв не бувае?..
Чого вартий кошмар в Лас-Вегасi, коли чокнутий... шмалив з отелю Мандалай та прицiльно вбив пiв-сотнi громадян.
Могли "зломати" мобiлу.
Може, "вели" ii - поетапно.
В такому разi НП виконавця... знайти буде не так просто.
На 90% можна було  передбачити, що буде повторний замах.
Невже не можна було вжити масштабні заходи по перехвату можливих вбивць.
Якщо було замовлення.
А воно таке було, бо сама Акуева... ще влiтку вiдчувала - було iнтервю для Вiкон (www.stb.ua)
Треба пошукати по тегах, у кого е час.
Жаль який. Я тільки вчора ввечері під час дощу проїзджала там.
Одеська траса знову була в заторах, ремонтники ніяк дорогу не закінчать.
Транспорт йде повільно.
Дуже зручно було тим, хто стріляє.
RIP Аміна.
Земля пухом.
Там непогана трасса.
Тим паче, Глеваха... це, майже, Киiв.
Можливо, саме за такоi погоди - мряка, дощ, темно... треба було iхати iз охороною.
Але ж вони вiдмовилися...
Тим паче... яка охорона врятуе вiд снайпера?..
 :smilie7:   

Offline злата

• Ветеран форума
Не хотелось бы постить что-то в ветке недруга Украины Кота, но он, паразит, забил эту тему.
По событию.
Я думаю, ответ на вопрос, кто убил пани Амину кроется в том, кто есть Мосийчук.
Если Мосийчук стал бандюганом - то россиянчеги просто столкнули ''патриотов'' друг с другом.
Амина пострадала от того, что была близко к Мосийчуку.
Получается так.
Искать надо, с кем у Мосийчука -Ляшка  бизнес-конфликты.
« Останнє редагування: Жовтня 31, 2017, 10:57:20 10:57 від злата »

Offline злата

• Ветеран форума

Offline Dust

• Hero Member
Що за манія героїзувати різну кримінальну шушваль?!
Відвернись на хвильку - вже вистругали ідола і золотцем покривають!

Як варіант, вбили за "Поцілунок Іуди"

http://operline.ru/content/stati/evroichkeriyskiy-potseluy-iudy-dlya-ukrainy.html

Offline bоrderlander

• Ветеран форума

В Україні практично нема спецслужб. В нас безкарно проривають кордон та штурмують суди в столиці серед білого дня.
Нема ні спецслужб, ні держави фактично.
Модераторы СУПа ничего и никому не обязаны (девіз СУПу). Я вам ничего не должен (Бубочка Зеленський). Знайдіть різницю! Я тобі щось винен, красапєта?

Offline Tech

• Hero Member

:smiley15:
 Порохоботы сэр.

Offline злата

• Ветеран форума

В Україні практично нема спецслужб. В нас безкарно проривають кордон та штурмують суди в столиці серед білого дня.
Нема ні спецслужб, ні держави фактично.
На соглашусь.
У нас война с Россией.
Которая в три ! раза больше нас по населению.
На каждого нашего СБУшника - минимум три ! ФСБшника.
Я читала где-то, что в Грузии, во время Абхазско-грузинского конфликта , в девяностых, было более тридцати! громких убийств и террактов против грузин.
ФСБ работало вовсю.
Поэтому, я думаю, СБУ делает всё возможное и невозможное, чтобы террактов было как можно меньше.
А вот Аваков,я думаю, ''слабое звено'' в нашей правоохранительной системе.
И вообще.
Мне кажется,что он -самодур.
не люблю таких.

Offline злата

• Ветеран форума
 :be :be :be

:smiley15:
 Порохоботы сэр.

Героизирует бойцов народ.
И правильно делает.
Шушеру криминальную навязывают нам СМИ , зрадофилы и кацапы.
Только ничего у них не выходит.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
зона .ru іде нах в смітник by default.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Yaroslava Riznikova
Yesterday ·  ·
У березні вже далекого 2015 року, зайшовши в купе поїзду, що їхав з Києва до Одеси, побачила стомлену, але надзвичайно гарну жінку в камуфляжі, яку до цього знала лише за новинами з телебачення (таку, як на фото). "Аміно, це Ви?", - не втрималась я. "Так. А звідки Ви мене знаєте?", - запитала вона. І тихо засміялась, почувши у відповідь, що її нині знають всі... ну, майже всі... а одеситам взагалі соромно не знати свою землячку))).
Так відбулось моє знайомство з цією сильною неординарною жінкою.
Розмова наша, щира та зацікавлена, як це часто буває між малознайомими людьми під час довгих подорожей, продовжувалась до третьої ночі...
Сусіди наші давно вже спали, а я все розпитувала Аміну про її Майданний період, про те, як почувається жінка на війні, про те чи приходиться їй боротись зі страхом, таким природнім в ситуації війни. А те, що це не внутрішній конфлікт, як представляють до цього часу деякі наші обивателі та "друзі з Росії", а сама справжня війна, війна за територію України, за уми людей, які її населяють, для Аміни вже й тоді було ясним як білий день.
Чітко врізались в пам'ять її слова: "Війна змінює всіх, хто пройшов через неї - і чоловіків, і жінок. Але як би не важко було - потрібно залишатись Людиною...".
Говорила, до речі, Аміна українською мовою .
Вічна пам'ять!

Offline злата

• Ветеран форума
Вот ФБ пани Амины.
Вела его  как на русском, так і по-українськи.

Для Кота адрес.
Читай, кацап.
https://m.facebook.com/Amina.Okueva