Автор Тема: Євро-2020  (Прочитано 36377 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
Re: Євро-2020
« Reply #180 : Червня 24, 2021, 12:04:30 00:04 »
Та читайте вашого Пушкіна скільки влізе!
Я завжди казав і кажу, що у українців дуже погано із одніє із базових здібностей, які відрізняють нормальних людей від дурнів - здатністю встановлювати і розуміти причинно-наслідкові звя“зки між явищами чи подіями. Навіть коли те стосується їхнього особистого життя і досвіду.

Діти природи...  :bg :bg

Що там із цього приводу Пушкін писав?  :alen

"Читал охотно Апулея
А Цицерона не читав"?

Чи
"Зато читав Адама Смита
И біл глубокий єконом
То есть судить умел о том
Чем государство богатеет
И чем живет и почему
Не нужно золота ему
Когда простой продукт имеет" ?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #181 : Червня 24, 2021, 12:18:41 00:18 »
"Читал охотно Апулея
А Цицерона не читав"?

Чи
"Зато читав Адама Смита
И біл глубокий єконом
То есть судить умел о том
Чем государство богатеет
И чем живет и почему
Не нужно золота ему
Когда простой продукт имеет" ?

І псіля цього ви будете комусь доводити, що ви не частина русскаґо міра?  :fp2
If you are going through hell, keep going.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #182 : Червня 24, 2021, 12:34:36 00:34 »
І псіля цього ви будете комусь доводити, що ви не частина русскаґо міра?  :fp2

Ти що- дебіл? Я і Шекспіра можу цитувати

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #183 : Червня 24, 2021, 12:35:34 00:35 »
Tired with all these for restful death I cry,
As to behold desert a beggar born,
And needy nothing trimmed in jollity,
And purest faith unhappily forsworn,
And gilded honour shamefully misplaced,
And maiden virtue rudely strumpeted,
And right perfection wrongfully disgraced,
And strength by limping sway disabled
And art made tongue-tied by authority,
And folly (doctor-like) controlling skill,
And simple truth miscalled simplicity,
And captive good attending captain ill.
Tired with all these, from these would I be gone,
Save that to die, I leave my love alone.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #184 : Червня 24, 2021, 12:38:58 00:38 »
Український переклад, здається, Павличка:

Я кличу смерть. Дивитися набридло
На жебри і приниження чеснот
На безтурботне і вельможне бидло,
На правоту, що їй затисли рот,
На честь фальшиву, на дівочу вроду
Поганьблену, на зраду в пишноті,
На правду, що підлоті навдогоду
В бруд обертає почуття святі,
І на мистецтво під п"ятою влади,
І на талант під наглядом шпика,
І на порядність, що безбожно краде,
І на добро, що в зла за служника!
Я від всього цього помер би нині,
Та як тебе лишити в самотині?

То що я- англієць? А амерів, канадців і австралійців взагалі не існує, якщо вони вивчають Шекспіра в школі та цитують його- то вони всі англійці?

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #185 : Червня 24, 2021, 01:38:09 01:38 »
Український переклад, здається, Павличка:

Я кличу смерть. Дивитися набридло
На жебри і приниження чеснот
На безтурботне і вельможне бидло,
На правоту, що їй затисли рот,
На честь фальшиву, на дівочу вроду
Поганьблену, на зраду в пишноті,
На правду, що підлоті навдогоду
В бруд обертає почуття святі,
І на мистецтво під п"ятою влади,
І на талант під наглядом шпика,
І на порядність, що безбожно краде,
І на добро, що в зла за служника!
Я від всього цього помер би нині,
Та як тебе лишити в самотині?

То що я- англієць? А амерів, канадців і австралійців взагалі не існує, якщо вони вивчають Шекспіра в школі та цитують його- то вони всі англійці?

Ця збірка сонетів вийшла невеликою книжечкою в 1970ті роки.
Я купив її тоді в Будинку Книги на Дерибасівській. І саме тому що переклад українською.

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #186 : Червня 24, 2021, 02:05:05 02:05 »
Ця збірка сонетів вийшла невеликою книжечкою в 1970ті роки.
Я купив її тоді в Будинку Книги на Дерибасівській. І саме тому що переклад українською.

А я не пам'ятаю, чому я її купив. В суперах, з передмовою, де детально пояснювалось, що таке сонет. Порівнювали з літаком за довершеністю форми
Сторінки вже пожовтіли, зараз усе в електронному вигляді можна знайти, набагато зручніше- але я досі її зберігаю

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #187 : Червня 24, 2021, 02:16:55 02:16 »
Тут
http://ukrpravda.net/index.php?topic=42264.msg1157317#msg1157317

Але мова не про це...
Пригадую переписку єврейки, яка пережила Варшавське гетто. Вона написала подрузі у Нью Йорк:

"Я тепер не те що не можу слова німецькою сказати, а навіть слово Німеччина написати з великої літери..."

