Автор Тема: пішут ...тойво.. сошол огонь  (Прочитано 12239 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline наяа

• Hero Member
Re: пішут ...тойво.. сошол огонь
« Reply #90 : Квітня 13, 2015, 10:16:26 22:16 »
:gigi: :lol: :laugh: :weep: :laugh: :lol: :gigi:
Дівчата, які ви дурненькі!  ;D :ax
Ні, ну вміють же люди компліменти говорити. Атас. :pooh_lol: :lol:
Я просто представил Вас заснувшую возле компа из-за узколобого тролляки, неоднократно слившего тему. Так трогательно. :smilie8: :smiley24:
Це вже коли нічим крити і залишилось одне - чоловіча зверхність над слабими жінками.

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #91 : Квітня 13, 2015, 10:27:53 22:27 »
Ні, ну вміють же люди компліменти говорити. Атас. :pooh_lol: :lol:
Я просто представил Вас заснувшую возле компа из-за узколобого тролляки, неоднократно слившего тему. Так трогательно. :smilie8: :smiley24:
Це вже коли нічим крити і залишилось одне - чоловіча зверхність над слабими жінками.
Вы не правы, я жестоко угнетаю своего внутреннего шовиниста. Тем более, что эволюционно он уже переходит в разряд атавизмов, я так считаю. Меня улыбнула и умилила серьезность с какой, оказывается, Вы со мной боролись. :smilie1:
Мне то не хотелось спать и просто хотелось поговорить не о политике. Тем более, что благодаря этой ветке я кое что узнал для себя нового, чего и Вам желаю.

Offline yg10

• Full Member
  • Стать: Чоловіча
« Reply #92 : Квітня 14, 2015, 02:47:40 02:47 »

Ну, естественно, я не специалист. У вас и замашки. С мнением Кунина я ознакомлюсь, конечно, в контексте жаль, что у вас своего мнения нет. Следование авторитетам хорошо в ученичестве, а в разумном поиске - не очень.
Хм. А Вам доводилось читать научные работы без списка литературы? Если да, то поделитесь, пожалуйста ссылкой. Мой же опыт говорит, что автор ссылающийся только на свое мнение, скорее всего шарлатан, а не ученый. Научное мнение следует подкреплять формальным доказательством или экспериментальными исследованиями. Оценка Кунина достаточно оптимистична. Гамов говорит об 10^(-280), Golet и Salesbury о ~10^(-450).
Цитувати
Как говорится, среди проф. философии нет ни одного философа :).
Право,  не знаю кто такое говорит, но очевидно ему неизвестно о таких профессорах философии, как Кант, Фихте, Гегель, Гуссерль, Деррида, Витгенштейн.
Цитувати
Ничего я печатать не буду, естественно. Но все, что я знаю о процессе познания в других областях, убеждает меня в том, что даже не 1/10, а твердая, железная единица...
За истекшие сутки Ваша оценка этой вероятности выросла в 10 (десять) раз.
А точно "железная единица"?. Может быть стальные 1.18?
Цитувати
Хотя бы потому, что вероятность осуществившегося события = 1 по факту, на всей оси времени, тут уже и статей писать не надо.
Впечатляет. Т.е. если бросить игральную кость и выпадет, скажемм "4", то Вы утверждаете, что вероятность выпадения четверки  "= 1 по факту, на всей оси времени". Интересно, где изучают такую теорию вероятностей? И ли Вы сами ее придумали?
Цитувати
Если мы говорим о Боге, как о создателе жизни, например, мы вообще проблему никак не решаем, а просто заменяем одни слова другими. А как возник этот Бог и какова вероятность его появления? Тоже 10 в минус сотой?  Ну вот и приехали.
Заметим, что заговорили о Боге Вы. Я говорил о вероятностях.
Если Вы хотите продолжить разговор о Боге, то предварительно я бы хотел попросить у Вас определение таких понятий: точка, множество, элемент множетва.

Цитувати
А обзор статьи а привел исключительно для того, что бы показать, что поиск решения проблемы, в том случае, когда достоверно известно, что оно существует, идет нормально и закончится успешно.

