я ж не з нкрє.. хех.
загалом то жопа буде, але питання в розмірах і періодичності її виникнення на горизонті. бо якщо місцева влада когенерацію облаштувала, то трохи полегшає в побутовому плані. а так, то - акумулюйтеся самостійно. розпишіть свої пріоритети і відокремте задачі:
зв'язок (окремий повер на телефони).
освітлення, тут навіть безакумуляторні юсб підійдуть, під них можна окремий повер на 10тис ма*год оприділити, при 8вт навантаження вистачить на 4-5 годин і ви його не бистро вб'єте.
інтернет з оптикою - дбж на 18-20тис ма*год вистачить до 12-14 годин комфорту.
котел-холдильник - зарядна станція від 500а*год (350вт), дасть змогу живити поокремо котел з насосом 3-4годин, або однокомпресорний холодильник з камерою заморозки на пару циклів відновлення холоду.
хочете більше - дивіться по грошах, бо все, що вище - коментар для небагатих. мінімум, ткскть.
як я місяць тому передбачав, що наші не вибиватимуть кримську енергетику до нуля, то так само можу лише передбачити паузу для нашої енергетики. літню паузу, бо взимку кацап буде її виностити неодмінно. він точно знає де вона, якої структури і скільки для знищення потрібно вибухівки. просто зимою більш боляче і малоремонтопригідно.
тому, гасіння відокремленого криму, стане розміном для збереження якихось своїх потужностей, хоча б мінімально. звідси висновок: гатити будуть. тут кому як звезе, перерви між гасіннями теж будуть, але короткі, 2-4 години.
влада центральна і місцева проєбали вола, бо розосереджені модулі когенерації не готові. треба було скасовувати плату за оренду землі під них, спрощувати до мінімуму проєктну канітель, підвести газ, а на рівні містечка планувати режими роботи та готувати персонал (включно з диспетчерами ресів).