А ви кацапською тут цитати ліпите...
« Останнє редагування: Червня 24, 2021, 02:24:08 02:24 від Feral Cat »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #188 : Червня 24, 2021, 07:55:51 07:55 »
Тут
http://ukrpravda.net/index.php?topic=42264.msg1157317#msg1157317

Але мова не про це...
Пригадую переписку єврейки, яка пережила Варшавське гетто. Вона написала подрузі у Нью Йорк:

"Я тепер не те що не можу слова німецькою сказати, а навіть слово Німеччина написати з великої літери..."

А ви кацапською тут цитати ліпите...

Вкрай сумнівно, оскільки ідиш є дуже близьким до німецької. То якою ж мовою вона тоді написала подрузі? Варшава- польська. Гетто- ідиш. Подруга в Нью-Йорку, отже, англійська
То якою мовою написаний оригінала листа? Якщо на ідиш, то явна неправда

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #189 : Червня 24, 2021, 08:13:31 08:13 »
Цитувати
Їдиш  (також ідиш ], ייִדיש, יידיש або אידיש вимовляється [ˈ(j)ɪdɪʃ], букв. єврейська) — єврейська мова з групи германських мов, якою послуговуються переважно євреї ашкеназі (центрально- та західноєвропейські євреї). Для передачі на письмі використовують староєврейську абетку (гебрейський алфавіт).

Сьогодні мовою їдиш володіє понад 2 млн людей, переважно в Європі, Ізраїлі та США. До масового знищення євреїв під час Другої світової війни нею розмовляло 11—12 мільйонів осіб.

Їдиш склався на ґрунті верхньонімецьких діалектів у взаємодії з семітським (давньоєврейським) і слов'янським елементами.

Їдиш почав формуватися в XII—XIII століттях, коли ним розмовляли євреї областей навколо річки Рейн. У цей час у різних куточках Німеччини вже були великі єврейські поселення, мешканці яких послуговувалися в побуті німецькою мовою з використанням низки давньоєврейських слів і зворотів. З давньоєврейської мови до розмовної мови німецьких євреїв ввійшла також низка словотворчих моделей і службових слів.

Крім того, в мовленні німецьких євреїв рейнських міст і Південної Німеччини, що підтримували тісні стосунки з містами Італії та Франції, побутували також запозичення з романських мов.

Євреї проживали переважно в містах, зазвичай в окремих кварталах, жили з ремісництва, крамарства, лі́карства, підприємництва, фінансових операцій тощо. Внаслідок цього, а також через численні гоніння, євреї часто переїжджали з місця на місце, осідаючи в нових селищах. У мовленні євреїв відмінності місцевих німецьких діалектів стиралися набагато швидше, ніж у мовленні німців, переважна маса котрих мешкала в селах феодально роздробленої країни. Зближенню діалектів сприяло друкарство, що набуло серед євреїв значного розвитку. Зацікавлені в найширшому розповсюдженні своїх видань, автори й видавці прагнули уникати діалектних висловів або супроводжували їх перекладом іншими діалектами.

Виходячи з цього, їдиш (що раніше називався «їдиш-тайч», «ївре-тайч») став різнитися від німецьких говірок не лише наявністю семітизмів, але і своєрідною інтеграцією германських слів, граматичних форм і низки фонетичних особливостей, що стало найважливішою спонукою для самостійного розвитку в окрему мову. Цей процес був складний і тривалий. Почався він у Німеччині, а продовжився у слов'янських і деяких інших країнах.

Шляхи розвитку їдишу й німецької мови особливо стали розходитися з XVI століття. Значні групи євреїв осідали на теренах Польщі, Литви, Галичини, Поділля, Волині та деяких містах Білорусі. Відбувалося подальше змішування єврейських говірок, посилився вплив давньоєврейської та слов'янських мов, згодом виникли нові територіальні діалекти їдишу, котрі сприяли самостійному розвиткові літературної мови — нового їдишу, що виник на ґрунті цих діалектів.