Во всяком случае, химический уровень будет понят и осознан - как, со временем, и внутриатомный и биологический уровни.
Вы привели не обзор, а неточный пересказ статьи, которая не говорит ничего о вероятности возникновения жизни. Я просмотрел ее текст в Nature.
Кстати, о какой проблеме Вы говорите и откуда Вам "достоверно известно", что ее решение существует?
Цитувати

Это просто неизбежно. Другое дело - доживем мы или нет. И, учтите, христианство через тысячелетия, с неизбежностью станет такой же экзотикой, как для нас - египетские или римские пантеоны богов. Предметом не веры, а чисто академического интереса кучки узких спецов-историков. Любой адекватный христианин прекрасно это понимает. И призыв Ильфа и Петрова "Не делайте из религии культа" - на самом деле совсем и не шутка. Если немного подумать.
Хм. Христианство существует ~2000 лет, Иудаизм около 4000 лет. И последователь учения, возникшего чуть больше 200 лет утверждает о неизбежности их исчезновения. То же самое, и теми же словами говорили мне преподаватели "научного" атеизма много лет назад.
Кстати, любой читавший Ильфа и Петрова знает, что Бендер сказал Паниковскому "Не делайте из еды культа".

Offline EZelenyk

• Hero Member
  • Львiв'янин з USA
    • AZAM
« Reply #93 : Квітня 14, 2015, 04:38:35 04:38 »
==Хм. Христианство существует ~2000 лет, Иудаизм около 4000 лет. И последователь учения, возникшего чуть больше 200 лет утверждает о неизбежности их исчезновения. ==

Поздравляю вас, гражданин, соврамши! (с)
Дарвинизм никогда не был и даже не претендовал на роль мировой религии.

Sapere aude

Offline yg10

• Full Member
« Reply #94 : Квітня 14, 2015, 05:23:03 05:23 »
==Хм. Христианство существует ~2000 лет, Иудаизм около 4000 лет. И последователь учения, возникшего чуть больше 200 лет утверждает о неизбежности их исчезновения. ==

А кто, кроме Вас говорил о дарвинизме? И кто кроме Вас говорит о мировых религиях? Мой оппонент  -последователь атеизма. И он действительно, утверждал то что я процитировал.
Очень прошу Вас указать, в чем именно я сказал неправду.
« Останнє редагування: Квітня 14, 2015, 05:24:42 05:24 від yg10 »

Offline entp

• Ветеран форума
  • Роби, що повинен зробити, і нехай буде те, що буде
« Reply #95 : Квітня 14, 2015, 05:36:23 05:36 »

А кто, кроме Вас говорил о дарвинизме? И кто кроме Вас говорит о мировых религиях? Мой оппонент  -последователь атеизма. И он действительно, утверждал то что я процитировал.
атеїзм (одна з світових релігій) виник набагато раніше, ніж 200 років тому.

навіть сам термін, не кажучи про вміст -
Цитувати
У ранній давньогрецькій мові прикметник ἄθεος (від ἀ — «без» + θεός — «бог») означав «безбожний». Слово почало позначати навмисне, активне безбожництво у V столітті до н. е. і набуло значення «той, що порвав відносини з богами», «той, що заперечує існування богів, безбожник» замість попереднього значення ἀσεβής — «нечестивий». Сьогодні слово atheos у класичних текстах інколи перекладається як «атеїстичний». Також був абстрактний іменник ἀθεότης, «атеїзм». Цицерон зробив латинську транслітерацію грецького слова — atheos. Термін широко використовувався у суперечках між ранніми християнами та язичниками. Примітно, що кожна сторона позначала ним своїх опонентів.[7]

Слово атеїст уперше було застосовано для позначення практичного безбожництва у 1577 році.

Offline yg10

• Full Member
« Reply #96 : Квітня 14, 2015, 06:57:18 06:57 »

Цитувати
У ранній давньогрецькій мові прикметник ἄθεος (від ἀ — «без» + θεός — «бог») означав «безбожний». Слово почало позначати навмисне, активне безбожництво у V столітті до н. е. і набуло значення «той, що порвав відносини з богами», «той, що заперечує існування богів, безбожник» замість попереднього значення ἀσεβής — «нечестивий». Сьогодні слово atheos у класичних текстах інколи перекладається як «атеїстичний». Також був абстрактний іменник ἀθεότης, «атеїзм». Цицерон зробив латинську транслітерацію грецького слова — atheos. Термін широко використовувався у суперечках між ранніми християнами та язичниками. Примітно, що кожна сторона позначала ним своїх опонентів.[7]

Слово атеїст уперше було застосовано для позначення практичного безбожництва у 1577 році.
Звичайно слово атеїзм існувало в старогрецькій мові. Але вживалося воно здебільшого, як лайка (про що й Ви написали). Атеїзм, як вчення з'явився лише наприкінці XVIII сторіччя стараннями барона Гольбаха.

