Автор Тема: В. Вернадський  (Прочитано 4379 раз)

0 Користувачів і 9 Гостей дивляться цю тему.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
Re: В. Вернадський
« Reply #30 : Лютого 05, 2022, 02:09:00 14:09 »
емм.. як би не було, але винахідником та інженером він був непоганим, який вчасно реалізував ідею вертикального зльоту.
в америці одночасно виникли дві потужні контори-конкурента. сікорського і пясецького.
це, безумовно, збагатило інженерну думку людства.   :smilie1:
Збагатило але хіба це привід зараховувати до української нації зрадника і колаборанта?

Online ruthene

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #31 : Лютого 05, 2022, 02:09:13 14:09 »
То останнім часом у наших інтелектуалів з'явилася ідея не віддавати імперських слуг українського походження кацапам, от Рутен цю ідею й намагається пропагувати. Але ідея дещо логічносуперечлива, от Рутен замість доказів, з якими важкувато, зривається на хамство.

По перше, де я хамив вам?
По друге, ваші уявлення,
що я нібито якісь "ідеї" підтримую
це лише ваші уявлення.

Online ruthene

• Ветеран форума
« Reply #32 : Лютого 05, 2022, 02:11:20 14:11 »
Отже, ви хочете порівняти? То давайте: вам щось відомо про такі стародавні народи як техасці чи луїзіанці, їхні стародавні мови, їх стародавні культури? От, коли відповісте на ці питання, то зрозумієте сенс інтегральної частини.

Запитанням на запитання?

Мабуть я вас з кимось поплутав.

:laugh:

Online ruthene

• Ветеран форума
« Reply #33 : Лютого 05, 2022, 02:13:10 14:13 »
дуже вдало зформульовано

"Вдало" лише для таких "читачив" як ви. :laugh:

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #34 : Лютого 05, 2022, 02:29:45 14:29 »
Народився у с. Антонове Сквирського повіту Київської губернії  у родині священика з польським шляхетським корінням.

Отримав пропозицію перейти у Московський університет, але відмовився та повернувся до Київського університету, де працював майже до своєї смерті.

Серед його головних теоретичних робіт на цю тему «Русские и украинцы: катехизис националиста» — де він аналізував основні психологічні риси, притаманні двом народам. У своїй праці «О психологических основах национализма» він спробував аналізувати націоналізм як психічне явище та збудував власну систему уявлень щодо різних національностей на основі успадкованих ними расово-біологічних розбіжностей.

http://www.nbuv.gov.ua/node/1187
іван сікорський був не "націоналістом", хоча й вважався не останньою людиною в клубі російських націоналістів київа.
він був відвертим расистом з "псевдотеорями", що прикривалися фахом психіатра.

Online ruthene

• Ветеран форума
« Reply #35 : Лютого 05, 2022, 02:33:18 14:33 »

https://i.imgur.com/3MxXzTL.jpg

http://www.svoboda-news.com/arxiv/pdf/2004/Svoboda-2004-34.pdf

Сікорський прямим текстом каже, що мій рід, моє коріння - українське

але дехто бачить лише слово - "росіяни", :smilie5:

хоча при цьому каже, росіянами в тому сенсі,

що "український нарід" був приєднаною "інтеґральною" частиною.

Їм кажуть, він казав - українське коріння.

Вони кажуть - "росіянин", "кацап".

:laugh: :lol:

На цьому - крапка.

Online ruthene

• Ветеран форума
« Reply #36 : Лютого 05, 2022, 02:41:35 14:41 »
іван сікорський ..."націоналістом"... "псевдотеорями"

Коли ви теревеніли про М. Грушевського
то я ж вам уже казав й не лише
про "пожирача часу"

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #37 : Лютого 05, 2022, 02:42:26 14:42 »
 Рутена poperdolilo

Offline ЮАР

• Ветеран форума
  • Стукнуть на кацапа - дело чести, но лучше убить!
« Reply #38 : Лютого 05, 2022, 02:48:59 14:48 »
Хлопці, я вам хочу сказати, ми маємо витягати з історії лише те, що нам на руку.

Те, що проти нас, хай шукають наші вороги.

А от коли, ми станемо сильніше, за наших ворогів, тоді і прочитаємо історію, так як було!
:superman2: :superman2: :superman2: :superman2:
:smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1: :smiley25: :smilie1:

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #39 : Лютого 05, 2022, 02:52:19 14:52 »
Хлопці, я вам хочу сказати, ми маємо витягати з історії лише те, що нам на руку.

Те, що проти нас, хай шукають наші вороги.

А от коли, ми станемо сильніше, за наших ворогів, тоді і прочитаємо історію, так як було!

