Автор Тема: Допомога нашим воїнам. Проект БПЛА  (Прочитано 33871 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline server error

• Hero Member
  • Стать: Чоловіча
Re: Допомога АТО. Проект БПЛА
« Reply #90 : Серпня 26, 2014, 07:26:05 19:26 »
Щоб працювати з  лісу  - треба мати  висоту вишки порядку  20-30 метрів

Це вже можна другий дрон запускати  на привязі   щоб   ретранслятором служив
І після цього, що ви тут прочитали, мені забороняють порпатись в носі !?

Offline sub

• Full Member
« Reply #91 : Серпня 26, 2014, 07:38:22 19:38 »

...якщо є можливість використати другий дрон в якості ретранслятора, то це може виявитися простіше аніж використовувати такі вузьконаправлені антени, адже для них необхідно передбачити якусь систему стеження за об'єктом котрий рухається а це морочливо та дорого...

Offline server error

• Hero Member
« Reply #92 : Серпня 26, 2014, 07:54:03 19:54 »
Тут може вийти   набагато простіше   - якщо  треба   віддаль 10-20км   - то тупо напрявляєш антену на горизонт   ну може трохи вище  і крутиш чисто по азимуту

А   коли  дрон  приближається   то сигнал і так зашкалює в ближній зоні - що й не треба ні на  що наводити ....

Хоча бачив  якийсь дрон на відео (мабуть у нас на форумі хтось виставляв )  Дрон (літак) сідає  а  ззаду  біля  посадочної смуги стоїть параболічна антена і слідкує  за ним - от це  про що я зараз і говорю ...
Але щось не можу найти того відео....

Іще одне  - Якщо зробити  направлені антени з однієї і другої сторони   то  може виявитись  що ніяка завада не зможе  забити звязок - так як завада в стороні  і  ні один ні другий пристрій її не чує ....

Offline livandovy4

• Sr. Member
« Reply #93 : Серпня 26, 2014, 08:02:04 20:02 »
для Александр 1-й:
Гексакоптер Ehang поднимает груз весом до 10 кг
http://comments.ua/ht/482128-geksakopter-ehang-chetire-raza.html

не все так однозначно!
Я цікавився темою коптерів для військових ще з весни...
Мої висновки:
1. Коптери в цій війні використовують з обох сторін
2. В основному використовують як розвідники
3. Деколи їх використовують як "бомбери" (кидають гранати на позиції)
4. Проблеми зі звязком ВИРІШУВАНІ!
5. Т.зв. "готові" рішенні не влаштовують по показниках ціна/якість так як проектовані не для війни а для хоббі (рідко - для вузькопрофесійних задач)
6. Коптер власного виробництва коштує мінімум в 3 рази дешевше ніж "фірмовий" аналог

з.і. незабаром викладу фоти і відео з коптера, котрий ми з друзями віддамо одному з добровольчих батальйонів
Якщо Тобі дали папір в лінійку - пиши впопрек!

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #94 : Серпня 26, 2014, 08:04:41 20:04 »
...
Хоча бачив  якийсь дрон на відео (мабуть у нас на форумі хтось виставляв )  Дрон (літак) сідає  а  ззаду  біля  посадочної смуги стоїть параболічна антена і слідкує  за ним - от це  про що я зараз і говорю ...
Але щось не можу найти того відео....
...

Здесь:

Offline server error

• Hero Member
« Reply #95 : Серпня 26, 2014, 08:04:49 20:04 »

...якщо є можливість використати другий дрон в якості ретранслятора, то це може виявитися простіше аніж використовувати такі вузьконаправлені антени, адже для них необхідно передбачити якусь систему стеження за об'єктом котрий рухається а це морочливо та дорого...

Як правило в WI-FI   на антенному виході стоїть  антенний коммутатор  який  переключає прийом/передача
вертикальна/горизонтальна поляризація    ....

Якщо замість вертикальної.горизонтальної  підключити  до тарілки  ліва/права   антена (головка)
і от в якої антени  сигнал більший  на ту антену  перемикач включений більшу частину часу ну і  в ту сторону  антена і крутиться  .

