Скажу за “противсіхів”, бо сам таким був. Та чого ж там, і є насправді до цих пір, от тільки графу “не підтримую жодного” прибрали. І прибрали саме вороги “противсіхів”, саме ті, кому не до вподоби здоровий глузд і зайві запитання, зверніть увагу. Тому на війні як на війні. Отже і голосував за косату не тому, що поділяю її методи і зовсім не поважаю як особистість, а так, аби не за яника.
І що? Тепер всі гноблять “противсіхів”, мовляв через таких як ти маємо те, що маємо. Шановні, не завдяки, а всупереч. А якщо і є “завдяки” то завдяки ненажерливій жазі до влади косатої і нездатності домовлятись. І завдяки тому що і косата і яник, та й Сєня теж — одного поля ягоди. Тягнибоківське “товариство”, за яке я теж голосував, остаточно злилося для мене після Майдану. І я ще пам’ятаю “ширку” 2009-го коли “пропало все”. Та й Порох, що був міністром у яніка, а ще раніше “в соплях і сльозах” воював с юлькою за часів бджоляра ... та й багато чого.
У мене критерій простий: збрехав один раз — збрешеш іншого разу. Тому віри нема нікому.
Але й немає виходу із цього маразму. Нам пропонують всі ті ж самі нудні обличчя, мутні договорняки, всі ті ж самі гнилі аргументи і якісь начебто “програми”. В країні пиздець і майже війна, пройобано територію, шмат армії і майже увесь флот, казна пуста, а вони взялись домовлятись між собою і затято писати слогани з граматичними помилками, наввипередки обіцяючи “повернути Крим”, приймаючи якісь там закони про окуповані території та ішу маячню. Це ницість, тому ще не можуть вони не розуміти значення своїх слів, якщо хіба не живуть в іншій реальності.
Ну і що робити?
Божевільна думка, але я б пропонував відновити графу “не підтримую жодного” і ввести норму, за якою не визнавати переможцем виборів президента того, хто в підсумку другого туру набрав, ну наприклад, менше 25% від кількості усіх голосів виборців, які є, не тих, що прийшли, а що є взагалі. Дійсно, навіщо президент, якого підтримує лише кожен четвертий, а три інші ненавидять? А до тих пір вибори не відбулися, і наступні наприклад через півроку.