дуже сумнівне твердження.

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #40 : Лютого 05, 2022, 02:58:55 14:58 »
То останнім часом у наших інтелектуалів з'явилася ідея не віддавати імперських слуг українського походження кацапам, от Рутен цю ідею й намагається пропагувати. Але ідея дещо логічносуперечлива, от Рутен замість доказів, з якими важкувато, зривається на хамство.

Ничего в ней суперечливого нема
Это правильный подход. Кроме того он фактически неизбежен потому как все выдающиеся люди были вынуждены реализовывать себя в рамках империи, той или иной. И отказываясь от этих персоналий мы фактически окажемся "голыми" в плане представительства в технической и культурной эволюции человечества

Online ruthene

• Ветеран форума
« Reply #41 : Лютого 05, 2022, 03:00:39 15:00 »
Рутена poperdolilo

Так де я "хамив"

вам, га? Може вас і "poperdolilo",

я тут до чого?  :smilie7:

До речі, ви не відповіли :

Ви чули про анексію Техасу (1845), купівлю Луїзіани (1803)?
Чому порівняння Сікорським "українського наріду" саме з інтеґрацією цих частин США?

https://en.wikipedia.org/wiki/Texas_annexation
https://en.wikipedia.org/wiki/Louisiana_Purchase

:smilie7:

Чому історик за фахом, проф. Дарія Маркусь пише, що "випадково натрапила на надзвичайний лист" в якому :

То з ким порівняв Сікорський "український нарід" і в якому сенсі він був "інтеґральною частиною"?

Але не треба, якщо вам треба ще розтлумачити

що там були не "техасці чи луїзіанці",

що в Техасі було багато рабів

а Луізіану заселяли тоді,
у 1803 му,
- американські індіанці.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #42 : Лютого 05, 2022, 03:59:34 15:59 »
...все выдающиеся люди были вынуждены реализовывать себя в рамках империи, той или иной...
безумовно так.
але, створювати міфи з самовідданості індивіда, або істини останньої інстанції,  це - спотворювати минуле заради майбутнього.

це помилка, якою неодмінно скористуються вороги у теперішньому часі. і це станеться неодмінно.
і майбутнє буде втрачене поза сумнівом, бо його вчергове вкрадуть.

чому потрібні промови лозунгами замість навичок аналізувати? чому недоречне хоча б прагнення цього процесу?

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #43 : Лютого 05, 2022, 04:58:12 16:58 »
Коли ви теревеніли про М. Грушевського
то я ж вам уже казав й не лише
про "пожирача часу"

ага. дуже дотепно.

ну, то тримайте тоді:

Цитувати
..Признавая существование Украинцев, профессор Грушевский не дает, однако же, никаких антропологических признаков этого народа, - и в этом содержится лучшее доказательство искусственности понятия и термина..
рецензія на книгу грушевського про київську русь, 1913р і.сікорський

або це:

Цитувати
Арийцы принадлежат к самым талантливым ветвям человечества, отличаются силой и глубиной дарований, широтой и разносторонним развитием способностей, при врожденном идеализме и идеальном направлении жизни. В этом смысле с арийцами несравнима ни одна из ветвей человеческого рода. Одаренность арийцев укрепила за ними первую роль и в обладании миром
"антропологія", 1931р (труди видані ігорем сікорським. в еміграції. бо батько помер у 1919)

від ідей сікорського старшого можна плавно перейти до ідей авдєєва, наприклад. чом би й ні? там рукою подати до "русскіє і украинци - одіннарот"

відгуки ферсмана, дружбана і учня вернадського на смунівну ідею "ноосфери" тут давати, чи самі пошукаєте?

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #44 : Лютого 05, 2022, 05:08:31 17:08 »
безумовно так.
але, створювати міфи з самовідданості індивіда, або істини останньої інстанції,  це - спотворювати минуле заради майбутнього.

це помилка, якою неодмінно скористуються вороги у теперішньому часі. і це станеться неодмінно.
і майбутнє буде втрачене поза сумнівом, бо його вчергове вкрадуть.

чому потрібні промови лозунгами замість навичок аналізувати? чому недоречне хоча б прагнення цього процесу?

