Автор Тема: Вмирати за Донбас?  (Прочитано 924 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
Вмирати за Донбас?
« : Травня 23, 2016, 10:18:42 22:18 »
Вмирати за Донбас?

Понеділок, 23 травня 2016, 17:41

ОЛЕКСАНДР МОТИЛЬ
американський історик українського походження, політолог, літератор, художник
Майже щодня  помирають солдати. Іноді більше, ніж троє або четверо людей, іноді - двоє або троє. Зазвичай, це лише одна людина.
Згасає молоде життя – заради чого?
За окупований Росією Донбаський анклав.
Тобто, ні за що.
Я можу зрозуміти, - принаймні інтелектуально, - що можна вмерти заради родини чи друзів, заради країни, міста чи громади, заради демократії чи миру, або заради нації.
Але вмирати за шматок вошивої землі з трьома мільйонами жителів, переважна більшість яких ненавидять Україну і все, що вона відстоює? У цьому немає сенсу.
Більшість українських політиків і більшість українського люду, схоже, мають намір повернути територію Донбасу, що зайнята військами і посіпаками Владіміра Путіна. У той же час, як видається,  ця більшість, так само рішуче збирається й надалі вести нормальне життя - ніби ця війна (не сумнівайтеся, це таки  війна!) точиться в якійсь далекій країні.
У ресторанах і кафе України гомонять клієнти, політики сваряться через несуттєві дрібниці, українці нарікають на здешевлення гривні, а солдати, що ніколи не просилися на фронт, втрачають життя, або - якщо пощастить - тільки ноги.
Заради чого? Заради 35 тисяч головорізів у посіпацькій армії Путіна? Заради зруйнованої промисловості і збанкрутілих вугільних шахт? Заради розтрощених міст зі зруйнованою інфраструктурою?
Чи, може, вони б'ються і вмирають за Україну? За Європу? За демократію? За права людини?
Найбільша іронія полягає в тому, що Україна може вижити лише без окупованого Донбасу. Менше за Європу про Донбас не піклується ніхто. А українська демократія і прихильність до прав людини можуть процвітати лише тоді, коли реакційні мешканці цього запутінізованого реґіону триматимуся на короткому повідку.
Сумна істина полягає в тому, що ці бідні молоді люди жертвують своїм життям ні за що.
Українці мають задати собі два питання.
Чи  готові вони розплачуватися 5-10 людськими життями щотижня, впродовж наступних двадцяти років чи навіть довше? І якщо вони таки готові віддавати 250-500 життів щороку, то чи готові вони на цю жертовність, відправляючи своїх синів, дочок і онуків на фронт?
Багато українців скажуть: "Нам треба тримати Донбас, бо коли ми його втратимо, Путін стане  ще сміливішим і почне захоплювати інші території".
Ні, не буде. Він став би сміливішим, якби міг перемагати українські збройні сили і робити це в стилі легкої прогулянки. Він не став би сміливішим, якщо б українська армія була задіяна в стратегічному розведенні сторін, що зміцнило б здатність України протистояти російському натиску. Він став би сміливішим, якщо б захоплений Донбас перетворився на економічне благо для Росії. Він не став би сміливішим у разі масивного відтоку ресурсів з Росії, що, власне, і відбувається.
Жертвувати молодими життями для захисту стратегічно важливого бастіону, втрата якого означала б поразку? Так, це мало б солідний геополітичний сенс.  Жертвувати молодими життями для захисту стратегічно другорядної клоаки занепаду і корупції? От якраз у цьому немає жодного сенсу.
Це змушує нас повернутися до фундаментальної тези інтеграторів Донбасу: "Це священна українська територія, і ми нікому її не віддамо".
Справедливо, але тоді  самі, разом зі своїми синами і дочками, йдіть на фронт.
Просто не дайте іншим вмирати за вас.
Олександр Мотиль, worldaffairsjournal.org
Переклад з англійської Вікторії О. Романчук, відповідального секретаря журналу "Універсум"
If you are going through hell, keep going.

Offline Бумеранг

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
Re: Вмирати за Донбас?
« Reply #1 : Травня 23, 2016, 10:27:57 22:27 »
Якщо вмирати за Донбас - то краще прийти на Банкову й прищучити шоколадного хуйло-підданого.

Offline serginio

• Ветеран форума
« Reply #2 : Травня 23, 2016, 10:33:39 22:33 »
Якщо вмирати за Донбас - то краще прийти на Банкову й прищучити шоколадного хуйло-підданого.

кому що - а дурню срака...

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #3 : Травня 23, 2016, 10:39:27 22:39 »
Американський історик нехай собі про Ірак пише, чи там Афганістан.  :smilie7:

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #4 : Травня 23, 2016, 10:46:11 22:46 »
Американський історик називає речі власними іменами.
If you are going through hell, keep going.

Offline Tech

• Hero Member
« Reply #5 : Травня 23, 2016, 11:25:31 23:25 »
Он ошибается. Это война не за территорию, это война между двумя мафиозными кланам РФ и Украины. На этой войне артиллеристу легко отдадут приказ стрелять по жилому микрорайону а за попадание в какую нибудь собственность олигарха (типа металл.заводика)-артиллериста отдадут под суд.

Offline focus

• Hero Member
« Reply #6 : Травня 25, 2016, 12:57:39 00:57 »
Он ошибается. Это война не за территорию, это война между двумя мафиозными кланам РФ и Украины. На этой войне артиллеристу легко отдадут приказ стрелять по жилому микрорайону а за попадание в какую нибудь собственность олигарха (типа металл.заводика)-артиллериста отдадут под суд.

