Дмитро Шумський розповів, як йому вдалося збити дві ракети, що пролітали над Чернігівщиною
10 жовтня Україна пережила масовану ракетну атаку з боку росії. В той день ворог випустив 84 ракети, 43 з них збили сили ППО.
Декілька ракет пролетіли над територією Чернігівської області, 2 з яких збив 24-річний Дмитро Шумський зі Сновська. В мирному житті працював плиточником та штукатуром, робив ремонти осель. У травні його мобілізували. Наступного ранку про хлопця дізналась вся країна, бо його згадав у своєму зверненні президент Зеленський.
Дмитро розповів, що ракети збив з переносного зенітно-ракетного комплексу “Стінгер”. Стріляв з нього вперше, до цього навчався на вже відстріляних. Вважає те що сталося - вдачею, а його побратими відзначають професійні навички чоловіка.
"Я почув, що летять ракети і через хвилини дві, я її побачив візуально, закинув на плече “Стінгер” і відпрацював. Почув, що вона вже збита. Принесли другий “Стінгер”, чекав на другу ракету, так само почув, вона вилетіла, ну я її збив", – розповів Дмитро.
Шумський додав, що була ще й третя ракета, але на жаль, “Стінгерів” більше не було. “Стінгер” - одноразові і оснащені цифровою системою обробки сигналу. Поцілити в ракету не просто, пояснив військовий.