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #97 : Квітня 14, 2015, 06:59:44 06:59 »

Цитувати

Звичайно слово атеїзм існувало в старогрецькій мові. Але вживалося воно здебільшого, як лайка (про що й Ви написали). Атеїзм, як вчення з'явився лише наприкінці XVIII сторіччя стараннями барона Гольбаха.
Это как написать, что гравитацию придумал Ньютон в XVII веке.

Но даже если ОТО придумана в XX веке это не делает её не достойной внимания. На данный момент она лучше всего объясняет окружающее.
« Останнє редагування: Квітня 14, 2015, 07:07:05 07:07 від voiceless »

Offline yg10

• Full Member
« Reply #98 : Квітня 14, 2015, 07:11:26 07:11 »

Цитувати

Но даже если ОТО придумана в XX веке это не делает её не достойной внимания. На данный момент она лучше всего объясняет окружающее.
Для альтернативно одаренных в чтении, повторяю третий раз "как учение".
Кстати в отличие от СТО и ОТО, атеизм ничего не объясняет, а только отрицает.

Offline entp

• Ветеран форума
« Reply #99 : Квітня 14, 2015, 07:35:50 07:35 »

Цитувати

учітеся, брати мої, думайте, читайте! (с)
Цитувати
Історія[ред. • ред. код]
Термін атеїзм з'явився в XVI столітті у Франції, однак існують свідчення того, що ідеї, які сьогодні можуть бути розцінені як атеїстичні, вже були присутні в часи Стародавнього Єгипту, Ведичної цивілізації та Античності.

Стародавній Єгипет[ред. • ред. код]
Вже в Стародавньому Єгипті з'являються твори, що критикують релігійний погляд на світ. Найдавнішим з них є створена в епоху Середнього Царства «Пісня Арфіста».

Рання індійська релігія[ред. • ред. код]
Атеїстичні школи були присутні в індуїзмі, який є політеїстичною[59] релігією. Матеріалістична і антирелігійна філософська школа чарвака, заснована в Індії орієнтовно в VI столітті до нашої ери, — ймовірно, найяскравіша атеїстична філософська школа в Індії. Ця гілка індійської філософії класифікується як неортодоксальна система і не розглядається як частина шести ортодоксальних шкіл індуїзму, але заслуговує на увагу як матеріалістичний рух в індуїзмі.[60]

Четерджі і Датта пишуть, що до нас не дійшли тексти філософії чарвака, і наше уявлення про цю філософії грунтується, головним чином, на критиці їхніх ідей іншими школами.[61]

Часто до атеїстичних зараховують індійську філософську систему санкхья. Заперечення Бога, як єдиного творця, також присутнє у джайнізмі і буддизмі тобто[62] В той же час слід зазначити, що самі буддисти не визнають свою релігію атеїстичною і вважають за краще використовувати термін non-theism, який в літературі зазвичай перекладається як не-теїзм.

Давній китайський атеїзм[ред. • ред. код]
Атеїстичні уявлення у конфуціанській філософії Китаю помітні у матеріалістичних твердженнях представників інтелектуальної опозиції, так відомий китайський матеріаліст Ван Чун вважав, що першопричиною всього є первинний ефір, котрий згущуючись утворює різноманіття речей, в тому числі і людину, котра після смерті також перетворюється в ефір.

Класична античність[ред. • ред. код]

У «Апології», Сократ звинувачується Мелетом в тому, що абсолютно не вірить у богів
Європейський атеїзм йде корінням до досократичної грецької філософії, але не виділяється як окрема течія до кінця Епохи Просвітництва[63].