Тек, ти не правий.Проект путіна «новоросія» передбачав саме  захоплення української території. Вісім областей хотіло воно.
Щодо американського історика- він дійсно вважає, що якщо укр армія не буде тримати лінію оборони на донбасі, то і путін виведе своїх орків до мордору? чи я щось не так зрозумів?

Offline Tech

• Hero Member
« Reply #7 : Травня 25, 2016, 01:21:26 01:21 »

Тек, ти не правий.Проект путіна «новоросія» передбачав саме  захоплення української території. Вісім областей хотіло воно.
Щодо американського історика- він дійсно вважає, що якщо укр армія не буде тримати лінію оборони на донбасі, то і путін виведе своїх орків до мордору? чи я щось не так зрозумів?
Я не уверен что проект отделения нескольких областей это основная задача Кремля, основная задача у них была вернуть "батю" и все газовые схемы. Сами по себе эти области (Новороссия) были бы образованием маргинальным, некем не признанным и не приносили бы никаких доходов. Что Кремль, что Банковая борются только за фин. потоки. Их не интересует как будет называться эта земля, Украина или РФ или в чьей она юрисдикции, главное доходы с этих земель.
 Все началось то из за евро ассоциации и именно экономическая часть не устроила Кремль. А экономические интересы у них не заканчиваются Донбассом, все что в Украине оформлено на Ахметова приносило доход Кремлю, думаю что и с Фирташем та же самая история.
 Конечно пойдут дальше если армию убрать, Краматорск, Константиновка только чего стоят, чисто по принципу "шо не съем то понадкусую".

Offline DeadHead

• Hero Member
« Reply #8 : Травня 25, 2016, 10:39:34 10:39 »
ватніка час банити, мафіозні клани, смотрящі щойно з тюрем, чисто ватні вкиди

Offline Tech

• Hero Member
« Reply #9 : Травня 25, 2016, 10:57:31 10:57 »
Нужно реально смотреть на происходящее а не жить сказками которые Петя рассказывает. Он уже не может не брехать.
 Я знаю одного такого руководителя фирмы, он то же все решает ложью, навешает вагон лапши и все неделю ходят счастливые, на следующую неделю новая порция и опять счастье. В итоге все пришли к выводу что не чего с ним разговаривать, предприятие живет серой жизнью, никому ничего не надо. То же самое будет и с Украиной, никаких реформ он не проведет, это уже и дураку понятно. Реформы это смерть для Кучмовской мафии.

Offline DeadHead

• Hero Member
« Reply #10 : Травня 25, 2016, 01:27:32 13:27 »
бла-бла-бла, ватна пропаганда для ватних пенсів

Offline reema

• Ветеран форума
« Reply #11 : Травня 25, 2016, 01:33:40 13:33 »
Хлопцi вмирають не на Донбас, а за Україну, за те щоб в них ВДОМА був мир.
Prosperity is based on people and ideas

Offline roma

• Ветеран форума
« Reply #12 : Травня 25, 2016, 02:47:55 14:47 »

Это тоже ватник пишет?

"Пригадую одну з наших зустрічей з Юрієм Луценком у 2007 році – між його першим і другим пришестям на посаду міністра внутрішніх справ. Зустріч відбулась у офісі роботодавця Луценка, на якого Юрій Віталійович сумлінно працює з 2003 року – київського представництва так званого «лужніковського угруповання», очолюваного тодішнім заступником голови Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Олександром Бабаковим. До речі, у тому ж офісі знаходились кабінети майбутнього народного депутата Кирила Куликова та адвоката «лужніковськовських» – колишнього прокурора Юрія Мартиненка, якого Аваков у 2014 році призначив першим заступником начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС України."
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1707375219479269&id=100006204226091&pnref=story
А ми дивились та мовчали, та мовчки чухали чуби

Offline DeadHead

• Hero Member
« Reply #13 : Травня 25, 2016, 03:10:52 15:10 »
Я думаю, що Бойко перебільшує і шукає сенсацій. Он Хуйло теж пов'язують з кількома ОПГ і що? Рома, ти віриш, що Хуйлом керують авторитети? Я - ні

Offline roma

• Ветеран форума
« Reply #14 : Травня 25, 2016, 03:19:34 15:19 »
Я думаю, що Бойко перебільшує і шукає сенсацій. Он Хуйло теж пов'язують з кількома ОПГ і що? Рома, ти віриш, що Хуйлом керують авторитети? Я - ні

Политиками-болтунами керуют, они на них и работают.  Конечно ни Путиным , ни Порошенко - нет.
А ми дивились та мовчали, та мовчки чухали чуби

Offline convex

• Ветеран форума
« Reply #15 : Травня 25, 2016, 03:27:34 15:27 »

Ні, це випадкова чи навмисна, але маніпуляція. Це війна між українською нацією і російською нацією за відповідно повільну загибель Росії (у випадку провалу Хуйла) чи швидку загибель України (у випадку його успіху). Саме за це вмирають українці і кацапи, і я щиро хочу, щоб кацапів вмирало багато, а українці жили.

Але, як на кожній війні, на цій пасуться мафіозні клани обох сторін, які очолюють процес, причому українські більше зацікавлені у баришах і менше в перемозі від кацапських.
« Останнє редагування: Травня 25, 2016, 03:34:59 15:34 від convex »