Автор Тема: Рецепт здобної паски!  (Прочитано 2901 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Parolka

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 89
  • Стать: Чоловіча
Рецепт здобної паски!
« : Березня 16, 2021, 09:31:00 21:31 »
Панянки, поділіться будь ласка рецептом смачного і здобного паски. Я сам їх жодного разу не пік, але хочу. Може ще рано, але все ж. Напишіть, чи готуєте ви сирні паски?

Offline Dvornik

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 40
Re: Рецепт здобної паски!
« Reply #1 : Березня 16, 2021, 09:32:53 21:32 »
4 яйця і стакан цукру, збиваю (довго, до повного розчинення) в мисочці. Потім склянку борошна. Чайну ложку рослинної олії в тісто, розмішати (щоб не пригорає, можна без масла але тоді може красиво з форми не виймете), в змазану маслом форму, і в духовку. Піч хвилин 40 (перевіряється протикаючи зверху довгою соломинкою - якщо соломинка волога, то ще). Як вийняли-прикрасити посипавши" кірку " зверху цукровою пудрою (можна зробити самому з цукрового піску, в кавомолці).

Offline Parolka

  • Jr. Member
  • **
  • Повідомлень: 89
  • Стать: Чоловіча
Re: Рецепт здобної паски!
« Reply #2 : Березня 16, 2021, 09:33:47 21:33 »
4 яйця і стакан цукру, збиваю (довго, до повного розчинення) в мисочці. Потім склянку борошна. Чайну ложку рослинної олії в тісто, розмішати (щоб не пригорає, можна без масла але тоді може красиво з форми не виймете), в змазану маслом форму, і в духовку. Піч хвилин 40 (перевіряється протикаючи зверху довгою соломинкою - якщо соломинка волога, то ще). Як вийняли-прикрасити посипавши" кірку " зверху цукровою пудрою (можна зробити самому з цукрового піску, в кавомолці).
Умами рецепт на 7 годин. Довго розписувати, готуе паску по її маминому рецепту. Але виходить дуже смачно. Найсмішніше, що чим довше вони стоять, тим смачніше стають! Обожнюю паски.

Offline Dvornik

  • Newbie
  • *
  • Повідомлень: 40
Re: Рецепт здобної паски!
« Reply #3 : Березня 16, 2021, 09:35:43 21:35 »
Умами рецепт на 7 годин. Довго розписувати, готуе паску по її маминому рецепту. Але виходить дуже смачно. Найсмішніше, що чим довше вони стоять, тим смачніше стають! Обожнюю паски.
Отже, мій рецепт. Йому мене мама навчила: 3 склянки молока, 7 склянок борошна, 6 яєць, 1 склянка цукру, Ванілін - 1 пакетик (за бажанням). Дріжджі 2 маленьких пакетика, мигдаль мелений, родзинки (я вибираю чорний, дрібний і м'який). Мигдаль і родзинки за смаком 1 стакан теплого (це важливо) молока відлити в ємність, туди ж засипати 1 с.л. цукру (взяти із завчасно насипаного в стакан), додати 2 пакети дріжджів, добре розмішати до утворення піни.
В іншій ємності збити густу піну з 6 білків, жовтки розтерти до білого зі склянкою цукру. Додати ванілін. Перемішати з першим замісом. Решта 2 склянки теплого молока перемішати з 7 склянками борошна.
Все з'єднати разом і замісити тісто. Тісту дати зійти 1 годину. Я зазвичай сідаю перед телеком, включаю якийсь фільм і починаю місити. Після, залишаю на 6 годин. За цей час воно повинно піднятися 5 разів, кожен раз його треба вминати. В останній п'ятий заміс розкласти по змазаним маслом форми, десь в кожну форму третю частину.
Якщо хочете перевірений рецепт сирної паски https://journal.rozetka.com.ua/ua/retsepti-sirnoyi-paski/ дивіться цю статтю.