Грецький поет Діагор (V століття до нашої ери) відомий як «перший атеїст»[64] і затятий критик релігії і містицизму. Критій бачив релігію як людський винахід, який за допомогою залякування ставить людей у деякі рамки моралі[65]. Ксенофан, критикуючи антропоморфізм богів грецької народної релігії, яким він протиставив якесь єдине світове божество, першим висунув ідею про те, що саме люди створили богів за своїм образом і подобою:

«Але якби бики, коні і леви мали руки і могли б ними малювати і створювати твори (мистецтва), подібно до людей, то коні зображували б богів схожими на коней, бики ж схожими на биків…»(«Досократські філософи», ч.1, Каз., 1914, с. 111)[66].

Атомісти, такі як Демокріт, намагалися описати світ лише матеріалістичним способом, не посилаючись на духовність та містицизм. До інших досократиків, що, ймовірно, мають атеїстичні або агностичні погляди, відносяться Продік, Протагор і Теодор.

Сократ звинувачувався в атеїзмі за те, що викликав в афінян невпевненість в богах, яких шанувало місто[67]. Хоча сам філософ заперечував звинувачення в атеїзмі[68]. У кінцевому підсумку він був засуджений до смерті.

Епікур оскаржував безліч релігійних доктрин, включаючи життя після смерті і божественну сутність. Він вважав, що душа матеріальна і смертна. Хоча епікуреїзм не виключає наявності богів, Епікур вірив, що, якщо боги й існують, то до людства їм байдуже[69].

Секст Емпірик вважав, що необхідно скасувати покарання за скептицизм, відомий як пірронізм, у якому немає нічого жахливого, і атараксія («свобода розуму» або «безтурботність душі») може бути досягнута скасуванням такого покарання. Його роботи, вцілілі в значній кількості, істотно вплинули на наступних філософів[70].

Зі Стародавнього Риму дійшов до нас єдиний цілий великий античний філософський атеїстичний твір одного з найвидатніших матеріалістів і атеїстів старовини — Тита Лукреція Кара. Лукрецій стверджував, що якщо боги існують, їм байдуже людство, і вони не впливають на навколишній світ. З цієї причини він вірив, що людство не повинно боятися «надприродного». Відома поема «Про природу речей» всебічно висвітлює і обґрунтовує вчення Епікура. Але головний об'єкт її критики — релігія, якій Лукрецій протиставляє науку, дослідження, засноване на точно встановлених фактах і розумному, природному їх поясненні. Він бачить у релігії не тільки помилкове, але перш за все надзвичайно шкідливе, згубне для людства вчення.[71] Лукрецій піддав критиці не тільки релігійні уявлення, але й вчення Платона про безсмертя душі.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B5%D1%97%D0%B7%D0%BC

Offline Anreal68

• Ветеран форума
  • Ми працюємо
« Reply #100 : Квітня 14, 2015, 07:37:05 07:37 »
Как говорил один умный человек,

Не спорь с верующими (во что угодно, в Бога, в атеизм, в Путина, в уникальный украинский народ)! - Себе дороже будет.

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #101 : Квітня 14, 2015, 07:38:17 07:38 »

Цитувати

Для альтернативно одаренных в чтении, повторяю третий раз "как учение".
Переход на личность оппонента дает +100 в споре, ага.
Изначально шедший разговор об эволюции и происхождении человека, ловко передернем на вероятность возникновения жизни и обзовем всех дыбилами, это так по <впиши недостающее по желанию>.

Offline entp

• Ветеран форума
« Reply #102 : Квітня 14, 2015, 07:39:08 07:39 »

впевнені??? чи користуємо штамп совіцької школи?

Offline cheshuntt

• Ветеран форума
  • Рептилоїд
« Reply #103 : Квітня 14, 2015, 09:43:56 09:43 »

Чешунт, у Вас якісь проблеми. Вам скрізь ввижається вата. Навіть у сходженні Благодатного вогню.

Не навіть . Росія це єдина країна в світі де ця церемонія набула всіх ознак мистифікації для оскотинювання народу . Вже не останнього рангу православне духовенство , в самій Росії, почало проявляти занепокоєння " вогнепоклонниками " .
так зване " СБО" це скрєп . Такий самий як пожирання блинів з лопати на " маслєніцу" , день народження Рамзана Кадирова, день Пєтра і Фавронії ( чи як її там в лисого) 23  лютого і " 8 марта" .
Якщо Ви православна , то чому обов'язково бути православною московського штибу , от що мене денервує ? Он Фінська Православна Церква Пасху взагалі святкує за григоріанським календарем . Щодо них ідеологічна складова " вогню " так взагалі - під хвіст коту .
Карма безжалісна до довбойобів ( с) alejandro ФУП

Offline Anreal68

• Ветеран форума
  • Ми працюємо
« Reply #104 : Квітня 14, 2015, 09:45:32 09:45 »

Offline yg10

• Full Member
« Reply #105 : Квітня 14, 2015, 09:49:53 09:49 »

впевнені??? чи користуємо штамп совіцької школи?

