Пропоную іноді відволікатися від політики і згадувати про хліб наш насущний. Давайте в цій гілочці викладати рецепти, які допоможуть пережити кризу. Спробуємо харчуватися здоровими харчами,навчимося варити борщ як у бабусі, кулешики, галушеки-варенички і з сиром пироги...ну і таке інше. Нехай нам заздрять
--------------------------------
Борщ справжній
-------------------------------
Замочити жменю квасолі. Через декілька годин починаємо варити.
В каструльку кладемо квасольку, заливаємо водичкою і ставимо на вогонь. Ріжемо білий солодкий бурячок соломкою. Жменьку-дві. Кидаємо до квасолі. Якщо маєте грушки сушені--покладіть декілька. Хай вариться. Готуєте заправку у пательні. Наливаєте олії, в олію висипаєте нарізану цибулю, натерту моркву, нарізаний соломкою червоний буряк, якщо є--селеру. Гарно все це тушкуєте, додаєте до заправки щось томатне--соус або пасту або різані томати, томанний сок, у мене зазвичай є домашні закрутки або сира аджика(з хріном, перцем...). Ще тушкуєте, перемішуючи. Чистите картоплю--одну-дві, небагато. Ріжете і занурюєте до квасольки. Туди ж акуратно тепер викладаєте заправку. Якщо маєте сухі грибочки--кладіть на початку разом з квасолею. Можете додавати рибну консерву у томаті (кільку)--але це вже як квасолька буде готова або майже готова. Солити краще на початку приготування і трохи заправку. Але перед закінченням слід довести смак борщу до бажаного додаванням солі, томату, перцю, лаврового листя... Борщ-це творчість і натхнення. У кожної господині борщ свій. На другий чи на третій день борщ є кращім, бо настоюється. І ложка тоді в ньому-таки стоїть.
Казав це часто Козак Загреба:
- Хіба для щастя багацько треба?
Аби на волі, аби від серця
І пучка солі, і трішки перцю.
Та свіжа риба, та юшка вдала,
Та кусень хліба, та чвертка сала.
Та для утруски горілки чарка,
Та для закуски - кума Одарка.
Смачного, френди.