Ну да
Просто все требует упрощения в сили того что 90% народа не способно проанализировадь даже собственный кал
Вопрос в размере этого упрощения потому как действительно можно перестараться и несоответствие станет очевидно любому пересичному

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #45 : Лютого 05, 2022, 05:17:06 17:17 »
..
Вопрос в размере этого упрощения потому как действительно можно перестараться и несоответствие станет очевидно любому пересичному
це основи маніпуляції. я з цим не згоден, вибач.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #46 : Лютого 05, 2022, 05:45:39 17:45 »
Так де я "хамив"

вам, га? Може вас і "poperdolilo",

я тут до чого?  :smilie7:

До речі, ви не відповіли :

Але не треба, якщо вам треба ще розтлумачити

що там були не "техасці чи луїзіанці",

що в Техасі було багато рабів

а Луізіану заселяли тоді,
у 1803 му,
- американські індіанці.

Відповів,  то ви не добачили:

Отже, ви хочете порівняти? То давайте: вам щось відомо про такі стародавні народи як техасці чи луїзіанці, їхні стародавні мови, їх стародавні культури? От, коли відповісте на ці питання, то зрозумієте сенс інтегральної частини.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #47 : Лютого 05, 2022, 05:48:45 17:48 »
 Рутене, дивіться, що Ірпін знайшов:

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #48 : Лютого 05, 2022, 05:50:03 17:50 »
..Признавая существование Украинцев, профессор Грушевский не дает, однако же, никаких антропологических признаков этого народа, - и в этом содержится лучшее доказательство искусственности понятия и термина.. рецензія на книгу грушевського про київську русь, 1913р і.сікорський

Offline svit

• Ветеран форума
« Reply #49 : Лютого 05, 2022, 05:51:31 17:51 »
Цікаво, як можна і в такій темі посратися.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #50 : Лютого 05, 2022, 05:52:14 17:52 »
 На думку Рутена, вище зазначені слова свідчать про найінтегральніш й супер націоналізм родини Сікорських

Offline div

• Ветеран форума
« Reply #51 : Лютого 05, 2022, 05:56:38 17:56 »

Ну как обычно, приписывая свои выдумки оппоненту :smilie5:

На думку Рутена, вище зазначені слова свідчать про найінтегральніш й супер націоналізм родини Сікорських

Ведь Рутен такого не говорил, правда Юрас. Он сказал только одно - Сикорский лично признавал свое украинское происхождение. И не более

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #52 : Лютого 05, 2022, 06:01:47 18:01 »
ну-у-у.. я б так не сказав. приводимо аргументи, скоріше.  :)  чи ділимось думками.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #53 : Лютого 05, 2022, 06:17:21 18:17 »
.. зазначені слова свідчать про найінтегральніший супер націоналізм родини Сікорських
якщо комусь цікаво, то можна знайти пошкуом у гуглі (щоби в маршрутці читати): Сикорский_Русские_и_украинцы_глава_из_этнологического_катехизиса_доклад_в_Клубе_Русских_Националистов_в_Киеве_7_февраля_1913_г.PDF ​(принаймні, такий у мене варіант назви. я його у себе не викладав)

цей мм.. опус мене зацікавив колись тим, що саме в ньому я знайшов чи не найпершу згадку про австрійське походження ідеї українства. подальша трансформація історії про австрійськи генштаб набула розвитку, але початок, схоже, був таки наш. київський.

Цитувати
С именем Т. Шевченко связано воссоздание украинского языка и самого термина «Украина», «украинцы». Этот термин появляется в истории впервые (по отношению к Южной Руси) в устах административного польского и московского творчества около XVI-XVII века наравне с терминами: Псковская, Рязанская, Гетманская «Украина», а в первой половине минувшего века для Южной Руси этот термин освящен талантом Шевченко, с того времени украинство стало не только литературным, но и политическим движением, особенно с момента основания Наукового Товариства имени Шевченко в Австрии. Украинство и украинский язык стремятся подняться на высоту психологического, этнического и литературного факта. Таков смысл тех крупных усилий, какие находят свое представительство в деятельности, в изданиях и трудах означенного Товариства.

і.сікорський.

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #54 : Лютого 05, 2022, 06:24:14 18:24 »

Ведь Рутен такого не говорил, правда Юрас. Он сказал только одно - Сикорский лично признавал свое украинское происхождение. И не более
болєє.
просто почалося це значно раніше. рутен же давав посилання
Цитувати
про "пожирача часу"
там саме про приписування своєї думки опоненту йшлося.

Offline Kikker

• Ветеран форума
« Reply #55 : Лютого 05, 2022, 06:39:19 18:39 »
Коли я почув, що київському аеропорту присвоїли ім'я Сікорського, то я був здивований вибором. Його не можна вважати видатним українцем, хоча, звичайно, він є видатним авіаконструктором.