От тобі і маєш автомат слідкування антени  за дроном...

Offline Декодер

• Ветеран форума
  • "Русский мир" мертв...
« Reply #96 : Серпня 26, 2014, 08:06:58 20:06 »
Боевой вылет разведывательного коптера в операции по взятию Дебальцево

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #97 : Серпня 26, 2014, 08:13:51 20:13 »

неслабі такі вібрації ...
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #98 : Серпня 26, 2014, 08:18:48 20:18 »

неслабі такі вібрації ...

Треба  гвинти  на балансування віддати :)
Видно шиномонтажа  поруч не виявилось :)

Offline server error

• Hero Member
« Reply #99 : Серпня 26, 2014, 08:25:51 20:25 »

Перше  - нас дурять   -  насадки для польоту в будинку нема

Друге -  ви вайфай розкидуєте  на всі усюди і вказуєте   де  розміщується "БАЗА"  і після прильоту дрона  в це місце може полетіти  бомбочка з міномету ...

Offline livandovy4

• Sr. Member
« Reply #100 : Серпня 26, 2014, 08:28:55 20:28 »
тре всього лиш поставити демпфер на мотор   і всі вібрації зникнуть

дана модель квадрика - стандартна і дешева. Хоча я дивуюсь - ціна демпфера копійчана... вага на всі 12 скруток декілька грам... Чого не ставлять? :smilie11:

Offline server error

• Hero Member
« Reply #101 : Серпня 26, 2014, 08:32:39 20:32 »
Хлопці  - я ВАС   дуже  і  дуже  поважаю  , не думайте що я хочу по прикалуватись
ВСЕ що ви робите  це дуже  добре -  лишень хоч трошки прислухайтесь до критики ...
а  якщо не знаєте  - то питайте - все що звязане з WI-FI ,  радіо , антенами ....
я можу вам підказати , безплатно , і скільки часу  потрібно я потрачу...
Щоб ви зробили краще ...
Але думаю що все інше треба переносити в приват ...

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #102 : Серпня 26, 2014, 08:37:53 20:37 »
Хлопці  - я ВАС   дуже  і  дуже  поважаю  , не думайте що я хочу по прикалуватись
ВСЕ що ви робите  це дуже  добре -  лишень хоч трошки прислухайтесь до критики ...
а  якщо не знаєте  - то питайте - все що звязане з WI-FI ,  радіо , антенами ....
Щоб ви зробили краще ...

Сервере, та тут ніхто(ніби) не займається виробництвом коптерів\інших бпла ... обговорюють чужі проекти(на них є посилання в старт-топіку). Т.б поради можна роздавати тут лише ІМХО з точки зору бажання виговоритись лише.
Розмовляючи російською ти даєш Хуйлу привід називати тебе і московітів одним бурятскім народом.

Offline server error

• Hero Member
« Reply #103 : Серпня 26, 2014, 08:41:45 20:41 »
Щоб ви зробили краще ...

Сервере, та тут ніхто(ніби) не займається виробництвом коптерів\інших бпла ... обговорюють чужі проекти(на них є посилання в старт-топіку). Т.б поради можна роздавати тут лише ІМХО з точки зору бажання виговоритись лише.

та я можу і дальше поглиблюватись   що і як можна робити - але не хочу розказувати  цілком можливо вороги цього не знають  :) а нашим хлопцям це не завадить знати - тому і написав  переходьте в приват ...
« Останнє редагування: Серпня 26, 2014, 08:46:24 20:46 від server error »

Offline livandovy4

• Sr. Member
« Reply #104 : Серпня 26, 2014, 08:44:49 20:44 »
Щоб ви зробили краще ...

та я можу і дальше поглиблюватись   що і як можна робити - але не хочу розказувати  цілком можливо вороги цього не знають  :) а нашим хлопцям це не завадить знати - тому і написав ... :)

я займаюся!
наразі нічого такого, чого нема на спеціалізованих форумах в цій темі не сказано. Власні наробки світити не буду... сервер! Майте наувазі: при потребі  звернуся до Вас за допомогою :-)

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #105 : Серпня 26, 2014, 08:46:07 20:46 »
Щоб ви зробили краще ...

