І знову Україна без України.
Ну, якщо так, то й не потрібно його вивозити. Перемолюєм на муку, забезпечуєм фермерів для вирощування худоби. Зерно розійдеться. Муку можна і в Європу поставляти. І через порти Польщі далі по світу.
Або США нехай посилає свій 6-ий флот, щоби спасти людство від голоду, або нам і самим потрібно їсти. А ще й Європу спасати від тиранії рашки.
https://censor.net/ua/news/3346295/ukrayinu_ne_poklykaly_na_peremovyny_rf_i_turechchyny_schodo_eksportu_zerna_chornym_morem_zelenskyyiУкраїну не покликали на перемовини РФ і Туреччини щодо експорту зерна Чорним морем, - Зеленський
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що ані він, ані міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не були запрошені на зустріч в Анкарі 8 червня, на якій розглядатиметься питання чорноморського судноплавства та на буде присутній міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.
Про це Зеленський сказав журналістам у понеділок, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"Мене не запрошували. Міністра закордонних справ на сьогоднішній день не запрошували", - сказав президент, відповідаючи на запитання ЗМІ.
За його словами, він обговорював із президентом Туреччини Реджемоп Тайіпом Ердоганом серед інших і питання посередництва турецької сторони щодо розблокування українських портів.
Президент також повідомив, що переговори про вивезення зерна ведуться з ООН, а також з країнами Балтії та з Польщею - про вивезення певного обсягу залізницею, проте цей напрямок не є пріоритетним через великі терміни постачання.
Через одеські порти, за його словами, Україна може вивозити 10 млн. тонн зернових щомісяця.
"Якщо зараз у нас там 22-25 млн тонн заблоковано, але восени у нас може бути вже 75. Що робитимемо? Тому без портів не зможемо", - наголосив Зеленський.
На запитання, за яких умов Україна може піти на розмінування узбережжя одеських портів і хто має бути гарантом, щоб українська сторона на це пішла, він відповів: "Вважаю найміцнішою гарантією - це наше відповідне озброєння, яке буде розміщене в регіоні, розблокування того чи іншого іншого коридору до порту вивезення зерна".
"Ми над цим працюємо з конкретними державами, з конкретними антикорабельними системами. Ми працюємо та потроху отримуємо вже, можу вже констатувати. Я вважаю, що це найкраща гарантія", - додав Зеленський. Джерело:
https://censor.net/ua/n3346295