З другої половини XVIII століття на теренах Західної Європи їдиш поступово витісняється місцевими літературними мовами, але натомість він зберігається й надалі розвивається в Польщі, Литві, Білорусі, Україні, Молдові, Румунії, де було компактне зосередження єврейського населення

Вона не могла СКАЗАТИ слова німецькою або НАПИСАТИ слово Німеччина з великої літери....
По-перше, ми на форумах давно дозволяємо собі писати раша з маленької літери, а я так і писав і пишу це в переписці з росіянами, дехто обурювався до істерики. Ми навіть і росія часто не пишемо, а пишемо раша, рашка, ряшка. То які претензії?
По-друге, вона нічого не казала про "писати", вона писала про "сказати" ( не можу слова сказати німецькою). По-третє, кожний знає, що в німецькій усі іменники пишуть з великої літери... В ідиш це правило перейшло? Якщо перейшло, а вона писала листа на ідиш, то хай не бреше. Якщо не перейшло, то яка проблема- зараз, наприклад, через розвиток цифри розвились стилі писання, коли всі слова пишуть з маленької, наприклад у браузері

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #190 : Червня 24, 2021, 08:16:39 08:16 »
І гаразд оффтопити. Відкривай тему та переноси туди цей фрагмент
А ця гілка про футбол турніру Євро - 2020 (2021)

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #191 : Червня 24, 2021, 02:38:11 14:38 »

Offline Feral Cat

• Ветеран форума
  • Never give in!
« Reply #192 : Червня 24, 2021, 04:15:14 16:15 »
Вона не могла СКАЗАТИ слова німецькою або НАПИСАТИ слово Німеччина з великої літери....
По-перше, ми на форумах давно дозволяємо собі писати раша з маленької літери, а я так і писав і пишу це в переписці з росіянами, дехто обурювався до істерики. Ми навіть і росія часто не пишемо, а пишемо раша, рашка, ряшка. То які претензії?
По-друге, вона нічого не казала про "писати", вона писала про "сказати" ( не можу слова сказати німецькою). По-третє, кожний знає, що в німецькій усі іменники пишуть з великої літери... В ідиш це правило перейшло? Якщо перейшло, а вона писала листа на ідиш, то хай не бреше. Якщо не перейшло, то яка проблема- зараз, наприклад, через розвиток цифри розвились стилі писання, коли всі слова пишуть з маленької, наприклад у браузері

Тобто встановити логічний зв“язок між стражданнями у Варшавському ґетто і як наслідок абсолютною відразою до всього німецького як такоого, що несе приниження, страждання, і смерть пан не в змозі?

Скільки ще кацапи мають убити людей в Україні, щоб у вас виробилася аналогічна відраза? 
А потім дивуєтеся популярності 95 Кварталу та президентству Зєлєнскоґо, і тому, що хуйло вас вважає русскімі.

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #193 : Червня 24, 2021, 07:22:27 19:22 »
все таки футбол это намного больше чем спорт
сам хорошо играю, занимался у известного дытячого тренера в Киеве, играл с динамой дытячей :smilie5:

Offline majesty

• Ветеран форума
« Reply #194 : Червня 24, 2021, 10:52:36 22:52 »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #195 : Червня 25, 2021, 01:56:07 13:56 »
Тобто встановити логічний зв“язок між стражданнями у Варшавському ґетто і як наслідок абсолютною відразою до всього німецького як такоого, що несе приниження, страждання, і смерть пан не в змозі?

Скільки ще кацапи мають убити людей в Україні, щоб у вас виробилася аналогічна відраза? 
А потім дивуєтеся популярності 95 Кварталу та президентству Зєлєнскоґо, і тому, що хуйло вас вважає русскімі.

Ти реально йопнутий на всю голову. Може, для тебе це секрет, але в Україні переважно більшість людей, що володіють літературною російською, вільно розмовляють і літературною українською.

А більшість людей взагалі розмовляють суржиком або дуже жлобським варіантом російською
Ти на кого діжку котиш, сучонок? На українську інтеліґенцію? Це ти їм збираєшся заборонити пушкіна й макаревича, це ти їм розкажуєш про причинно-наслідкові зв'язки, - людям, які заробляють гроші тим, що із причинно-наслідковими зв'язками в них все до ладу?

В Україні немає проблем з російською мовою. Є лише проблема із жлобами, які вважають, що вони розмовляють російською, а не жлібською, й що вони й є російськомовними, а не узкаязичними

Offline RG

• Ветеран форума
  • Стать: Чоловіча
« Reply #196 : Червня 26, 2021, 09:32:02 21:32 »
Датчани розкочегарились.

Кріпкому Уельсу 4 сухих голи вкотили  :smilie10:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #197 : Червня 27, 2021, 12:41:14 00:41 »
Напевно, коли я писав, після поразки України від Австрії, що 4-ка кращих команд Євра є Італія, Бельгія, Нідерланди й Австрія, й дві з них були в нашій групі- мені ніхто не повірив, подумали, що відмазую команду опариша. Але сьогодні австрійці показали всім скептикам, що вони дійсно були однією з найкращих команд чемпіонату

Італійці вперше пропустили на цьому турнірі гол. Щоправда, в додатковий час
Італійці вперше на цьому турнірі не забили в основний час жодного м'яча
Італійці ледь-ледь пройшли Австрію, яка у другому таймі Італію навіть переважала, й лише дві мінімальні помилки австрійців з офсайтами призвели до незарахування гола та непризначення пенальті

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #198 : Червня 27, 2021, 01:29:58 01:29 »
Подивився фрагменти матчу Вельс-Данія.
Вельс наробив дуже багато помилок. Данці ще не все реалізували
Таке буває- наче Вельс уже виконав свою задачу й не налаштувався на гру. Або навпаки, перегоріли

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #199 : Червня 27, 2021, 08:31:00 20:31 »
Тепер голандці летять чехам
Хто б міг подумати? Як вони могли так пасти? Надто велика перерва була, розслабились?