За ті роки, що мене навчали т. зв. науковому атеїзму, я не почув жодного позитивно твердження. Якщо Вам таки відомі, радий буду  дізнатися.

До речі. Вся ця дискусія почалась з мого прохання прокоменувати наукові оцінки ймовірності виникнення життя на земли. У відповідь мої шановні оппоненти сказали багато чого про існування Бога, про те що всі религії зникнуть, та про мою скромну особу.

« Останнє редагування: Квітня 14, 2015, 10:04:33 10:04 від yg10 »

Offline yg10

• Full Member
« Reply #106 : Квітня 14, 2015, 10:11:27 10:11 »

Цитувати

учітеся, брати мої, думайте, читайте! (с)
Цитувати
Історія[ред. • ред. код]
Термін атеїзм з'явився в XVI столітті у Франції, однак існують свідчення того, що ідеї, які сьогодні можуть бути розцінені як атеїстичні, вже були присутні в часи Стародавнього Єгипту, Ведичної цивілізації та Античності.

Стародавній Єгипет[ред. • ред. код]
Вже в Стародавньому Єгипті з'являються твори, що критикують релігійний погляд на світ. Найдавнішим з них є створена в епоху Середнього Царства «Пісня Арфіста».

Рання індійська релігія[ред. • ред. код]
Атеїстичні школи були присутні в індуїзмі, який є політеїстичною[59] релігією. Матеріалістична і антирелігійна філософська школа чарвака, заснована в Індії орієнтовно в VI столітті до нашої ери, — ймовірно, найяскравіша атеїстична філософська школа в Індії. Ця гілка індійської філософії класифікується як неортодоксальна система і не розглядається як частина шести ортодоксальних шкіл індуїзму, але заслуговує на увагу як матеріалістичний рух в індуїзмі.[60]

Четерджі і Датта пишуть, що до нас не дійшли тексти філософії чарвака, і наше уявлення про цю філософії грунтується, головним чином, на критиці їхніх ідей іншими школами.[61]

Часто до атеїстичних зараховують індійську філософську систему санкхья. Заперечення Бога, як єдиного творця, також присутнє у джайнізмі і буддизмі тобто[62] В той же час слід зазначити, що самі буддисти не визнають свою релігію атеїстичною і вважають за краще використовувати термін non-theism, який в літературі зазвичай перекладається як не-теїзм.

Давній китайський атеїзм[ред. • ред. код]
Атеїстичні уявлення у конфуціанській філософії Китаю помітні у матеріалістичних твердженнях представників інтелектуальної опозиції, так відомий китайський матеріаліст Ван Чун вважав, що першопричиною всього є первинний ефір, котрий згущуючись утворює різноманіття речей, в тому числі і людину, котра після смерті також перетворюється в ефір.

Класична античність[ред. • ред. код]

У «Апології», Сократ звинувачується Мелетом в тому, що абсолютно не вірить у богів
Європейський атеїзм йде корінням до досократичної грецької філософії, але не виділяється як окрема течія до кінця Епохи Просвітництва[63].

Грецький поет Діагор (V століття до нашої ери) відомий як «перший атеїст»[64] і затятий критик релігії і містицизму. Критій бачив релігію як людський винахід, який за допомогою залякування ставить людей у деякі рамки моралі[65]. Ксенофан, критикуючи антропоморфізм богів грецької народної релігії, яким він протиставив якесь єдине світове божество, першим висунув ідею про те, що саме люди створили богів за своїм образом і подобою:

«Але якби бики, коні і леви мали руки і могли б ними малювати і створювати твори (мистецтва), подібно до людей, то коні зображували б богів схожими на коней, бики ж схожими на биків…»(«Досократські філософи», ч.1, Каз., 1914, с. 111)[66].