В середині восьмидесятих, вже при Горбачові, коли тільки почалися обережненьки контакти із забугром, в Київ приїхала група американських анонімних алкоголіків, яких, якимось чином запросили в гості віикладачі міських курсів іноземних мов, куди я в той час ходив. В групі був син Ігоря Сікорського, здається Ніколай, з яким ми могли поспілкуватися. Він згадував своє російське коріння і міг скзати пару слів російською. Нічого українського в нього не було навіть теоретично.

Сформульована Yuras Yuras тенденція включити в українство все, що хоч якимось боком відносилося до України, є виразом бажання здаватися більшим і впливовішим, ніж є насправді. Думаю, ця риса притаманна усім народам, у когось вона роздута, в когось менш помітна, але є в усіх. Кажуть, в Туркменії офіційна доктрина переконливо доводить, що на туркменах світ стоїть. Священна Рухнама не дасть збрехати. Нещодавно десь читав приблизно із такми самим пафосом статтю, що виявляється, лев'яча доля усіх винаходів дев'ятнадцятого - двадцятого століття, що спричинили перевороти в науці, були зроблені поляками. Теж із посиланнями на джерела. Американці щиро вважають Вернера фон Брауна американцем. В усіх енциклопедіях Степана Тимошенка називають російським, американським і, навіть, німецкьми вченим. Імперіям це робити значно легше, бо, як правильно відзначив div, що представники недомінатних етносів в імперіях могли досягти чогось тільки примярівши на себе імперськість. Яскравий приклад  - кацапстан. Питання в тому, хто із таких особистостей щиро ставав справжнім імперцем, а хто погоджувався крізь зуби, аби зберегти себе і можливість працювати.  Границя, справді, тонка, та, все ж можна погратися в гру і вибудувати ряд від повного злиття із імперією до її відторгнення. При цьому, ми зіткнемося із простим фактом, що в багатьох людей переконання і ставлення до світових процесів еволюціонувало протягом життя. 

Повертаючись до Сікорсього, на мою думку, він ніяк не тягне на український символ.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #56 : Лютого 05, 2022, 06:56:45 18:56 »

Маю надію, що ви не будете заперечувати, що слова мають певний сенс, а людина, яка їх каже, має певну думку і мету. Якщо не заперечуєте, то , мабуть, погодитеся, що слова Рутена про Сікорського, який визнавав українське походження, теж мають певний сенс, у своїй основі мають якусь думку і якусь мету. З'ясувати сенс, думку і мету можна тільки у дискусії чи не так? От і дискутую.
 До речі, ваше і "и не более" так само дискусійне як і моя версія.

Offline Yuras Yuras

• Ветеран форума
« Reply #57 : Лютого 05, 2022, 06:58:14 18:58 »

Повертаючись до Сікорсього, на мою думку, він ніяк не тягне на український символ.
Власне, про це і мова

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #58 : Лютого 05, 2022, 06:58:58 18:58 »
Коли я почув, що київському аеропорту присвоїли ім'я Сікорського, то я був здивований вибором.
..
коли я місцевим декомунізаторам розповідав, що коцюбинське під київом не пов'язане з відомим письменником, а його пам'ятник перед сільрадою нічого не означає, то вони мене теж дивували.

саме юрко, син письменника і соратник муравйова, винен в тому, що викинув мешканців біличів з домівок та зробив там військові склади. але ж хто слухав зухвалого читача?   :smilie1:

Offline irpin

• Ветеран форума
« Reply #59 : Лютого 05, 2022, 07:14:21 19:14 »
Маю надію, що ви не будете заперечувати, що слова мають певний сенс, а людина, яка їх каже, має певну думку і мету. Якщо не заперечуєте, то , мабуть, погодитеся, що слова Рутена про Сікорського, який визнавав українське походження, теж мають певний сенс, у своїй основі мають якусь думку і якусь мету. З'ясувати сенс, думку і мету можна тільки у дискусії чи не так? От і дискутую.
 До речі, ваше і "и не более" так само дискусійне як і моя версія.
я б додав останнє.
спробую більше не повертатися до сікорського молодшого.
ким він себе вважав і чи мало то для нього якусь вагу ми, можливо і не знатимемо, я б лише хотів би зауважити, що згадка про славнозвісного листа з'явилася у післявоєнний час. після другої світової.

саме тоді, на хвилі перемоги над гітлеризмом, після створення оон, де україна була одною з "засновниць" в америках (сша та канадах) був відчутний інтерес українських діаспор до своєї історії. тобто, він був завжди, але ренесанс, у певному смислі, став на той час притаманний багатьом.

ну, й почали відомих українців збирати до купи. в тому числі й відомого вже авіаконструктора, згадуючи його інженерні досягнення, місце народження і цікавитись його самоідентифікацією.
а там.. ну, як є. вбачати можна що завгодно.