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #200 : Червня 27, 2021, 08:39:48 20:39 »
Чехи другий засунули  :smilie5:

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #201 : Червня 27, 2021, 09:08:34 21:08 »
Я не розумію цього дебільного формату трансляці, коли нам показують "експертів", що дивляться футбольний матч, а не сам матч. Все, що я хочу- це скласти власне заключення від перегляду матчу своїми очима вдома, а не в якійсь дебільній фан-зоні чи передплативши підписку ол-ТіВі
Невже це щось неймовірне, з ряду геть виходяче? Раніше ж так і було!

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #202 : Червня 27, 2021, 09:17:43 21:17 »
Судячи з реплік тих експертів, чехи перебігали й переграли голандців, які виглядали мертвими на фоні чехів
Практично всі моменти, коли "експерти" кричали, були створені чехами. Голандці повністю провалили гру.

Чехи, щоправда, завжди були незручним суперником для голандців і їхня сумісна історія є досить складною. Навіть коли голандці були на підйомі, в 70-х роках, коли гримів "Аякс" та його розплідник талантів- чехословаки примудрились виграти Євро-76, обігравши родоначальників тотального футболу- голандців ( 3:1), а потім, у фіналі,- ще й німців, які теж грали в тотальний футбол (2:2 і по пенальті )

Тоді на Євро грали лише 4 команди, - ще й господарі, югослави. Вони програли матч за третє місце голандцям 2:3 ( 2:2 в основний час )

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #203 : Червня 27, 2021, 11:17:19 23:17 »
По Бельгія-Португалія, зараз 1:0
Єдиний гол наприкінці першого тайму забив Т.Азар
Португальці технічніше, більше атакували, били по воротах- але бельгійці були цілеспрямованіше
Азар ударив здалеку, розбіжавшись саме в напрямку удару в кут воріт, до них була набагато більше, ніж били португальці до цього- і попав саме в кут, - воротар виявився безсилий. Чи не єдиний удар у першому таймі в ствір воріт у бельгів, і попали
« Останнє редагування: Червня 28, 2021, 12:14:38 00:14 від Sebastian Brant »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #204 : Червня 27, 2021, 11:20:49 23:20 »
Я думаю- і я впевнений у цьому- що якби Азар ретельніше обробляв собі м'яча, то він з трьох разів жодного разу б так не попав. 
Голкіпер мав би здогадатись і зайняти відповідну позицію, або стрибнути раніше. Але він не очікував, що удар вийде таким сильним
« Останнє редагування: Червня 28, 2021, 12:15:40 00:15 від Sebastian Brant »

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #205 : Червня 27, 2021, 11:55:29 23:55 »
Така Бельгія, як сьогоднішня, навряд чи пройде Італію. І "золоте покоління" бельгійців так і залишиться таким, яким є зараз

Offline RG

• Ветеран форума
« Reply #206 : Червня 27, 2021, 11:57:38 23:57 »
Зіграли на результат.

Та й порти бігали сьогодні, як заведені, виклались на 110%

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #207 : Червня 28, 2021, 12:01:36 00:01 »
Зіграли на результат.

Та й порти бігали сьогодні, як заведені, виклались на 110%

один нюанс. Адзура не менш технічніші, ніж порти, й ще більше ніж бельгійці можуть грати на результат. Не менш цілеспрямовано й віддано. Що вони доводили не один раз у своїй ФУТБОЛЬНІЙ історії

П.С. В усіх інших відношеннях вони можуть бути лайном, але як футболісти вони є одними з найкращих у світі, що б'ються за результат не гірше за німців

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #208 : Червня 28, 2021, 10:02:28 22:02 »
Найбільше голів забили в матчі, що закінчився. Іспанія-Хорватія 5:3, в основний час по трьом

Offline Sebastian Brant

• Ветеран форума
« Reply #209 : Червня 28, 2021, 10:58:00 22:58 »
французи летять швейцарцям після першого тайму. 0:1
І не видно, за рахунок чого зрівняють. В.Грозний сказав, що Франції з таким нападом не вистачає Де Брюна, який би забезспечував їх м'ячами ( диспетчера, як казали раніше). Мовляв, у МанСити він саме так роль і виконує

А без такого амплуа зірковий напад Фр. зависає