та я можу і дальше поглиблюватись   що і як можна робити - але не хочу розказувати  цілком можливо вороги цього не знають  :) а нашим хлопцям це не завадить знати - тому і написав ... :)

Та я це вже зрозумів, з постів, що були раніше.

Може б Вам зв"язатись з виробником Дніпро-1?

з рештою "виробників" коптерів легко зв"язатись з їхніх сторінок на фейсбуку (є в старт-топіку) ... просто тут на форумі ніби нема кому розказувати(крім як ділитись цінною інформацію і з ворогом також)

UPD: о, даруйте, пропустив livandovy4 (доречі якщо маєте свій відкритий проект для фінансування, діліться)
« Останнє редагування: Серпня 26, 2014, 08:47:52 20:47 від monach »

Offline server error

• Hero Member
« Reply #106 : Серпня 26, 2014, 08:48:44 20:48 »

я займаюся!
наразі нічого такого, чого нема на спеціалізованих форумах в цій темі не сказано. Власні наробки світити не буду... сервер! Майте наувазі: при потребі  звернуся до Вас за допомогою :-)

Без проблем з великою  радістю  , всі координати видаю  для повного звязку по першій просьбі

Offline server error

• Hero Member
« Reply #107 : Серпня 26, 2014, 09:21:37 21:21 »
Тут livandovy4 кинув посилання ....

Корпус гексакоптера изготовлен из углеродного волокна, благодаря чему он обладает небольшим весом. Устройство может перемещаться в радиусе около 5 км в течение 30–40 минут от одной зарядки. На борту беспилотника можно разместить до 10 кг груза,

до речі  досить цікава штука: якщо  вага  гранати Ф1 - 0.6 кг
10 кг / 0.6 = 16  гранат

ТА ЦЕ  Ж ЦІЛИЙ БОМБАРДУВАЛЬНИК !!!!
лишень як  до нього ці всі гранати привязати а потім  скинути ....

А друге - всі ці 6  "ручок"  з моторчиками складуються  "падають вниз"  в результаті виходить досить компактна конструкція для перевезення ...
« Останнє редагування: Серпня 26, 2014, 09:30:41 21:30 від server error »

Offline server error

• Hero Member
« Reply #108 : Серпня 26, 2014, 09:35:05 21:35 »
шукав що може тот  вертольотик маленький
щось мені не сподобалась якість відео  який він дає ...
хотілося би хоч трохи краще
Хоча з другої сторони це ЧУДО!!!
Nano UAV - Black Hornet- PD-100 PRS
« Останнє редагування: Серпня 26, 2014, 09:36:37 21:36 від server error »

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #109 : Серпня 26, 2014, 10:03:23 22:03 »
коптери відрізняються не тільки залізом, не останню роль грає тут "мозок" закладений програмером

« Останнє редагування: Серпня 26, 2014, 10:07:29 22:07 від monach »

Offline livandovy4

• Sr. Member
« Reply #110 : Серпня 26, 2014, 10:04:18 22:04 »
Тут livandovy4 кинув посилання ....

Корпус гексакоптера изготовлен из углеродного волокна, благодаря чему он обладает небольшим весом. Устройство может перемещаться в радиусе около 5 км в течение 30–40 минут от одной зарядки. На борту беспилотника можно разместить до 10 кг груза,

до речі  досить цікава штука: якщо  вага  гранати Ф1 - 0.6 кг
10 кг / 0.6 = 16  гранат

ТА ЦЕ  Ж ЦІЛИЙ БОМБАРДУВАЛЬНИК !!!!
лишень як  до нього ці всі гранати привязати а потім  скинути ....

А друге - всі ці 6  "ручок"  з моторчиками складуються  "падають вниз"  в результаті виходить досить компактна конструкція для перевезення ...

