Управління Російської Федерації з питань сертифікації та контролю якості продукції харчування запропонувало змінити державні стандарти у сфері алкогольних виробів.
Найближчим часом фахівці хочуть затвердити зміни рецептурного складу найбільш популярного алкогольного напою серед росіян – горілки. Авторами нововведення пропонується збільшення мінімально допустимого вмісту спирту з поточних 40% до 56%.
Керівник комітету з питань алкогольної продукції РФ Валентин Бодун пояснив заплановані зміни, потребою в підтримці та закріпленні бойового духу пересічних громадян Російської Федерації. На думку фахівця підвищення вмісту ратифікованого етилового спирту означатиме зростання стандартів та значне їх перевищення у порівнянні з середньоєвропейськими нормами. Крім того це сприятиме зміцненню та більшій консолідації нації, одностайності в політичному виборі, підтримці влади зокрема.
Згідно нещодавно проведених опитувань, приблизно 76% респондентів позитивно віднеслись до цієї пропозиції, а 96% опитаних вживають горілку як мінімум раз на тиждень.
Як відомо, горілка є національним російським напоєм і неодмінним атрибутом будь-якого застілля чи то події.
Джеймс Лемберг