Я не понял его пассажа по поводу "Путин не сможет рассчитываться долларом, евро, иеной, етс, но от Свифта отключать не будем"
Что это значит?
Як людина, що десять років пропрацювала у банківській ІТ безпеці, можу відразу сказати що не розуміюся в цьому
але.
Відключення від свіфту це майже як від інету банк відключити: типу банк ніби й залишається, але працює в ручному-телефонному режимі, тобто про нормальний процесінг можна забути. З серця системи виймається важлива частина, й вони просто технічно перестають встигати робити багато корисних речей. Головний плюс: це на всю країну, що суперважливо у випадку корпоративних держав.
Що робить Байден: базуючись на прес-релізі мінстєрства ізобілія США,
https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0608 він хоче повністю зупинити процесінг двох кацапських банків через фінансову систему США.
Тобто, якщо я клієнт сбєрбанка РФ, й хочу заплатити 20 баксів за нетфлікс, то через місяць (у кінці березня) я не зможу цього зробити, бо операція отримає реджект коли доїде до США.
Головний мінус: це на конкретні банки, а ми тут всі прекрасно розуміємо, що всі банки рашки належать хуйлу, бо так працює корпоративна держава.
Що Байден мав на увазі по євро й так далі - невідомо.