фішка цієї розробки виключно в акумуляторах. НАБАГАТО більшої ємності при тих самих масогабаритних параметрах. Проблеми - НАБАГАТО більша ціна і НАБАГАТО МЕНША к-сть циклів перезарядки акумуляторів
Все решта ( мотори, гвинти, корпус) - якісне, але стандартне

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
« Reply #111 : Вересня 01, 2014, 02:32:55 14:32 »
для Александр 1-й:
Гексакоптер Ehang поднимает груз весом до 10 кг
http://comments.ua/ht/482128-geksakopter-ehang-chetire-raza.html

не все так однозначно!
Я цікавився темою коптерів для військових ще з весни...
Мої висновки:
1. Коптери в цій війні використовують з обох сторін
2. В основному використовують як розвідники
3. Деколи їх використовують як "бомбери" (кидають гранати на позиції)
4. Проблеми зі звязком ВИРІШУВАНІ!
5. Т.зв. "готові" рішенні не влаштовують по показниках ціна/якість так як проектовані не для війни а для хоббі (рідко - для вузькопрофесійних задач)
6. Коптер власного виробництва коштує мінімум в 3 рази дешевше ніж "фірмовий" аналог

з.і. незабаром викладу фоти і відео з коптера, котрий ми з друзями віддамо одному з добровольчих батальйонів

Да фото вы можете выкладывать сколько угодно, но в реальной боевой обстановке - этот вертолет не полетит! Если даже отбросить все проблемы со связью, о которых я писал - малоподвижная херня сбиваемая футбольным мячом, про выстрел хоть из рогатки я и не говорю.

Вот ребята из харьковских волонтеров по ходу поняли, что это фуфло, и вчера с помощью наших любителей вчера на аэродроме Коротич настраивали аппарат с крылышками. Вот из этого возможно что-то и будет. Хоть надежда на возможность нормального применения имеет место быть - летает на высоте 100-300 метров, с земли (на 300) - вообще практически не виден. Радаром - тоже не виден, поскольку мелкий и из пенопласта на 95% по площади. С развязкой GPS/видео/телеметрия/управление/ESC - тоже решили легко, штука большая - 2 антенны на крыльях, датчик - поближе к хвосту. Вот из такого что-то может быть полезного, а квадры...

Вот мудачье давеча, с месяц назад "арестовало сепаратиста". Пацан из Донецка, был с квадриком. Ух какой шиздец сделали - и по ТСН его показали (что было крайне смешно для всех, кто "в теме"), и в СБУ его забрали. Ну просто "победители таракана". Примечательно, что на аппарате даже не было камеры.

Ну когда сенсация сдулась и пришел НОРМАЛЬНЫЙ следак, пацана отпустили из СБУ с извинениями, и даже отдали квадрик  :laugh: Но ТСН так разрекламировала эту тему, что куча народу, никогда не занимавшихся раньше моделизмом, сейчас разбивает башкой асфальт "делая квадро-дроны для АТО". Лучше бы лишний броник на эти деньги купили.
« Останнє редагування: Вересня 01, 2014, 02:39:55 14:39 від Александр 1-й »

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #112 : Вересня 01, 2014, 02:41:17 14:41 »
війна відкине всі проекти, які є нераціональні.

Якщо планер буде значно ефективнішим - він отримає підтримку. Сподіваюсь проект харківських волонтерів переросте в щось таке, на що можна буде переводити кошти для розвитку

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #113 : Вересня 01, 2014, 08:53:47 20:53 »
Друзі, можуть з"явитись контакти з виробником планерів(полімерне виробництво чи як правильно називається), колись поставляли планери до росії - зараз будуть дзвонити їм.

Питання до тих, хто в темі тут, і може об"єднавшись з виробником планерів, почати випуск безпілотників? Початкове фінансування можна спробувати забезпечити через батальон Донбас

ЗІ: коптер(нажаль не знаю який з них) показує хороші результати (цифри не розголошуватиму), ним дуже задоволені в Донбасі
« Останнє редагування: Вересня 01, 2014, 09:16:54 21:16 від monach »

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #114 : Вересня 01, 2014, 10:00:37 22:00 »
краще все робити самим...
це і не дуже дорого...
просто треба запрягатися серйозно, розуміючи, що це - надовго!

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #115 : Вересня 01, 2014, 10:02:07 22:02 »
це і не дуже дорого...