Атомісти, такі як Демокріт, намагалися описати світ лише матеріалістичним способом, не посилаючись на духовність та містицизм. До інших досократиків, що, ймовірно, мають атеїстичні або агностичні погляди, відносяться Продік, Протагор і Теодор.

Сократ звинувачувався в атеїзмі за те, що викликав в афінян невпевненість в богах, яких шанувало місто[67]. Хоча сам філософ заперечував звинувачення в атеїзмі[68]. У кінцевому підсумку він був засуджений до смерті.

Епікур оскаржував безліч релігійних доктрин, включаючи життя після смерті і божественну сутність. Він вважав, що душа матеріальна і смертна. Хоча епікуреїзм не виключає наявності богів, Епікур вірив, що, якщо боги й існують, то до людства їм байдуже[69].

Секст Емпірик вважав, що необхідно скасувати покарання за скептицизм, відомий як пірронізм, у якому немає нічого жахливого, і атараксія («свобода розуму» або «безтурботність душі») може бути досягнута скасуванням такого покарання. Його роботи, вцілілі в значній кількості, істотно вплинули на наступних філософів[70].

Зі Стародавнього Риму дійшов до нас єдиний цілий великий античний філософський атеїстичний твір одного з найвидатніших матеріалістів і атеїстів старовини — Тита Лукреція Кара. Лукрецій стверджував, що якщо боги існують, їм байдуже людство, і вони не впливають на навколишній світ. З цієї причини він вірив, що людство не повинно боятися «надприродного». Відома поема «Про природу речей» всебічно висвітлює і обґрунтовує вчення Епікура. Але головний об'єкт її критики — релігія, якій Лукрецій протиставляє науку, дослідження, засноване на точно встановлених фактах і розумному, природному їх поясненні. Він бачить у релігії не тільки помилкове, але перш за все надзвичайно шкідливе, згубне для людства вчення.[71] Лукрецій піддав критиці не тільки релігійні уявлення, але й вчення Платона про безсмертя душі.
http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%82%D0%B5%D1%97%D0%B7%D0%BC
Тут говориться про існування атеїстів, а не атеїзму, як цільного вчення.
Майже дословні цитати з підручників суспінознавства радяньскої школи.

Offline yg10

• Full Member
« Reply #107 : Квітня 14, 2015, 10:21:48 10:21 »
...
Дальнейшие комментарии, думаю излишни.

Offline voiceless

• Hero Member
« Reply #108 : Квітня 14, 2015, 11:04:43 11:04 »
...
Дальнейшие комментарии, думаю излишни.
Был бы повнимательнее понял бы, что спор был прекращен задолго до этого коментария. А тут я неумело и коряво пококетничал. :gigi:
Ты глупее чем выглядишь. И это тоже не переход на личности в споре. Спор окончен, если шо.

Offline наяа

• Hero Member
« Reply #109 : Квітня 14, 2015, 11:20:26 11:20 »
Не навіть . Росія це єдина країна в світі де ця церемонія набула всіх ознак мистифікації для оскотинювання народу . Вже не останнього рангу православне духовенство , в самій Росії, почало проявляти занепокоєння " вогнепоклонниками " .
так зване " СБО" це скрєп . Такий самий як пожирання блинів з лопати на " маслєніцу" , день народження Рамзана Кадирова, день Пєтра і Фавронії ( чи як її там в лисого) 23  лютого і " 8 марта" .
Якщо Ви православна , то чому обов'язково бути православною московського штибу , от що мене денервує ? Он Фінська Православна Церква Пасху взагалі святкує за григоріанським календарем . Щодо них ідеологічна складова " вогню " так взагалі - під хвіст коту .
Та з чого Ви взяли, що я московська православна?!!  :smilie10: :smilie9: Я принципово ходжу до церкви українського Патріархату.
У Вас така в каша в голові, якесь вогнепоклонство! Вам для щастя ворога не вистачає от Ви і бачите його там де не має. :weep:
Обізвали мене "ватніцєю", мене так в житті ніхто не обзивав!!! :smilie5: :lol: :rotate:
« Останнє редагування: Квітня 14, 2015, 11:21:59 11:21 від наяа »

Offline Anreal68

• Ветеран форума
  • Ми працюємо
« Reply #110 : Квітня 14, 2015, 11:51:25 11:51 »