Не знаю. Якщо людина займається полімерами - ще не факт, що вона добре розуміється на електроніці. До московії, як я зрозумів, вони постачали саме планери

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #116 : Вересня 01, 2014, 10:21:07 22:21 »
це і не дуже дорого...

Не знаю. Якщо людина займається полімерами - ще не факт, що вона добре розуміється на електроніці. До московії, як я зрозумів, вони постачали саме планери

а що полімери?
бпла не є супернавантаженою конструкцією - тут інші складнощі...

Offline monach

• Ветеран форума
« Reply #117 : Вересня 01, 2014, 10:28:03 22:28 »
це і не дуже дорого...

а що полімери?

Друже, які складнощі - більш відомо тим, хто цим займається. Я не займаюсь :)

якщо мені передадуть, що людина змогла знайти з ким випускати повноцінний безпілотник - звернуться до нього вже на повну(якщо буде за адекватну ціну).

Поки що за нашою інформацію вони займаються лише планерами.

Offline Александр 1-й

• Hero Member
  • Харьков. Украинский город ;)
« Reply #118 : Вересня 01, 2014, 10:42:45 22:42 »
Б...ь. Да на кой х.й он вам нужен? Ребята, ну нахрена вы пытаетесь заниматься тем, в чем вообще ни хрена не понимаете? Человек делает "чемпионские" планера, для соревнований. Это вообще не в дугу и не имеет никакого отношения к тому, что нужно для этой темы. Нужен максимально дешевый и практичный носитель, с относительно недорогой электроникой удовлетворяющей определенным требованиям.

Что вы билядь "производить" собираетесь, планера для соревнований? И потом с ними поехать в ту же Россию, на международные соревнования выступать?

1. Заходим на сайт хоббикинг, и покупаем там десяток носителей для ФПВ, например: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__38072__HobbyKing_Go_Discover_FPV_Plane_EPO_1600mm_PNF_.html по 105 евро плюс доставка. Все необходимое для полета там уже внутря. Нужен только приемник, передатчик и собственно сам ФПВ комплект.

2. Заходим сюда, и покупаем необходимую электронику http://hobbyking.com/hobbyking/store/__543__172__FPV_Telemetry-FPV.html примерно на 400-600 евро
3. Заходим в раздел передатчиков/батареек/зарядников - покупаем передатчики батареи зарядники.

Все. Имеем десяток комплектов ФПВ с радиусом 2-3 км по открытому пространству (имеется в виду - открытое воздушное пространство, понятно, что можно посмотреть - что там за горочкой, что там за лесом, и.т.д.) за 5-6 тысяч долларов. Применением направленных антенн это расстояние можно увеличить до 5-7 км.
Если надо что-то более дальнобойное - там совсем другие требования, и совсем другие деньги. Но это уже не "начинающий" уровень.

А вы занимаетесь каким то сельским джазом, прости Господи. Поймите, потребный вам НОСИТЕЛЬ не стоит вообще ни хрена! Вы совершенно зря на нем концентрируетесь! И он НЕ НУЖЕН ДОРОГОЙ! Все что там стоит денег - это ЭЛЕКТРОНИКА, и она не изготовляется нашими "народными умельцами", на которых вы так рассчитываете, а целиком и полностью производится в Китае. В том числе и та, которая стоит на всех перечисленных выше коптерах.
« Останнє редагування: Вересня 01, 2014, 10:52:31 22:52 від Александр 1-й »

Offline MakYury

• Hero Member
« Reply #119 : Вересня 01, 2014, 10:44:45 22:44 »
це і не дуже дорого...

а що полімери?

Друже, які складнощі - більш відомо тим, хто цим займається. Я не займаюсь :)

якщо мені передадуть, що людина змогла знайти з ким випускати повноцінний безпілотник - звернуться до нього вже на повну(якщо буде за адекватну ціну).

Поки що за нашою інформацію вони займаються лише планерами.

повноцінний безпілотник вимагає значних інвестицій...
нажаль, в нас прийнято купувати готове і дивуватися, чого нема такого, як треба...